Επληροφορήθημεν την εκδημίαν προς Κύριον του σεβαστού εν Χριστώ αδελφού, καθηγητού, και θεολόγου Νικολάου Γ. Σαββόπουλου και θα γράψουμε δύο λόγια.

Ο κ. Σαββόπουλος είχε επικοινωνία μαζί μας μέσω email για σοβαρά ζητήματα που ταλανίζουν την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Δημοσίευσε στην προσωπική του ιστοσελίδα: https://blogs.sch.gr/savvop-nik/ αρκετά άρθρα της σελίδος μας:


Ο Νικόλαος Σαββόπουλος υπήρξε ένα σημαντικό πρόσωπο που έδωσε πολλάκις γραπτές και προφορικές μάχες ενώπιον ισχυρών και απλοϊκών ανθρώπων υπερασπίζοντας, χωρίς κανένα συμφέρον ή οποιαδήποτε επιδίωξη ή έπαινο τα Ορθόδοξα Δόγματα και την Κανονική Τάξη Της Εκκλησίας σε σοβαρά και επίκαιρα θέματα. Από το email του ή και από το ιστολόγιό του έδινε καθημερινή μάχη επί χρόνια ενημερώνοντας είτε με δικά του κείμενα είτε με κοινοποίηση άλλων Ορθοδόξων Κειμένων εκατοντάδες παραλήπτες, Πατριάρχες, Μητροπολίτες, Ηγουμένους Μοναστηρίων, Κληρικούς, Μοναχούς και λαϊκούς, επίσης περιοδικά Ορθόδοξα και ιστοσελίδες.
Kορυφαίο κατά την ταπεινή μας άποψη το κάτωθι: https://entoytwnika1.blogspot.com/2018/02/blog-post_23.html το οποίο δεικνύει τον πόνο του για την ενότητα της εκκλησίας. Η Ενότητα Της Εκκλησίας εν τη Ορθοδοξία ήταν ο μεγάλος πόθος του και το όραμά του . Γι αυτά αγωνίστηκε μιά ζωή από Αγάπη προς Τον Χριστό μας και τίμησε τον τίτλο του Ορθόδοξου Θεολόγου στις πραγματικά δύσκολες μέρες μας. Υπήρξε στη ζωή του στρατιώτης της Ορθόδοξης Εκκλησίας και γνήσιος ακόλουθος Του Χριστού μας εν τοις έργοις .

Μάθαμε ότι εκοιμήθη την Τρίτη πρό των Βαΐων (12/4/22) στην ευλογημένη περίοδο της Αγίας Σαρακοστής και ενθυμηθήκαμε την ωδή του όρθρου:

«Ἀγάλλου Βηθανία, ἡ τοῦ Λαζάρου πατρίς· ἐπὶ σοὶ γὰρ Χριστὸς ἐπιστάς, μεγαλεῖον τελέσει, ζωώσας τὸν Λάζαρον» (Τρίτη πρό των Βαΐων, Κανών β', ᾨδὴ η', Τριῳδίου)

Έτσι και εμείς ναι μεν είμαστε λυπημένοι που έφυγε από κοντά μας, ταυτόχρονα όμως χαιρόμαστε διότι θα ανταμώσουμε και πἀλιν! Καλή αντάμωση, Χριστός Ανέστη! Υ.Γ. Ευχαριστούμε τον αγαπητό εν Χριστώ αδελφό διονύσιο για την ενημέρωση, όπως και το ιστολόγιο ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ για τις πληροφορίες.
Υ.Γ.2. Παραθέτουμε το βιογραφικό του σημείωμα με την συμπλήρωση ότι είχε διατελέσει επί σειρά ετών καθηγητής στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Λουτρακίου, μέχρι και την συνταξιοδότησή του το 2009.




1 comments:

  1. Ο Κυριός μας ας αναπαύει την ψυχή του. Θεωρώ ευλογία Του Χριστού μας που τον γνώρισα από κοντά και είδα στη ζωή του το ταπεινό, το ένθεο και το αγνό φρόνημα που πρέπει να επιζητούμε όλοι οι Χριστιανοί. (Πολυμενοπουλος Διονυσιος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top