Προσκύνημα στο Άγιον Όρος και συνάντηση με Ιερώνυμο από κοπτική αντιπροσωπεία (ΦΩΤΟ)

Στις 25 Μαϊου μία υψηλού επιπέδου αντιπροσωπεία της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής έκανε μια ιστορική επίσκεψη στο ιερό άβατο του Αγίου Όρους . Ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, ηγούμενος της μονής Βατοπαιδίου, υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία των Κοπτών Επισκόπων .
Η κοπτική αντιπροσωπεία είχε επικεφαλής τον Επίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Anba Paulose και σε αυτήν συμμετείχαν ακόμη ο Επίσκοπος Julius της Αρχαίας Αιγύπτου , ο Επίσκοπος Anba της Ανατολικής έδρας , ο Επίσκοπος Makary της Νότιας Shubra και άλλοι ιεράρχες.
Στο περιθώριο της προσκυνηματικής επίσκεψης παραγματοποιήθηκαν λεπτομερείς συζητήσεις σχετικά με τον Κοπτικό Μοναχισμό και την Ανατολική ορθόδοξη μοναστική παράδοση. Επίσης, τέθηκε επί τάπητος η τρέχουσα κατάσταση των Χριστιανών Κοπτών στην Αίγυπτο. Συζητήθηκαν επίσης . Ειδικές ευχές προς τον Πατριάρχη των Κοπτών Tawadro εστάλησαν από τους αγιορείτες.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε επίσης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο . Η κοπτική αντιπροσωπεία μετέφερε τους χαιρετισμούς της αγάπης από τον Κόπτη Πατριάρχη στην Εκκλησία της Ελλάδας και σε αντάλλαγμα μετέφερε ειδικό μήνυμα με τους χαιρετισμούς από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προς αυτόν. 

ΠΗΓΗ ''ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ''

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top