«Ναι!, το γνωστό αστέρι-άγγελος Κυρίου του Αγίου Ιωάννη του Βασιλέως
συνεχίζει αδιάλειπτα να λαμπερίζει και να στολίζει τον Ελληνικό ουρανό!
Σήμερα το πρωί Παρασκευής βγήκα να κάνω κομποσχοίνι, στις 5,
ατενίζοντας, ευχαριστώντας και δοξολογώντας πάλι και ξανά τον Κύριο!
[ΥΓ: Γεωγραφικώς, ευρισκόμουν στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα.
Βάλτε το ξυπνητήρι σας μεταξύ 4 και 5 το πρωί και κοιτάξτε επάνω. κατά τις πέντε είναι σχετικά χαμηλά στον ορίζοντα.]
======
Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός: «Ακούσατε Έθνη και λαοί της Οικουμένης πάσης και εσύ αναγνώστα πρόσεχε σ’ αυτό που θα διαβάσεις..»:
...
• Κράτη ομού δέκα οκτώ με πείσμα αγριεμένα / θα σφάζωνται αλλόφρονα στο αίμα βουτηγμένα. Την τρίτη ημέρα ακριβώς όσοι εξαντλημένοι / από την μάχη θ’ αποζούν, θα δούνε ξαφνιασμένοι / εκεί ψηλά στον ουρανό στα δεξιά τα μέρη / να λάμπει υπέρ τον ήλιον ένα μεγάλο αστέρι.
• Και από τ’ αστέρι κάτωθεν ένας Σταυρός ν’ αστράπτει, / πύρινος κατακόκκινος, κι’ έκπληκτα τα Κράτη / θ’ ακούσουν εκ του ουρανού μια φωνή βροντώδη / αγγέλου απροσδόκητον και θα σταθούν στο πόδι.
• Τα όπλα θα πετάξουνε στη γη και τρομαγμένοι / τ’ αστέρι θα κοιτάξουνε σαν απολιθωμένοι. Σταθείτε θ’ ακουστεί φωνή. Σταθείτε επί τόπου / Γιατί αρκετά εχύθηκε το αίμα του ανθρώπου. Σπεύσατε πάραυτα εκεί στα δεξιά τα μέρη / το τόξο ακολουθήσατε που βγαίνει από τ’ αστέρι.
• Κι εκεί θα βρείτε άνθρωπον Άγιον / δικόν Μου. Ποιμένα αυτόν εξέλεξα δια το ποίμνιόν Μου. Τούτον και σεις εκλέξατε ποιμένα να ποιμάνει / τα πρόβατα Μου, που γυρνούν έρημα δίχως στάνη.
• Νύκτα θ’ ακουστεί η φωνή, και ο κόσμος τρομαγμένος / εκ της φωνής της σάλπιγγος θα μείνει σαστισμένος.
• Κι ευθύς το τόξο θα στραφεί προς νότον στην Ελλάδα / που απ’ το φως το Ουράνιο θα φέγγει σαν λαμπάδα...»
και μία κυρία σχολιάζει λέγοντας ότι 2 έτη παρατηρεί το φαινόμενο.... φυσικά ο αγαπητός αδελφός και αδελφή απ΄ ότι φαίνεται δεν θυμούνται ότι τις μέρες του Αυγούστου βλέπουμε την «εώα επιτολή» του Σείριου, του λαμπρότερου άστρου της νυκτός, λίγο πριν από την ανατολή του Ήλιου, και θεωρούν ότι σχετίζεται με τον ''Βασιλέα Ιωάννη'' και ότι συνεπάγεται με αυτόν, δηλαδή την ''αναλαμπή'' και τα σχετικά....




ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ










0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top