Σε ένα κάστανο, που είχε βράσει ο Παΐσιος πριν από 27 χρόνια προσκύνησαν πιστοί κατά την αγρυπνία που τελέστηκε στην πόλη, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου, ο οποίος είχε περάσει από το Αγρίνιο ως στρατιώτης.
Το που εναποθέτει καθένας την πίστη του είναι ασφαλώς δικαίωμά του, όπως και το να προσκυνάει ένα… ευλογημένο κάστανο, το οποίο, σύμφωνα με τον Ιερό Ναό, είχε δώσει ο Παΐσιος σε πιστό που λειτουργεί στην εκκλησία…
Σε ανακοίνωσή του ο Ιερός Ναός αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «κατά την Αγρυπνία, εκτέθηκαν για προσκύνηση η εικόνα του Οσίου Παϊσίου, λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Βραχωρίτη και του Οσίου Παϊσίου, καθώς και ένα αντικείμενο, δοσμένο από τον Όσιο Παΐσιο».
Αναφέρει επίσης η εκκλησία ότι «τον Οκτώβριο του 1990, ο Γέροντας Παΐσιος είχε δώσει ως ευλογία βρασμένα κάστανα σε μια ομάδα φοιτητών που τον είχε επισκεφθεί. Ένας εκ των φοιτητών, ο οποίος τυγχάνει να είναι και ο ένας εκ των δύο Ιερέων που τέλεσαν την Αγρυπνία, φύλαξε το βρασμένο κάστανο που πήρε, το οποίο έως σήμερα, 27 χρόνια μετά, παραμένει κατά θαυμαστό τρόπο, αναλλοίωτο, ενώ ακούγεται ακόμη και ο καρπός μέσα σε αυτό».
Το κάστανο «εκτέθηκε» μαζί με εικόνα και τα λείψανα του Αγίου και οι πιστοί περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους για να προσκυνήσουν. 
Οι φωτογραφίες είναι από το agrinioreport.com




ΠΗΓΗ:

1) http://www.documentonews.gr/article/sto-agrinio-proskynhsan-ena-kastano-poy-eixe-brasei-o-paisios-prin-27-xronia-photos

2) https://agrinioreport.com/%CE%B1%CE%B3%CF%81%CF%85%CF%80%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%83%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AE%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B3%CE%AF/


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ






5 comments:

  1. Υπάρχουν λείψανα του συγκεκριμένου π. Παισίου;
    Αν ναι μπορεί να μας ενημερώσει κάποιος πότε ακριβώς έγινε η εκταφή του; Έχει ενδιαφέρον να μάθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εσυ προσκυνασ εναν αγιο ποθ ονομαζε τουσ Λατινουσ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Και εναν αγιο που μιλουσε για δυναμει αιρετικουσ και σχισματικουσ[ΧΡ.ΚΑΒΟΥΡΙΔΗΣ]. Και εναν αγιο που εσχισε την ΕΚΚΛΗΣΙΑ ''δυο'' φορεσ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Α.Τ. σου προτείνω πρωτίστως να μάθεις βασικούς κανόνες. Μάθε Συντακτικό, έπειτα μάθε να βάζεις τόνους και τότε ίσως να μπορέσεις να συνδιαλεχθείς δια τοιαύτα ζητήματα ώστε να μην καταντήσει ο διάλογος χειρότερος της πολυγλωσσίας της ''Βαβέλ'' με αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να συνεννοηθούμε ούτε δια της ιδίας γλώσσης!

      Μάθε πρώτα την γλώσσα σου και ύστερα κάνε διάλογο.

      Διαγραφή
  3. ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΗΛΘΕ MΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΜΕΣΩ EMAIL ΓΙΑ ΤΟ ''ΚΑΣΤΑΝΟ'':

    «Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου ουδέποτε παρουσίασε το κάστανο προς «άγρα πιστών» ή προς λατρεία του αλλά το παρουσίασε απλώς για να φανεί ότι δεν έχει αλλοιωθεί μετά από τόσα χρόνια. Το εξέθεσε μάλιστα όχι σε όλη την Αγρυπνία αλλά μόνο στο τέλος του Εσπερινού και μόνο κατόπιν απαίτησης ανθρώπων που ήθελαν να το δουν. Συνεπώς το κάστανο σε καμία περίπτωση δεν ήταν η αιτία του δημιουργηθέντος ζητήματος αλλά χρησιμοποιήθηκε από συγκεκριμένους δημοσιογραφικούς κύκλους ώστε να εγερθεί ζήτημα και να χλευαστεί η μνήμη του Αγίου Παϊσίου, με αποτέλεσμα πολλοί Χριστιανοί δυστυχώς να πέσουν εν αγνοία τους θύματα παραπλάνησης με απόπειρα διαπόμπευσης τόσο του Αγίου Παϊσίου όσο και του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top