Αναμφίβολα ο κ. Σακαλάκης είναι ένας από τους εξαίσιους αρθρογράφους που προσφέρει πάρα πολλά στον αγώνα και τον ευχαριστούμε γι΄ αυτό. Μας λύπησε όμως διότι σε τελευταίο άρθρο του (που το είδαμε εδώ), αναφέρει:

«Αγαπητοί Γ.Ο.Χ. αφήστε (οικονομικά) την ποσόστωση της Ορθοδοξίας στην ακρίβεια του ημερολογίου και συνεργαστείτε εναντίον του οικουμενισμού μαζί με Αποτειχισμένους που δεν ακολουθούν το Πάτριο Εορτολόγιο».

O κ. Σακαλάκης ίσως να μην γνωρίζει ότι οι κληρικοί των Γ.Ο.Χ είναι άμισθοι, δηλαδή δεν πληρώνονται από το κράτος όπως οι κληρικοί που ανήκουν στην ''επίσημη'' Εκκλησία.

Ίσως να μην γνωρίζει ότι υπάρχουν κληρικοί εκ του νέου - που εμείς γνωρίζουμε - και θέλουν να έλθουν προς τους Γ.Ο.Χ αλλά οι άνθρωποι ομολογούν με ειλικρίνεια ότι δεν αντέχουν τον οικονομικό ''στραγγαλισμό'' που θα βιώσουν αν προσέλθουν, διότι εκεί που ανήκουν σήμερα έχουν τον μισθό τους. Δεν τους κατηγορούμε. Σεβόμαστε την ειλικρίνειά τους που το ομολογούν. Θέλει πολύ τόλμη να ομολογήσεις κάτι τέτοιο! Ο Κύριος γνωρίζει το πότε κάποια στιγμή οι ίδιοι θα τολμήσουν να κάνουν το ''μεγάλο βήμα''. Εμείς προσευχόμαστε προς Αυτόν να τους δώσει θάρρος και δύναμη.

Ο κ. Σακαλάκης πάλι, ίσως να μην γνωρίζει ότι πολλές φορές έχουμε προτείνει συνεργασία και συνάντηση προς διάφορους Αποτειχισμένους. Οι περισσότεροι ανταποκρίνονται θετικά. Όμως μία ομάδα Αποτειχισμένων συνεχίζει την επίμονη άρνησή της προτιμώντας να αρθρογραφεί κατά πάντων στο διαδίκτυο.

Δεν γνωρίζουμε επίσης αν γνωρίζει κάποιους εκ των Γ.Ο.Χ.

Θα θέλαμε πάντως μαζί του να συνομιλήσουμε, αν θέλει και ο ίδιος, γι΄ αυτά που προτείνει. 


Θα είναι τιμή μας!


Υ.Γ. Επειδή κάποιοι αδελφοί νόμιζαν με την διατύπωσή μας περί μισθού των Γ.Ο.Χ που αναφέραμε, ότι αφορά το λεχθέν υπό του κ. Σακαλάκη «Αγαπητοί Γ.Ο.Χ. αφήστε (οικονομικά) την ποσόστωση...», δεν αφορά αυτό, αλλά αυτό που λέμε είναι ότι δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε το ζήτημα αυτό εκτός, όταν άλλοι επιστρέφουν, είτε είναι κληρικοί εκ του νέου, είτε διάφοροι αποτειχισμένοι,  αλλά ακόμα και ολόκληρες Εκκλησίες όπως εδώεδώ και εδώ επί παραδείγματι. Και πόσο μάλλον όταν γνωρίζουμε τα εξής:

«Αν οι παλαιοημερολογίτες ενώνονταν και έκαναν κάθαρση στον κλήρο, θα μπορούσαμε και εμείς οι νεοημερολογίτες σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που προδίδεται η Ορθοδοξία, να καταφύγουμε σ’ αυτούς και να δώσουμε τη μάχη εναντίον των σκοτεινών δυνάμεων· αλλά μας στέρησαν αυτή την χαρά με τις διαιρέσεις τους οι παλαιοημερολογίτες». (
http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=43910#more-43910).

Αυτό ακριβώς κάνουν σήμερα, ειδικά μετά την ένωση των 2 μεγάλων «παρατάξεων»!

4 comments:


  1. Αγαπητέ Ιωάννη πιστεύω ότι με το "οικονομικά" ο κ.Σακαλάκης, εννοεί το κατ'οικοινομίαν.

    Δεν νομίζω να αναφέρεται στα οικονομικά θέματα των ΓΟΧ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι είναι αδελφέ! Επί της ευκαιρίας ήθελα να τονίσω όμως και τα ζητήματα αυτά για άλλον λόγο.......π.χ πως είναι δυνατόν να αφήσουμε κατ΄ οικονομίαν το ζήτημα του ημερολογίου όταν κληρικοί εκ του νέου θέλουν να επιστρέψουν στην Παράδοση αλλάζοντας και το ημερολόγιο (διότι γνωρίζουν για ποιόν λόγο εφηρμόσθη); Δια τούτο επί της ευκαιρίας έπρεπε να τονισθεί.

    Όπως και να είναι ευελπιστώ να απαντήσει, διότι του έχουμε εκτίμηση ιδιαίτερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ Κυριάκο διότι με το σχόλιό σου μου έδωσες το κίνητρο ώστε να συμπληρώσω καλύτερα (πιο σαφές) το άρθρο. Η Παναγία να σε ευλογεί και να εύχεσαι και για εμάς! Καλή συνέχεια στο στάδιο της Σαρακοστής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου Ιωάννη. Με τη σειρά μου εύχομαι η Υπεραγία Θεοτόκος να ευλογεί και να σκεπάζει όλους τους αδελφούς που αγωνίζονται για την Αλήθεια και πρωτίστως να σκεπάζει και να φωτίζει όλους τους Γνησίους Ορθοδόξους Αρχιερείς έτσι ώστε να αναδειχθούν λόγω και έργω άξιοι συνεχιστές των Αποστόλων.

      Διαγραφή

 
Top