«Όταν η Εκκλησία είναι διηρημένη, ούτε θεολογοῦμεν 
ούτε εκκλησιολογοῦμεν, ούτε δογματίζουμε, 
ούτε εσχατολογοῦμε». (Αγίου Ταρασίου)


Λάβαμε μηνύματα από αδελφούς οι οποίοι ερωτούν δια ζητήματα πολύ σοβαρά. Δια να μην μακρηγορήσουμε προχωρούμε ευθύς αμέσως με απλά και κατανοητά λόγια: 


  1. Όσοι είναι Νεοημερολογίτες και διαφωνούν με τον Οικουμενισμό αναγνωρίζοντάς τον ως αίρεση, η καλύτερα Παναίρεση, να αδειάσουν όλες τις Εκκλησίες, αφήνοντας τους Οικουμενιστές (και όσους κοινωνούν με αυτούς) να ''λειτουργούνται'' μόνοι τους.
  2. Έναρξη διαλόγων (φυσικά όχι μέσω διαδικτύου!) μεταξύ ενισταμένων νεοημερολογιτών, αποτειχισμένων και παλαιοημερολογιτών.
  3. Παράλληλα, έναρξη διαλόγων ανάμεσα στους παλ/τες με στόχο την ένωση.
  4. Ένωση όλων των παραπάνω ενισταμένων.
  5. Επίσημη, Μεγάλη και Γενική Σύνοδος η οποία θα εξετάσει όλα τα ζητήματα που μας ταλανίζουν εδώ και αρκετά έτη και η οποία θα αποφανθεί δια μέσω της Χάριτος του Αγίου Πνεύματος.

Για εμάς αυτή είναι η ορθή σειρά διότι άνευ της ενότητος, η οποία αυτή τη στιγμή είναι το μείζων, όποια άλλη κίνηση θα χειροτερέψει τα πράγματα αντί να τα διορθώσει. 
Όταν υπάρχει διαίρεσις είναι αδύνατον να διαλυθεί η αίρεσις, διότι διαλυόμαστε εμείς οι ίδιοι. Το Άγιον Πνεύμα ''λειτουργεί'' πάντοτε ενωτικά, καλώντας τους πιστούς σε ενότητα, και όχι διαιρετικά!



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


2 comments:

  1. http://kyprianoscy.blogspot.gr/2017/03/blog-post_38.html

    Αν, μεταξύ αυτών οι οποίοι θά συναχθούν γιά νά επικρατήσει η ενότητα, υπάρξουν κάποιοι μέ επιχειρήματα σάν αυτό, που ακούγεται νά λέει ένας Μητροπολίτης στό επισυναπτόμενο βίντεο : «... είδατε πουθενά νά γράφει η Αγία Γραφή τήν λέξη "οικουμενισμός" !», θά καταλάβετε τό μάταιο τής προσπάθειας. άλλων καί τής δικής σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατρέ μου, αυτονόητο είναι ότι δεν ομιλούμε για οιονδήποτε αποτειχισμένο, νεοημερολογίτη ή παλαιοημερολογίτη, αλλά για ανθρώπους με θυσιαστικό φρόνημα, πνεύμα αγάπης, ενότητος κ.λπ. Υπάρχουν τέτοια πρόσωπα και σήμερα, δεν έχουν εκλείψει, λίγοι αλλά δεν έχουν εκλείψει.....

      Διαγραφή

 
Top