Το Dicastery for Promoting Christian Unity [DPCU] με χαρά δημοσιεύει τα κείμενα για την  Εβδομάδα Προσευχής για τη Χριστιανική Ενότητα 2025 . Στο βόρειο ημισφαίριο, η Εβδομάδα της Προσευχής πραγματοποιείται παραδοσιακά από τις 18 έως τις 25 Ιανουαρίου, ενώ στο νότιο ημισφαίριο, όπου ο Ιανουάριος είναι συχνά περίοδος διακοπών, οι εκκλησίες συχνά γιορτάζουν την Εβδομάδα της Προσευχής γύρω από την Πεντηκοστή.

Το θέμα της Εβδομάδας Προσευχής για την Χριστιανική Ενότητα  2025  βασίζεται σε ένα κείμενο από το Ευαγγέλιο του Ιωάννη: "Το πιστεύεις αυτό;" (Ιωάννη 11:26). Οι προσευχές και οι προβληματισμοί έχουν προετοιμαστεί από τους αδελφούς και τις αδελφές της μοναστικής κοινότητας του Bose στη βόρεια Ιταλία. Ως συνήθως, μια διεθνής ομάδα που διορίστηκε από κοινού από το DPCU και την Επιτροπή Πίστης και Τάξης του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών συνεργάστηκε με τους συγγραφείς για την οριστικοποίηση του υλικού.

Το έτος 2025 συμπληρώνονται 1.700 χρόνια από την Α' Οικουμενική Σύνοδο. Αυτός ο εορτασμός παρέχει μια μοναδική ευκαιρία να προβληματιστούμε και να γιορτάσουμε την κοινή πίστη των Χριστιανών όπως εκφράζεται στο Σύμβολο της Πίστεως που διατυπώθηκε σε εκείνη τη Σύνοδο. Η Εβδομάδα Προσευχής για τη Χριστιανική Ενότητα 2025 είναι μια πρόσκληση να αξιοποιήσουμε αυτήν την κοινή κληρονομιά και να εισέλθουμε βαθύτερα στην πίστη που ενώνει όλους τους Χριστιανούς.


Εικόνα: Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη στο Παρίσι

Διεύθυνση Προώθησης της Χριστιανικής Ενότητας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top