Με αφορμή τον ξαφνικό θάνατο ενός 49χρονου, εγγάμου με τρία τέκνα, ιερέως (ο Θεός να τον αναπαύσει!), ο οποίος ήταν από επιλογή του ανεμβολίαστος (και δικαίωμά του), ο κρατικός Μητροπολίτης (ο βασικός μισθός των κρατικών Μητροπολιτών στην Ελλάδα είναι 2.210 ευρώ, για όσους δεν το γνωρίζουν) Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού ...και Πολυφέγγους (όπως είναι ο πλήρης τίτλος του) Διονύσιος Μάνταλος βρήκε ακόμη μια ευκαιρία για να τα βάλει με τους "σχισματικούς Παλαιοημερολογίτες", οι οποίοι τάχα "δρουν ανεξέλεγκτα και είναι και αντιεμβολιαστές".

Απορίας άξιον, και μάλλον τεκμήριο κακίας και φθόνου, αποτελεί ο συσχετισμός μεταξύ του θλιβερού θανάτου ενός νέου κληρικού και των "κακών" Παλαιοημερολογιτών. Με ποιο τρόπο οι τελευταίοι έβλαψαν τον εκλιπόντα; Μήπως πήγαν στην ενορία του και τον έπεισαν να μην εμβολιαστεί; Κι αν ακόμη γινόταν αυτό, μήπως ο μακαριστός (του οποίου τη μνήμη βεβηλώνει ο κ. Διονύσιος με την αντιχριστιανική συμπεριφορά του) ήταν ανήλικος και παρασύρθηκε; 

Είναι τοις πάσι γνωστό, ότι και στους κόλπους των Παλαιοημερολογιτών, όπως και παντού, υπάρχουν πρόσωπα που είναι υπέρ των εμβολιασμών και πρόσωπα που είναι κατά αυτών· η δε επίσημη θέση των Παλαιοημερολογιτών Αρχιερέων (πλην εξαιρέσεων) είναι σχεδόν παρόμοια με της κρατικής Εκκλησίας ως προς το ότι θεωρούν το ζήτημα ιατρικό, απλά όχι τόσο δουλικά όμοια σε σχέση με την επιβολή των μέτρων και την υποχρεωτικότητα. 

Άρα ο κ. Διονύσιος συκοφαντεί και προσβάλλει συλλήβδην τους Παλαιοημερολογίτες με τα όσα εναντίον τους εκστόμισε και θα δώσει λόγο για την πράξη του αυτή στο αδέκαστο Κριτήριο, εάν δεν μετανοήσει.  


ΠΗΓΗ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top