O π. Σεραφείμ στο βίντεο εδώ (1:55 και μετά) ομιλεί για 16 ''Συνόδους'' των Παλ/τών ονομάζοντάς τους ''σχισματικούς''! 

Ο π. Σεραφείμ δεν γνωρίζει δηλαδή περί των Συνόδων των Παλ/τών; Δεν γνωρίζει ποια από αυτές έχει κανονικότητα; 
Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που χαρακτηρίζονται έτσι και από την επίσημη εκκλησία αλλά και από την κάθε παράταξη αποτειχισμένων οι οποίες - κάθε μία από αυτές ξεχωριστά - έχει την καθ΄ όλη αλήθεια, και ορθή θέση και στάση.
Ακόμα αδυνατούν ν΄ αντιληφθούν ότι αυτά που κορόιδευαν τα παθαίνουν οι ίδιοι, και ενώ πολύ καιρό πριν την αποτείχισή τους μας έλεγαν ότι είχαν μάθει από τα λάθη των Παλ/τών, σήμερα κάνουν ακριβώς τα ίδια με πολύ χειρότερη συνέπεια! Γιατί; Διότι ενώ είναι πολύ ολιγότεροι σε σχέση με την εποχή της ιστορίας των Παλ/τών, κατάφεραν και διασπάστηκαν και οι ίδιοι μεταξύ τους δημιουργώντας πλήρης απογοήτευση σε μία πολύ κρίσιμη και χειρότερη εποχή!
Να θυμηθούμε ότι και για την επίσημη Εκκλησία και οι ίδιοι είναι σχισματικοί!
Να θυμηθούμε ότι για τους ίδιους τους αποτειχισμένους η κάθε μία διαφορετική παράταξη δεν φρονεί ορθά χρησιμοποιώντας διάφορους αλληλοχαρακτηρισμούς κ.α. Οι ίδιοι μόνοι τους τα λέγουν!
Όπως οι Παλ/τες έχουν κάτι κοινό μεταξύ τους έστω και διεσπασμένοι,  δηλ. το παλαιό ημερολόγιο, οι αποτειχισμένοι έχουν την αποτείχιση, διεσπασμένοι μεταξύ τους επίσης!
Οπότε καλό θα ήταν ο π. Σεραφείμ πρωτίστως να πρόσεχε τα δικά τους και μετά να ομιλεί για τους Παλαιοημερολογίτες, ή καλύτερα να διαβάσει τον πατέρα του στην εισήγηση περί παλαιού ημερολογίου, ή να δει το βίντεο του π. Θεόδωρου περί Παλαιοημερολογιτών δια το ποιοί έκαναν σχίσμα!


Π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΣΧΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ... ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ... ΕΓΩ ΘΑΥΜΑΖΩ ΤΟΝ ΖΗΛΟ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΧΙΣΜΑ... (32.42 ΚΑΙ ΜΕΤΑ)

ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: «ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ»...

Π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ: «ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ!!.... ΕΞ΄ ΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ, ΟΡΘΩΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ (ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ) ΚΑΙ ΕΝΙΣΤΑΜΕΝΟΙ, ΔΙΕΧΩΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ, ΤΟΥΣ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ... » (37.17 ΚΑΙ ΜΕΤΑ)



Απαντήσεις για τα ζητήματα αυτά έχουν δοθεί καιρό τώρα, για τις παρατάξεις, για το δήθεν σχίσμα κ.α., απλώς δεν τις δέχονται και εμμένουν στις θέσεις τους. Και πως να τις δεχθούν; Με ποιά δικαιολογία έπειτα δεν θα ήταν και αυτοί μαζί τους; Στην πράξη πάντως φαίνεται ότι δεν έμαθαν τίποτε από τα λάθη - και όχι σχίσμα - των Παλ/τών....
Όπως είχαμε αναφέρει παλαιότερα, ας έβρισκαν Επίσκοπο να ηγηθεί της παρατάξεώς τους και τότε θα βλέπαμε τι θα έπρατταν οι ίδιοι και που θα κατέληγε......
Οι αποτειχισμένοι έχουν πάντως κάτι κοινό με τους παλ/τες· καλώς ξεκίνησαν και κακώς κατέληξαν!

2 comments:


  1. "καλώς ξεκίνησαν και κακώς κατέληξαν!"

    Τα στερνά τιμούν τα πρώτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι εισχώρησε η μασονία και έκανε κομμάτια τους ΓΟΧ δεν αναιρεί τον αγώνα τους ούτε ότι λένε αλήθειες που πονάνε τους νεοημερολογίτες και χτυπάνε συνειδήσεις

      Διαγραφή

 
Top