6 comments:

  1. Εύγε Ιωάννη!!!

    Ένας ανάξιος συνονόματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απάντησή σας στον π. Ευθύμιο ήταν πραγματικά εξαιρετική. Με τα κείμενά σας θα εξαναγκάσετε στο τέλος τον π. Ευθύμιο να πληροφορηθεί, διαβάζοντας αυτά, όλα όσα δεν ἐχει διαβάσει για το Πάτριο, ενώ δείχνει, ότι δήθεν, κατέχει απόλυτα το θέμα. Ο αγώνας των Ορθοδόξων του Πατρίου δεν είναι Πειραιώτικα πυροτεχνήματα και παρά τα ανθρώπινα σφάλματα ή αδυναμίες περιέχει αλήθειες ακατάλυτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΙΑ, ΑΓΙΑ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ, ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ (ΝΕΟ Ή ΠΑΛΑΙΟ) ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ (ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ, ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΛΑΤΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ-ΠΑΤΡΙΟΥ Ή ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ" ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ Η ΜΙΑ, ΑΓΙΑ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4, ΣΤΙΧΟΣ 5: «ΕΙΣ ΚΥΡΙΟΣ, ΜΙΑ ΠΙΣΤΙΣ, ΕΝ ΒΑΠΤΙΣΜΑ·»

    ΟΠΩΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο Ι΄ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ: "ΕΙ ΤΙΣ ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΩ, ΚΑΝ ΕΝ ΟΙΚΩ ΣΥΝΕΥΞΗΤΑΙ, ΟΥΤΟΣ ΑΦΟΡΙΖΕΣΘΩ", ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΕ "ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ" ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΕ "ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΟΥΣ" (σελίδα 24 του "Ιερού Πηδαλίου").

    ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΣΩΖΟΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΣΩΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΟΣΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ... ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΖΟΥΝ ΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΟΛΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ "ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ" ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.
    Είναι αυτονόητο ότι οι αληθινά αποτειχισμένοι απο την παναίρεση του Οικουμενισμού είναι ενωμένοι με την αληθινή πίστη στην διαχρονική ΜΙΑ Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία εφόσον δεν δημιουργούν νέες Συνόδους και ανύπαρκτες νέες Εκκλησίες (με αφορμή το ημερολόγιο) με παράνομες υπερόριες χειροτονίες αλλά επιθυμούν την "αποκατάσταση της Ορθοδοξίας" από μια Οικουμενική Σύνοδο.

    Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΝ "ΑΛΑΘΗΤΟ" ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ. ΑΝ ΠΡΟΔΙΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΝΤΑΧΘΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΛΑΤΡΩΝ-ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
    ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
    ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΗΤΕΣ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΛΑΤΡΕΣ ΕΝΩ ΛΕΝΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΜΙΓΝΥΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΨΕΥΔΗ ΓΙΑΤΙ ΔΟΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΙΔΡΥΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΝΕΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΟΥΤΕ ΔΟΓΜΑ.

    ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΠΗΔΑΛΙΟ ( www.kenef.phil.uoi.gr/pdf/14936/14936.pdf )ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ Ο 15ος ιερός Κανόνας της Πρωτοδευτέρας (ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ) Συνόδου, στην σελίδα 292, αλλά και ο 31ος ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ, στην σελίδα 39-40,ΕΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗΣ (ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ) ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΙΕΡΕΙΣ.

    "Εξορκίζω όλους τους λαϊκούς, όσοι είστε γνήσια τέκνα της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας, να φεύγετε ολοταχώς από τους ιερείς που υπέπεσαν στην υποταγή στους Λατίνους, και μήτε σε εκκλησία να συγκεντρώνεστε μαζί τους, μήτε να παίρνετε οποιαδήποτε ευλογία από τα χέρια τους. Είναι καλύτερα να προσεύχεσθε στο Θεό στα σπίτια σας μόνοι, παρά να συγκεντρώνεστε στην εκκλησία μαζί με τους Λατινόφρονες. Ει’ δ’ άλλως, θα υποστήτε την ίδια κόλασι μ’ αυτούς". Άγιος Γερμανός Β΄ Κωνσταντινουπόλεως (1222-1240) [Ἰωσὴφ Μοναχοῦ τοῦ Βρυεννίου, «Μελέτη περί τῆς τῶν Κυπρίων πρός τήν ὀρθόδοξον Ἐκκλησίαν μελετηθείσης ἑνώσεως», Τά εὑρεθέντα, τόμ. Β΄, ἐκδ. Βασ. Ρηγόπουλου, σελ. 26].

    ΟΙ "ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΛΑΤΡΕΣ" ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΜΕ ΥΠΕΡΟΡΙΕΣ (ΥΠΕΡΑΤΛΑΝΤΙΚΕΣ) ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ Ο ΛΕ΄ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΗΣ Β' ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Η΄ ΚΑΝΟΝΑ ΤΗΣ Α΄ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΒ΄ ΤΗΣ Δ΄ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΠΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ Ή ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ.

    ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΙΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ, ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ Κεφ. 1, στίχος: 8 "ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ' ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω", ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ... ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΠΟΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΑΝ ΜΕΙΝΑΜΕ ΠΙΣΤΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΜΕ ΟΜΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ. ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΣΥΝΑΓΕΛΑΖΟΝΤΑΙ Ο "ΑΛΑΘΗΤΟΣ" ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ, Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΠΟΥ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ ΩΣ ΑΓΙΟΤΑΤΟ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ "ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΠΑΠΕΣ", ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΠΙΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.
    ...

    ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
    ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ Κατά του Οικουμενισμού
    (ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ)
    ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ "Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΜΟΥ" από την Παναίρεση του Οικουμενισμού, από τον Ευστάθιο Μοσχοβίτη http://www.freevolition.gr​/orthodoxy-homology.htm (συμπληρωμένο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο άχρονος Άγιος Θεός στην Δευτέρα Παρουσία του θα μας ελέγξει για το ημερολόγιο που επιλέξαμε να χρησιμοποιούμε ή για τον αν διατηρήσαμε ενωμένοι με τον λόγο και τα έργα μας διαχρονικά αλώβητη την αληθινή Ορθόδοξη Πίστη του αναστημένου Χριστού και των αγίων Θεοφόρων Πατέρων της Μίας Αγίας Εκκλησίας μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Άγιοι Θεοφόροι Πατέρες τους οποίους επικαλείστε θέσπισαν συγκεκριμένο εορτολόγιο - ημερολόγιο ώστε όλοι οι (ορθόδοξοι) Χριστιανοί ανά την οικουμένη να εορτάζουν μαζί την ίδια μέρα το ίδιο γεγονός για να είναι ενωμένοι....... διαβάστε τα πρακτικά της Α' Οικουμενικής συνόδου την οποία επίσης επικαλείστε για να ρίξετε όμως λάσπη στους ΓΟΧ....... Όσο για τον όρο "Ημερολάτρες" τον οποίο προσάπτεται στους ΓΟΧ ταιριάζει καλύτερα στους νεοημερολογίτες διότι αυτοί ασχολήθηκαν με τα ημερολόγια και τις ημέρες και τις αστρονομίες και όχι οι ΓΟΧ οι οποίοι κράτησαν αυτό που ήδη είχανε και δεν ασχολήθηκαν περαιτέρω με το θέμα.....Ο Πατριάρχης Ιερεμίας Β' Τρανός ο οποίος καταδίκασε και αναθεμάτισε το νέο ημερολόγιο και όσους το ακολουθήσουν στο μέλλον 3 φορές συνοδικώς τον 16ο αιώνα (1583,87,93) αποκαλεί αυτούς που ασχολούνται με τα άστρα και τις αστρονομίες αστροθεάμονες.....ο Άγιος Απόστολος Παύλος μας λέει να κρατούμε τας παραδόσεις.......Ο Θεός μπορεί να είναι άχρονος όμως εμείς εδώ στη Γη όπως και η στρατευομένη εκκλησία είμαστε εν χρόνω, καθώς και όλα τα γεγονότα που εορτάζουμε έγιναν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ο Θεός δεν θα χρειαστεί στη Β' Παρουσία του μα μας ρωτήσει συγκεκριμένα για το ημερολόγιο γιατί το ημερολόγιο θα συμπεριλαμβάνεται στις παραδόσεις της εκκλησίας και τις διδασκαλίες των Αγίων Πατέρων τις οποίες θα μας ρωτήσει αν διαφυλαξαμε......Όσο για τον ψευδή νεοημερολογίτικο ισχυρισμό ότι δήθεν οι ΓΟΧ έχουν κατατάξει το ημερολόγιο ως δογματικό ζήτημα αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση γιατί ουδέποτε έχουν ισχυριστεί κάτι τέτοιο οι ΓΟΧ, και αν εσείς έχετε κάποια πηγή στην οποία να επαληθεύεται αυτός ο ισχυρισμός σας παρακαλώ να μας την παρουσιάσετε, αλλιώς να ανακαλεσετε

      Διαγραφή

 
Top