Λαμία,  27/08/2014 (π.η.)

Κατά τον μήνα Ιούλιο πληροφορηθήκαμε από τον ηλεκτρονικό τύπο ότι ο σεβαστός και αγαπητός εν τη πίστη Του Χριστού, των Αποστόλων, των Πατέρων και των Συνόδων της Ορθοδοξίας, Ιερομόναχος πατέρας Ευθύμιος Χαραλαμπίδης της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου νήσου Άνδρου, απεφάσισε και κοινοποίησε στον οικουμενιστή Επίσκοπο Σύρου του νέου ημερολογίου την διακοπή μνημονεύσεως του ονόματός του. Επειδή ο κ.Δωρόθεος παρέστη, κατά την επιστολή του πατρός Ευθυμίου, στην χειροτονία παπικού επισκόπου αποδεχόμενος αυτόν όχι ως αιρετικόν αλλά ως αδελφόν – ως επίσκοπον της παπικής εκκλησίας και ως έχοντες την ίδιαν πίστην του προσέφερε αρχιεράτικην μίτραν, ανεφώνησε «άξιος» ως να απευθυνόταν ως εις ορθόδοξον κληρικόν.

 Το δικός μας «εύγε» δια την ορθόδοξον στάσιν  και την ακριβή τήρηση της ορθοδόξου πίστεως από μέρους του πατρός Ευθυμίου είναι το ελάχιστον, αποδεικνύοντας την πίστην του και τον ζήλον του ίνα μη νοθευθεί η ορθόδοξος πίστης. Ως αποτειχισμένοι και ημείς από την από την αίρεση του οικουμενισμού (της τελευταίας αιρέσεως του κόσμου τούτου), και τις προδοσίες των ποιμένων του περασμένου αιώνα έως και σήμερα, του απευθύνουμε το «άξιος» και τον ασπάζομαι προσωπικά αδελφικώς,  μπορεί δε,  να θεωρεί ημάς από τούδε και στο εξής ομόφρονας στην ορθόδοξο πίστην  και συνοδοιπόρους στον ανηφορικό δρόμο της αποτειχίσεως και των συνεπειών αυτής που διάγουμε ημείς εδώ και οκτώ έτη.

          Είθε η Χάρις Του Θεού όπως ενδυναμώνει υμάς κατά την τήρηση των κανόνων των Οικουμενικών και Τοπικών Συνόδων και οδηγεί υμάς  κατά τα πρότυπα των Πατέρων σε εποχές αιρέσεως και αποστασίας από το πνεύμα της Εκκλησίας Του Χριστού.
          Αδελφέ θάρσει και ανδρίζου. Μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν  Αληθείας και Δικαιοσύνης. Δια των ευχών των Αγίων Πατέρων υμών.


                                                                          Πρεσβύτερος
                                                                        Σταύρος  Βάϊος

                                                      και οι συν εμοί αποτειχισμένοι αδελφοί

ΠΗΓΗ ''Ο ΠΟΙΜΗΝ Ο ΚΑΛΟΣ'' 

1 comments:

 1. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ12 Σεπτεμβρίου 2014 - 9:30 μ.μ.

  Μπραβο και στον Πατερ Σταυρο και στον Πατερ Ευθυμιο που κανουν πραξη τους Ιερους Κανονες του Αγιου Πνευματος και αποτειχιστηκαν απο την κοινωνια της υπερ-παν-αιρεσεως και του σχισματος των οικουμενιστων επισκοπων χωρις να εντειχιστουν σε καμια παραταξη παρασυναγωγων επισκοπων.
  Υπαρχουν και αλλοι ιερεις αποτειχισμενοι και απο τους οικουμενιστες και απο τους παραταξιακους.
  Περιμενουμε τα κειμενα με τους λογους των αποτειχισεων.
  Ερχονται και αλλες αποτειχισεις απο κληρικους μοναχους και λαικους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top