Διαβάσαμε κάτι το οποίο δυστυχώς αναμέναμε. Δηλαδή:


Αυτή η ''σιγουριά'' δεν είναι πρωτοφανής, έχει φυσικά επαναληφθεί εις το παρελθόν. Επαναλαμβάνουμε ότι το μόνο που διαφοροποιεί την σημερινή κατάσταση σε σχέση με τις παλαιότερες, είναι το κλείσιμο των εκκλησιών (και ότι συνεπάγεται με αυτό) και τίποτε άλλο! Με αυτό αποκλειστικά και μόνο θα έπρεπε μερικοί να ασχοληθούν και όχι με τα υπόλοιπα..... διότι θα γελοιοποιηθούν και δυστυχώς μαζί με αυτούς θα γελοιοποιηθεί και η ίδια η Εκκλησία διότι κάποιοι την χρησιμοποιούν.... Κρίμα διότι με τέτοιες θεωρίες χάνεται κάθε αξιοπιστία λεγομένων που μπορεί όντως να αφορούν κάποιον άλλον ''πονηρό'' σκοπό.... Βέβαια κάποιοι θα θυμώσουν με όσα δημοσιεύουμε, αλλά εμείς θεωρούμε ως μεγάλο έγκλημα να αποκρύπτεται η ιστορία επειδή εις τον έσω εαυτό μας ηδονιζόμαστε διότι λέγουμε πρώτοι την δήθεν ''αλήθεια''.... Το να μην θέλει κάποιος το εμβόλιο φυσικά και είναι δικαίωμά του, το να στηρίζει όμως αυτήν την άρνηση με διάφορες θεωρίες, (τραγικές μάλιστα όπως η παραπάνω), είναι λυπηρό... Αν κάποιοι λοιπόν δεν αντιλαμβάνονται αυτήν την διαφορά, δηλαδή ότι άλλο ζήτημα είναι το να μην θέλεις να εμβολιαστείς και άλλο ζήτημα το να γράφεις όλες τις θεωρίες σε ένα, με τελικό συμπέρασμα τα περί τσιπαρίσματος - χαράγματος, τότε μάλλον φταίει κάτι άλλο και όχι εμείς, και μάλλον χρειάζεται θεραπεία δια μέσω ανθρώπου  με διπλή ιδιότητα, δηλαδή ενός παπά - ιατρού.....

Eπίσης είδαμε διάφορους ''Παλ/τες'', να αναδημοσιεύουν βίντεο υπό τον τίτλο: ''ΌΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΜΑΖΙ''. (το είχαμε δημοσιεύσει τον Μάρτιο και εμείς). Τι έγινε; Ο π. Παΐσιος τώρα τα λέγει σωστά; Τώρα τον θυμήθηκαν; Να αναφέρουμε και το τι άλλα έλεγε ο π. Παΐσιος και ειδικά για τους Παλ/τες; Φαίνεται ότι η ''δικαίωση'' του προσώπου (εγώ), αλλά και των λόγων μας, είναι πιο ισχυρή από κάθε τι άλλο..... Έλεγε ο π. Παίσιος;

«Τώρα πάλι παρουσιάστηκε μία ἀρρώστια, γιά τήν ὁποία βρῆκαν ἕνα ἐμβόλιο πού θά εἶναι ὑποχρεωτικό καί, γιά νά τό κάνη κανείς, θά τόν σφραγίζουν»

Βέβαια η φράση: ''Τώρα πάλι παρουσιάστηκε'' είναι σε ενεστώτα χρόνο και όχι σε μέλλοντα, οπότε το πως μερικοί πιστεύουν ότι ο λόγος αυτός ισχύει για σήμερα (δηλαδή μετά από σχεδόν 30και έτη που ειπώθηκαν τα τοιαύτα) είναι άξιον απορίας.... Αν γραφόταν ως εξής:

«Θὰ παρουσιαστεί μία ἀρρώστια, γιά τήν ὁποία θὰ βροῦν ἕνα ἐμβόλιο πού θά εἶναι ὑποχρεωτικό καί, γιά νά τό κάνη κανείς, θά τόν σφραγίζουν»

τότε φυσικά και θα υπήρχε προβληματισμός για τα λεχθέντα. Αλλά οι ερμηνείες - όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει - είναι κατά το δοκούν οπότε.... Επίσης πολλές φορές και σε αρκετά άρθρα έχουμε αναφέρει ότι πολλοί λόγοι του π. Παισίου έχουν διαστρεβλωθεί.

Υ.Γ. Φυσικά για τους εν λόγω Παλ/τες που δημοσίευσαν το βίντεο, δεν τίθεται ζήτημα δικαίωσης, αλλά ρεζιλέματος. Εκτός εάν έχουν ήδη αρνηθεί τους παλαιούς, προηγούμενους λόγους τους περί Παισίου.... Είπαμε· όταν λέγεις για τους άλλους, τότε οικονομεί ο Κύριος να πέφτεις στα ίδια - ή καλύτερα - σε μεγαλύτερα ατοπήματα απ΄ ότι των άλλων......

Υ.Γ. 2.  Φυσικά το άλλο άκρο είναι οι υπέρμαχοι των εμβολίων, με λόγους όπως: «όποιος δεν ακούει εμένα ακούει τον διάβολο», το είπε Επίσκοπος δυστυχώς, αλλά και «όποιος κάνει το εμβόλιο κερδίζει τον Παράδεισο» κ.λπ. κ.λπ.


Ας κάνουμε όμως την διαδρομή μας στην ιστορία:














ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top