pope-peres

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο είχε το πρωί της Πέμπτης ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ, Σίμον Πέρες στο Βατικανό.
Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση των δύο ανδρών διήρκησε περίπου 45 λεπτά, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα όπως οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς και το πρόβλημα του αντισημιτισμού στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας Φεντερίκο Λομπάρντι, ο κ. Πέρες συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο προκειμένου να τον ενημερώσει για τις δραστηριότητες σε θέματα που αφορούν την ειρήνη στον κόσμο.
Επίσης ο κ. Πέρες αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία με την δημιουργία οργάνωσης με την ονομασία "Ηνωμένες Θρησκείες", η οποία θα είναι σύμφωνα με τα πρότυπα των Ηνωμένων Εθνών.
Το εν λόγω θέμα συζητήθηκε διεξοδικά με τον Πάπα Φραγκίσκο, ενώ σύμφωνα με τον κ. Λομπάρντι είναι ένα θέμα που θα επανεξεταστεί το Βατικανό μετά την ιστορική συνάντηση μεταξύ Πέρες και Μαχμούντ Αμπάς στη Ρώμη.
Πάντως σύμφωνα με τον 91χρονο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ κ. Πέρες, η οργάνωση "Ηνωμένων Θρησκειών" θα μπορούσε να συμβάλει στο να σταματήσουν οι πόλεμοι που εξαπολύουν οι φανατικοί θρησκευόμενοι.



ΠΗΓΗ ''ΡΟΜΦΑΙΑ''

1 comments:

  1. Η Ελλάδα προειδοποιεί

    Ο ηγέτης του σιωνισμού Σιμόν Πέρες βρέθηκε σε αποστολή βολιδοσκόπησης του πάπα Φραγκίσκου. Ο υπό την ηγεσία των σιωνιστών (: αγγλοαμερικανών και των υποτακτικών τους ) Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών - αλήθεια, βάσει θείας ή ανθρώπινης αρχής είναι ενωμένα τα έθνη ; - επιθυμεί δια του επίλεκτου διπλωμάτη και μέλους αυτού να μάθει ποια η γνώμη της Αγίας Έδρας για τον προβλεπόμενο Οργανισμό Ηνωμένων Θρησκειών.

    Δεν ξέρουμε τι σκέφτετε ο ηγέτης του Καθολικισμού. Μάλλον, θα τον δυσκολεύει η ονομασία. Πώς να βάλει την εκκλησία μέσα στις θρησκείες - σημειώσατε, ο χριστιανισμός είναι εκκλησία και όχι θρησκεία. Ενδεχομένως, αν και δεν μου φαίνεται πιθανό, να ζητήσει από τους Σιωνιστές να μετονομάσουν τις συναγωγές σε εκκλησίες. Οπότε, κάτι μπορεί να γίνει. Στη διπλωματία ισχύει τι σου δίνω, τι μου δίνεις, και από "οργανισμό ηνωμένων θρησκειών" να διαβάσουμε στο κοινό ανακοινωθέν - θα το εκδώσουν αργότερα, μετά τις βολιδοσκοπήσεις - ότι επήλθε συμφωνία στην ονομασία του οργανισμού. Πώς θα τον ονομάσουν; Οργανισμός Ηνωμένης Πίστεως και όλοι θα μείνουν ευχαριστημένοι. Η Πίστη και Τάξη, των αρχών του περασμένου αιώνα, αγγλικανικής επινόησης, θα γίνει Πίστη και Ένωση. Τι συναγωγή, τι εκκλησία, τι τζαμί, τι ναός, τι Βούδας, τι Κούδας ;

    Στη χειρότερη περίπτωση είναι να μη συμφωνήσουν, οπότε, είναι απόλυτα βέβαιο, Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία και Πορτογαλία - χώρες παπικού δόγματος - οποία σύμπτωση - θα βρεθούν αντιμέτωπες με ΔΝΤ και ΕΚΤ. Η Ελλάδα προειδοποιεί : Φρόνιμα, οι υψηλοί δείκτες ανεργίας προοιωνίζονται δεινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top