papas roumanias 1
Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ και τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 31 Μαΐοθ στο Πατριαρχικό Μέγαρο.
Ο Πάπας Φραγκίσκος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ρουμανίας κ. Δανιήλ και τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου.
''Ήρθα εδώ ως προσκυνητής που θέλει να δει την Εικόνα του Κυρίου στην εικόνα των αδελφών'' τόνισε χαρακτηριστικά ο Πάπας Φραγκίσκος στην ομιλία του.
Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Δανιήλ στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην συνάντηση του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' με τον Πατριάρχη Ρουμανίας Θεόκτιστο το 1999.
''Οι Προκάτοχοί μας, μας καλούν να υπερασπιζόμαστε και να προωθούμε την πίστη στον Χριστό και τις χριστιανικές αξίες στην εκκοσμικευμένη Ευρώπη'' τόνισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε τον νέο Καθεδρικό Ναό στο Βουκουρέστι.


roum papa1
roum papa1
roum papas
papas roumanias 2




kathedrikos papas1
Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Τον νέο Καθεδρικό Ναό της Σωτηρίας του Ρουμανικού Λαού στο Βουκουρέστι επισκέφθηκε πριν από λίγο ο Πάπας Φραγκίσκος, συνοδευόμενος από τον Πατριάρχη Ρουμανάς κ. Δανιήλ.
Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας κ. Δανιήλ ενημέρωσε τον Πάπα Φραγκίσκο για την πορεία των εργασιών στον Καθεδρικό Ναό και συνέχεια ακολούθησαν οι προβλεπόμενες προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις.
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Πάπα Φραγκίσκο για την στήριξη που παρέχει στους Ορθόδοξους Ρουμάνους της Ιταλίας αλλά και σε άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης.
"Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία διέθεσε στις ρουμανικές Ορθόδοξες ενορίες 426 τόπους λατρείας, 306 στην Ιταλία και 120 σε άλλες χώρες στη Δυτική Ευρώπη" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δανιήλ.
Από την πλευρά του ο Πάπας Φραγκίσκος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αδελφοσύνη και την κοινωνία μεταξύ όλων εκείνων που προσεύχονται στον ίδιο Ουράνιο Πατέρα.
Επίσης ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την ελπίδα ότι «η Ρουμανία μπορεί πάντα να είναι ένα σπίτι για όλους, ένας χώρος συνάντησης, ένας κήπος που ανθίζει η συμφιλίωση και η κοινωνία».
Τέλος κατά την έξοδο από τον Καθεδρικό Ναό, ο Πατριάρχης Δανιήλ και ο Πάπας Φραγκίσκος υποδέχθηκαν τον κόσμο με το Χριστός Ανέστη.

kathedrikos papas2
kathedrikos papas2





ΠΗΓΗ: https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/29484-o-papas-fragkiskos-ston-kathedriko-nao-tis-sotirias-tou-roumanikou-laou

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top