ROME1
Σε ιδιαίτερα ένθερμο κλίμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21.2.2014 το πρωΐ στο Βατικανό, συνάντηση με την ηγεσία του Ρωμαιοκαθολικού Οργανισμού Τουρισμού OPERA ROMANA PELLEGRINAGGI, υπό τον Monseigneur Liberio Prof. Dott. Andreatta, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού, και συνεργάτες του.
Η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος αποτελείτο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Πρόεδρο, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο και τον κ. Χρήστο Πετρέα, Ειδικό Επιστημονικό Συνεργάτη, του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Την Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος συνόδευε ο Έλληνας τουριστικός επιχειρηματίας κ. Γεώργιος Δασκαλάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ταξιδιωτικού Οργανισμού TRAVEL PLAN, με συνεργάτες του, ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Κάτσινας, Προϊστάμενος της Ορθοδόξου Κοινότητας στην Ρώμη, και ο κ. Νέστορας Βαρβαρέσσος, πρώην Σύμβουλος της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Ρώμη.
Κατά την δίωρη και πλέον συνάντηση ο Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος, αρχικώς, ενημέρωσε για το επιτελούμενο έργο στο Συνοδικό Γραφείο της Εκκλησίας, και για τις προτάσεις συνεργασίας με τον Ρωμαιοκαθολικό Οργανισμό, που είχαν κατατεθεί, μέχρι και τον Μάρτιο 2013, οπότε ανέλαβε την Διοίκηση του Οργανισμού, ο Monseigneur Liberio Andreatta.
Από την πλευρά του ο Ρωμαιοκαθολικόw Επίσκοπος και υπεύθυνος του Θρησκευτικού Τουρισμού της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας επί περισσότερα από 20 χρόνια, παρουσίασε το έργο του Οργανισμού, επισημαίνοντας ότι, ο Οργανισμός εορτάζει το 2014, τα 80 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδρυσή του και απασχολεί σήμερα περί τα 250 πρόσωπα.
Στη συνέχεια αποδέχθηκε εγκαρδίως και θετικά τις προτάσεις του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, που είναι:
• Η σύσταση κοινής Επιτροπής - Ομάδος Εργασίας, με σκοπό την επεξεργασία «Πρωτοκόλλου Συνεργασίας» (στην οποία από πλευράς της Εκκλησίας της Ελλάδος θα μετέχουν οι Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματεύς, κ. Βασίλειος Τζέρπος, Μέλος, κ. Χρήστος Πετρέας, Ειδικός Συνεργάτης, και ο εκπρόσωπος του Ταξιδιωτικού Γραφείου κ. Γιώργος Δασκαλάκης)
• Η διαμόρφωση ειδικότερων Προγραμμάτων Προσκυνηματικών Περιηγήσεων κυρίως σε σχέση με τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα και τα Ιερά Προσκυνήματα της Παναγίας στην χώρα μας
• Η διοργάνωση Ειδικής Παρουσίασης – Έκθεσης στο Βατικανό περί των Ι. Μονών και Ι. Προσκυνημάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος, εντός του 2014
• Η έναρξη συνεργασίας με αξιόπιστα Ελληνικά Τουριστικά Γραφεία, τα οποία είναι συνεργαζόμενα και προτεινόμενα από την Εκκλησία της Ελλάδος, όπως το συνοδεύον την Αντιπροσωπεία, TRAVEL PLAN
Ο Ρωμαιοκαθολικός Επικεφαλής του OPERA ROMANA PELLEGRINAGGI, αφού περιέγραψε την νέα διοικητική δομή του Οργανισμού, παρουσίασε στην Αντιπροσωπεία την Υπεύθυνη του Τομέα Ελλάδος, δηλώνοντας ότι «πρέπει άμεσα να επενδύσουμε και στον θρησκευτικό τουρισμό προς την Ελλάδα» με την μελέτη σειράς πρωτοβουλιών, ώστε να διοργανωθούν προσκυνηματικά ταξίδια προς την χώρα μας.
Ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης ευχαρίστησε για την ιδιαίτερα γόνιμη συνεργασία, και διαπίστωσε ότι τέθηκαν τα θεμέλια μιάς καλής συνεργασίας, για το όφελος των στόχων και σκοπών του Συνοδικού Γραφείου. Προσεκάλεσε δε επισήμως τον Monseigneur Andreatta να επισκεφθεί την Ελλάδα επικεφαλής ομάδος συνεργατών του, για να γνωρίσει τα Ι. Προσκύνηματα της χώρας μας, πρόσκληση η οποία έγινε ασμένως δεκτή.
Η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος επισκέφθηκε επίσης την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ιταλική πρωτεύουσα, όπου τους υποδέχθηκε θερμά ο Έλληνας Πρέσβης κ. Θεμιστοκλής Δεμίρης και συνεργάτες του. Στην συνάντηση αυτή συζητήθηκε η συμβολή και της Πρεσβείας στο έργο του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Η Αντιπροσωπεία θα συνεχίσει τις εργασίες και επαφές της στην Ρώμη, τις επόμενες ημέρες.
ROME4
ROME5
ROME 2
ROME3


ΠΗΓΗ ''ΡΟΜΦΑΙΑ. GR''

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top