Άρχισε τις εργασίες της η Γενική Συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ), στην πόλη Μπουσάν της Κορέας.
Την Εκκλησία Κύπρου εκπροσωπούν ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, ο Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς, ο κ. Μιχάλης Σπύρου, η κα Έλενα Παπακώστα και η κα Σόνια Τζιοβάνη.  Μεταξύ των Stuarts είναι και ο κ. Μάριος Μαρκουλή.  
Προηγήθηκε η συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής, μέλος της οποίας είναι και ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας.
Έπειτα από τις νενομισμένες εγγραφές οι εργασίες άρχισαν με την εναρκτήρια τελετή. Κύριος ομιλητής ήταν ο Πατριάρχης Καθολικός των Αρμενίων Καρακίμ. 
Στην εναρκτήρια τελετή χαιρέτησαν εκ μέρους της Κυβενήσεως της χώρας ο Υπουργός Τουρισμού καθώς και Δήμαρχος του Μπουσάν.
Ο Πρόεδρος του ΠΣΕ, Dr Walter Altman, κήρυξε την έναρξη των εργασιών της 10ης  Γενικής Συνέλευσης.
Ιδιαίτερη σημασία για την Κύπρο, είχε η παρουσίαση από την εκπρόσωπο της Εκκλησίας Κύπρου κας Σόνια Τζιοβάνη, που με σύντομο και περιεκτικό τρόπο εξήγησε την κατάσταση στην Κύπρο.
Η Εκκλησία Κύπρου μάλιστα, έχει εγκαταστήσει δικό της περίπτερο για την προβολή του Κυπριακού ζητήματος. 
Στην απογευματινή συνεδρία ο Πρόεδρος Dr Walter Altman παρουσίασε την έκθεση του. Αναφέρθηκε στο θέμα της Συνέλευσης «Θεέ της ζωής οδήγησε μας στη δικαιοσύνη και την ειρήνη».
Έκανε αναφορά στα σημερινά προβλήματα όπως την οικονομική κρίση, την ανεργία κ.λπ. 
Ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου στην έκθεση του, τόνισε τη σημασία που έχει η πραγματοποίηση της Συνέλευσης στη διχασμένη Κορέα.
Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα και τις δραστηριότητες του ΠΣΕ αλλά και στις προοπτικές του μέλλοντος. 
Εκτός από τους εκπροσώπους των Εκκλησιών στη Συνέλευση λαμβάνουν μέρος με διάφορες ιδιότητες περισσότεροι από πέντε χιλιάδες άνθρωποι. 
Σημειώνεται, ότι πραγματοποιήθηκε διαδήλωση εναντίον της πραγματοποίησης της Συνέλευσης, από μερίδα ανθρώπων που είναι εναντίον του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών.
Korea1
Korea2


ΠΗΓΗ ''ΡΟΜΦΑΙΑ .GR''

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top