ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ ''ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ'': ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ Κ. ΣΑΚΑΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ . ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ  ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΑΞΥ  ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.


(Βόλος 3/1/2020)

Είναι αλήθεια, ότι στην κίνηση της ιστορίας πολλές πρωτοβουλίες και ζυμώσεις (προσωπικές. Κοινωνικές, θεολογικές) βρίσκονται σε στενή σχέση μεταξύ τους (συνάρτηση).
Συναντώμεθα, αγαπητά ιστολόγια, στηριζόμενοι σε δύο ισχυρούς αρμούς – παράγοντες, την Ορθοδοξία και τον αγώνα εναντίον της παναιρέσεως του οικουμενισμού.
Λαθεμένες εκφράσεις γίνονται (πολλές φορές) αιτία ρήξεων. Τότε ακριβώς αποκαλύπτεται και η ανθρώπινη αδυναμία, που οδηγεί (πρέπει) στην ταπείνωση.
Στις σημερινές συνθήκες (ιδιαίτερα), αυτή μπορεί να στεγάσει όλη την αντι-οικουμενιστική πραγματικότητα, να φουσκώσει το ποτάμι της Ορθοδοξίας και να ενώσει τις δυνάμεις μας σε μεγάλη κλίμακα. Σπεύδω, χωρίς αναβολή να σας γράψω διότι πρόσφατα διάβασα ένα σχόλιο στο «SCRIPTAMANENT» εκ μέρους του «ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ» (Μάρτιος 2019), σε άρθρο μου με τίτλο: «ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ».
Έχω να παρατηρήσω ειλικρινά, επεξηγηματικά, ότι στην φράση μου «Αγαπητοί Γ.ΟΧ. αφήστε (οικονομικά) την ποσόστωση της Ορθοδοξίας στην ακρίβεια του ημερολογίου…», δεν εννοούσα καμμία χρηματική οικονομική διάσταση, καμμία μομφή. Θεωρώ την διευκρίνησή μου απαραίτητη, ζητώντας συγγνώμη. Πολλές φορές η συχνή αναφορά σε εκκλησιαστικές λέξεις μας προστατεύει, αλλά το λάθος (ως επιβεβλημένη αδυναμία στον άνθρωπο) παραμονεύει, όπως εδώ. Εννοούσα: οικονομικά = κατ’ οικονομία εκκλησιαστική, θεολογική.
Δεν ήθελα να θίξω, αποδυναμώσω, μειώσω.
Πιστεύω ειλικρινά, ότι ο Κύριος θα συνάξει τις Ορθόδοξες δυνάμεις σε μία γραμμή, με απροσδόκητες παρεμβάσεις Του, που η αγάπη Του και η πανσοφία Του θα δωρήσουν εναντίον της παναιρέσεως.
Εύχομαι σε όλους τους Ορθοδόξους, πνευματική (ενωτική) καρποφορία στο νέο έτος 2020. Γένοιτο!

ΝΙΚΟΣ Ε. ΣΑΚΑΛΑΚΗΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ




ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top