Μεγαλώνει η ανησυχία για την περιβαλλοντική καταστροφή στον Μαυρίκιο που προκάλεσε ιαπωνικό φορτηγό πλοίο στα τέλη Ιουλίου. Χίλιοι τόνοι πετρελαίου έχουν διαρρεύσει στη θάλασσα, μέχρι στιγμής έχει απαντληθεί ένα μέρος των 2.000 τόνων που βρίσκονται ακόμα στις δεξαμενές του, όμως οι ειδικοί φοβούνται ότι το τάνκερ θα κοπεί στα δύο.
Ένας επίγειος παράδεισος που μετατράπηκε σε κόλαση.
Ο Μαυρίκιος βλέπει τις μαγευτικές παραλίες του να μαυρίζουν από το πετρέλαιο, χίλιοι τόνοι έχουν χυθεί στη θάλασσα από το ιαπωνικό φορτηγό πλοίο, Γουακάσιο που προσάραξε σε κοραλλιογενή ύφαλο στις 25 Ιουλίου.
Πολλοί φοβούνται ότι τα χειρότερα είναι μπροστά, καθώς στις δεξαμενές του πλοίου υπάρχουν ακόμη 2.000 τόνοι πετρελαίου και αν το τάνκερ κοπεί στα δύο όπως δείχνουν οι τεράστιες ρωγμές του, ο κίνδυνος διαρροής είναι πολύ μεγάλος.
Η οικολογική ζημιά είναι τεράστια. Ήδη ξεβράζονται νεκρά χέλια και εκατοντάδες εθελοντές δουλεύουν νυχθημερόν για να περιορίσουν την καταστροφή.
Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Βαρέλια και κάδοι γεμάτοι με πετρέλαιο στοιβάζονται στις ακτές μέχρι να μεταφερθούν μακριά.

Ιαπωνία και Γαλλία έχουν στείλει ομάδες ειδικών για να βοηθήσουν στον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας και ο πρωθυπουργός της νησιωτικής χώρας έχει κηρύξει κατάσταση περιβαλλοντικής έκτακτης ανάγκης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top