κ. Τσακίρογλου χαίρετε εν Κυρίω Ιησού!

Γράψατε ότι σας ''κατηγορήσαμε''! Εσείς δεν μας παρουσιάσατε την πηγή του βιβλίου απ' όπου, κατά την γνώμη σας, πάρθηκε το ''επιχείρημα''; Σε τι σας ''κατηγορήσαμε; Επίσης, μήπως γράψαμε εμείς κάπου ότι το ''επιχείρημα'' αυτό δεν το χρησιμοποιούν οι παλ/τες και μας παρουσιάζετε τις σχετικές ''αποδείξεις'';

Από αυτές τις ''αποδείξεις'' μόνο ένα άρθρο είναι δικό μας.


το οποίο είναι κείμενο του κ. Μάννη.


από το ιστολόγιο του κ. Μάννη.


το κείμενο αυτό είναι δικό μας αλλά η τεραστίου μεγέθους διαφορά είναι ότι εμείς, στο εν λόγω άρθρο, ερωτούμε κάτι συγκεκριμένο. Δηλαδή το αν παραβιάζει (ή όχι) τους όρους της Α΄ Οικ. Συνόδου η Εκκλησία της Φινλανδίας (απαντώντας σε όσους φέρουν το επιχείρημα ότι η αλλαγή του ημερολογίου δεν παραβιάζει τους Όρους της Α΄ Οικ. Σύνοδου διότι δεν έχει γίνει καμία αλλαγή Πασχαλίου οπότε είναι και αδικαιολόγητη η μη κοινωνία των παλ/των με την ''Εκκλησία''!), και όχι το αν οι κληρικοί που κοινωνούν με αυτήν  είναι de facto καθηρημένοι και οι πιστοί αποκομμένοι! Αυτό το επιχείρημα, όποιος και να το υποστηρίζει (εσείς μας παρουσιάσατε τον κ. Σακαρέλλο και τις σελίδες του βιβλίου του) και με αυτόν τρόπο, εμείς δεν συμφωνούμε! Και δια τούτο τον λόγο σας παρουσιάσαμε και την σχετική παλαιά μας απάντηση περί των Ρώσων της Διασποράς.

Και η τέταρτη πηγή:


απόσπασμα από κείμενο του π. Νικολάου Δημαρά (αναγράφεται και η πηγή).

Oπότε κ. Τσακίρογλου, θα είχατε δίκιο αν εμείς του ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ γράφαμε ότι οι παλ/τες δεν χρησιμοποιούν αυτό το επιχείρημα. Εμείς όμως δεν γράψαμε αυτό, αλλά γράψαμε ότι δεν συμφωνούμε με το  εν λόγω επιχείρημα, είτε προέρχεται από τον κ. Σακαρέλλο (όπως μας παρουσιάσατε εσείς), είτε από οποιονδήποτε άλλο παλ/τη!

Απλά τα πράγματα!

Βιαστήκατε να πανηγυρίσετε δίχως λόγο κλείνοντας και λέγοντας:

«Δὲν ἀνακάλυψα, λοιπόν, τὴν Ἀμερική, ὅπως μὲ εἰρωνεύεστε. Ἀνακάλυψα ὅμως τὴν Φινλανδία. Εὐχαριστῶ γιὰ τὴν βοήθειά σας».

Υ.Γ. Το περί ''ανακαλύψεως της Αμερικής'' που σας έγραψα, αφορά την έμμεση κοινωνία των Ρώσων της Διασποράς με τους Νεοημερολογίτες που παρουσιάσατε, και ο λόγος είναι διότι δεν παρουσιάσατε τίποτα το συνταρακτικό.




ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top