Δεν θα κουράσουμε γράφοντας πολλά, διότι έχουν ήδη γραφτεί παλαιότερα μέσα από αυτήν την σελίδα.
Εν τάχει· βλέποντας διάφορες αναρτήσεις περί του λεγομένου ''μαρτυρολόγιου - εορτολογίου'' του Bose διαπιστώνουμε ότι αποσιωπούνται, είτε ηθελημένα είτε από άγνοια,  οι αιτίες που φτάσαμε έως εδώ.
Το ζήτημα του Παλαιού ημερολογίου δεν ήταν ένα απλό ζήτημα 13 ημερών όπως οι διαστρεβλωτές της αληθείας πολλές φορές έχουν γράψει. Ο σκοπός της εισαγωγής του εκφράστηκε ξεκάθαρα μέσω της Εγκυκλίου του 1920 και όσο και αν κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεχθούν, οι πρώτοι που με στεντόρεια φωνή κραύγασαν ήταν οι συκοφαντικώς ονομαζόμενοι ''Παλαιοημερολογίτες''!

Πόσους είδαμε να υπερασπίζονται την καινοτομία του Νέου ημερολογίου παλαιότερα και σήμερα, να κατηγορούν για ημερολατρεία, για σχίσμα,και πόσα ακόμα! Και τι δεν είπαν! Ότι οι Παλ/τες δεν γνώριζαν περί Οικουμενισμού, ότι έσχισαν την Εκκλησία, ότι δεν τους αναγνώριζε κανείς κ.α. πολλά. Ποιο το όφελος τελικά της υπεράσπισης του Νέου ημερολογίου; Τι ωφέλησε αυτούς που δήθεν πολέμησαν ''εντός'' της εκκλησίας όπως μας έλεγαν; Τι ωφέλησαν οι προτροπές περί της μη δήθεν απομάκρυνσης από την ''εκκλησία'';

Φτάσαμε λοιπόν στον Οικουμενισμό με την μορφή που έχει σήμερα, και ο οποίος πια έχει γιγαντωθεί και έχει διαβρώσει τους πάντες και τα πάντα!

Και να που ανακάλυψαν το μαρτυρολόγιο - εορτολόγιο του Bose! (https://www.monasterodibose.it/preghiera/martirologio). Πριν όμως το ανακαλύψουν οι αδελφοί μας θα έπρεπε να θυμούνται τα όσα είδαν και απέρριψαν επειδή τα έλεγαν οι ''σχισματικοί Παλαιοημερολογίτες''! Ανάξιοι της αποστολής τους οι Παλαιοημερολογίτες ίσως ναι. Λάθη έκαναν, φυσικά και ναι. Δεν γνωρίζουν όμως οι ''ανακαλύψαντες την Αμερικήν'' τις αμέτρητες δυσκολίες που είχε ο αγώνας τους ή καλύτερα δεν θέλουν να γνωρίζουν.
Έτσι δεν θα υπάρχει τα επόμενα έτη Νέο ημερολόγιο - εορτολόγιο, αλλά Οικουμενιστικό! Αυτό είναι ένα δείγμα!

Γράφουν οι ''παντογνώστες'' παλαιοί και νέοι, ότι δήθεν γνωρίζουν, ενώ στην πραγματικότητα ούτε είχαν ούτε και έχουν ιδέα. Το μόνο που γνώριζαν ήταν να αναπαράγουν τις γνωστές πια σε όλους συκοφαντίες. Και ποιο πάλι το όφελος; Να λοιπόν που φτάσαμε! Βέβαια, μπορεί να διερωτηθεί κανείς το αν οι Παλ/τες θα έσωζαν την κατάσταση. Ίσως, αν είχαν την απαραίτητη στήριξη που θα έπρεπε και αν δεν εισέρχονταν τα ''ζιζάνια'' και εις αυτούς και οι συκοφαντίες εναντίον τους δεν ήταν τόσο μεγάλου μεγέθους. Ενώ δεν βοήθησαν την κατάσταση αυτοί που θα έπρεπε, γνώριζαν μόνον να κατηγορούν, αυτή η επιρροή έφτασε στα πνευματικά τους τέκνα τα οποία, ως είναι λογικό, έκαναν ''υπακοή'' από φόβο προς δήθεν ''έξοδο'' από την εκκλησία και πολλά άλλα ακόμα. Δεν φταίνε τόσον και αυτοί. Δεν έχουν τόσον το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις!

Και μας λέγουν πια για το κοινόν Πασχάλιον! Από τότε προετοίμαζαν γι΄ αυτό. Τους κόπηκε βέβαια η φόρα  λόγω του σάλου που δημιούργησε το ημερολογιακό και η μετέπειτα εξέλιξη των Παλ/τών. Η διαφορά όμως είναι ότι θα μπορέσουν να το πράξουν. Γιατί; Διότι  οι Παλαιοημερολογίτες διασπάσθηκαν λόγω των ''ζιζανίων'', λόγω των ακροτήτων, αλλά και του πάθους της φιλοδοξίας, δηλαδή της Επισκοπομανίας τους, και σήμερα πια είναι ''αναπαυμένοι'' στους χώρους τους, οι Νεοημερολογίτες δεν προσήλθαν τότε που έπρεπε εις αυτούς και όχι σε μία ''άλλη Εκκλησία'', ''σχισματική'' όπως πάλι συκοφαντικώς έγραφαν και όπως τους δίδασκαν οι ''δασκάλοι'' τους εκμεταλλευόμενοι τις όποιες αδυναμίες και λάθη,  διασπάστηκαν και αυτοί πια με τις σύγχρονες παρατάξεις των νεοαποτειχισμένων, και ο Οικουμενισμός κυβερνά απτόητος! Άντε να μαζέψεις τα αμάζευτα!

Όλοι φταίνε και φταίμε, και απ΄ ότι φαίνεται δεν βλέπουμε φως στο τούνελ. Θα βλέπουμε πια δικαιολογίες τύπου: «έσχατα χρόνια, αυτά πρέπει να γίνουν», αποποιούμενοι τις ευθύνες ο καθείς από την πλευρά του μη έχοντας την αρετή της αυτομεμψίας, της αυταπάρνησης, της ταπεινώσεως. Αν δεν αποποιηθούμε όλοι την εωσφορική υπερηφάνεια, ούτε και στις ''κατακόμβες'' αν πηγαίναμε θα καταφέρναμε την σωτηρία μας! Θα φεύγαμε την κοινωνία με τους αιρετικούς, αλλά θα είχαμε κοινωνία με τον ίδιο τον άρχοντα της υπερηφανείας ανθρωποκτόνο διάβολο!

Φιλοδοξία, υπερηφάνεια, εγωισμός, διάσπαση, συκοφαντία, διαβολή, ακρότητες κ.α. είναι δικά του ιδιώματα και όχι του Αγίου Πνεύματος, και πολύ καλά θα κάνουμε να το καταλάβουμε επιτέλους!


2 comments:

  1. Οι νεο-ψευδο-αποτειχισμένοι εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, κάνουν αγώνα σε δύο μέτωπα.
    Στο ένα πολεμούν την αίρεση συμπροσευχόμενοι με τους αιρετικούς.
    Στο δεύτερο μέτωπο πολεμούν τους Ορθοδόξους αδελφούς τους.
    Αυτό δεν απλώς υπερηφάνεια, αλλά πώρωση και Φαρισαϊκό πνεύμα αντίληψης των Ι.Κ.
    Βγήκε ο "παντογνώστης" να πει ότι "η χειροτονία Επισκόπων υπερορίως είναι σχίσμα".
    Άρα δεν δεν αναγνωρίζει τις χειροτονίες του εν εξορία Ιερού Χρυσόστομου.Φρίξον Ήλιε.

    Οι Ορθόδοξοι που τόσο κυνηγηθήκαν,ξυλοκοπήθηκαν, εξορίστηκαν, δολοφονήθηκαν, θα συνεχίσουν να υπάρχουν καθώς την Εκκλησία πύλαι ἅδου οὐ κατισχύσουσιν.
    Οι νεο-ψευδο-αποτεχισμένοι όταν εκλείψουν οι πωρωμένοι και οιηματίες, Ορθοδοξομάχοι ρασοφόροι τους τι θα κάνουν;

    Τους κάλεσα να μετανοησουν ΔΗΜΟΣΙΩΣ, προσφάτως.
    Το ίδιο θα κάνω κι εδώ.
    Είναι η δεύτερη φορά και τελευταία.
    Απορώ αν έχουν φόβο Θεού.
    Τι μαρτυρία θα δώσουν εν ώρα Κρίσεως όταν τους ρωτήσει ο Κύριος γιατί πολεμούσαν τους Ορθοδόξους αδελφούς τους;
    Κρίμα για την κατάντια τους.

    Έχουν βγάλει από την θέση Του Τον Κύριο και λέγουν πως "όλοι οι ρασοφόροι του Ν.Η. θα κολαστούν, όλοι οι Ορθόδοξοι (που κράτησαν απαραχάρακτη την Ιερά Παράδοση) είναι σχισματικοί και θα κολαστούν".
    Ε ας μην έρθει ο Χριστός, την έκαναν ήδη την Κρίση αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Νεοημερολογήτες έκαναν όλα τα παραπάνω λάθη όπως ακριβώς αναφέρονται στο άρθρο και οι περισσότεροι Νεοαποτειχισμένοι ομοίως γιατί έτσι έμαθαν μια ζωή και γιατί φοβούνται μήπως κατηγορηθούν καί αυτοί σαν Παλαιοημερολογήτες εάν δεν διακρίνουν τον ρόλο τους κατηγορώντας και αυτοί τους Ορθοδόξους που μάχονται για την Πίστη και την Παράδοση της Ορθοδοξίας. Ομως για τις διαιρέσεις των Ορθοδόξων υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Δεν εγιναν μόνο σαν λάθη του παρελθόντος αλλά εξακολουθούν και σήμερα με περαιτέρω πολλαπλασιασμό και επίσης δεν είναι μόνο Ελληνικό φαινόμενο αλλά και σε άλλους Ορθόδοξους λαούς που αγωνίζονται (Ρώσοι, Ρουμάνοι, Βούλγαροι, Σέρβοι, Και στη διασπορά γενικώτερα). Έρημη Ορθοδοξία, Εμπερίστατη εν πολλοίς Εκκλησία, πότε τα τέκνα σου θα αποδείξουν την αγάπη σου για σένα ομονοούντα εν ενί φρονήματι; Χριστέ μου Εσύ που είσαι το Α και το Ω των πάντων και της Εκκλησίας Σου μην μας εγκαταλείψεις για τις ελλείψεις μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top