Επειδή την προπαγάνδα των τελευταίων ημερών σχετικά με την απουσία της Αντιόχειας από την Κρήτη θα ζήλευε ακόμη και ο Γκέμπελς, ας δούμε την άποψη του Μητροπολίτη Ιγνάτιου, μέλους της αντιπροσωπείας του Πατριαρχείου Αντιοχείας για την Κρήτη για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. 
Αναφέρεται στην εισπήδηση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων  στα εδάφη δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου Αντιοχείας και χαρακτήρισε το ζήτημα του Κατάρ εκκλησιαστικό και όχι γεωπολιτικό όπως το αποκαλούν κάποιοι. 
Εξιστορεί τον ρου τον γεγονότων όπως είναι και όχι όπως σκοπίμως τον εμφανίζουν οι κατ΄επάγγελμα διαστρεβλωτές της πραγματικότητας και τεκμηριώνει πως η απόφαση του Πατριαρχείου δεν ήταν της τελευταίας στιγμής ούτε υπήρχε ομοφωνία τα τελευταία δύο χρόνια. 






ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

1 comments:

  1. Προφανής η απάντηση των Πατριαρχείων Ιεροσολύμων και Κων/πόλεως : Την εποχή της 4ης Οικουμενικής Συνόδου δεν υπήρχε Κατάρ με τα σημερινά γεωγραφικά σύνορα.

    Αν είναι αυτή η απάντηση, τότε και το σημερινό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και Κων/πολης, δεν είναι αυτά που ήταν στην εποχή της 4ης Οικουμενικής Συνόδου, ειδικά μάλιστα το Κων/πόλεως, το οποίο στερείται ποιμνίου, ώστε να δικαιολογείται ο τίτλος του Πατριαρχείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top