Με θερμές εκδηλώσεις εκατοντάδες νέοι και νέες απ΄ όλο τον κόσμο, μέλη και φίλοι του Κινήματος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, «Φοκολάρι» , υποδέχθηκαν την Κυριακή τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Λοπιάνο της Τοσκάνης.

Σε αυτό το μικρό και γραφικό χωριό της ιταλικής υπαίθρου, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Φλωρεντία, εδρεύει το Ποντιφικό Πανεπιστήμιο «Σοφία», που ιδρύθηκε και λειτουργεί με τη φροντίδα του Κινήματος των Φοκολάρι, και το οποίο σήμερα το απόγευμα θα τιμήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη αναγορεύοντάς τον επίτιμο διδάκτορα.

Στο αεροδρόμιο της Πίζας τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Ιταλίας Γεννάδιος, ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου «Σοφία», μέλη του κινήματος των Φοκολάρι, κληρικοί της Ι.Μ.Ιταλίας και Άρχοντες του Οικουμενικού Θρόνου.

Στο Λοπιάνο μαζί με τη νεολαία, τα μέλη και τους φίλους των Φοκολάρι τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκε και η πρόεδρος του Κινήματος, διάδοχος της ιδρύτριας Κιάρα Λούμπικ που υπήρξε μεγάλη φίλη του Οικουμενικού Θρόνου από την εποχή της συναντήσεως του Πάπα Παύλου Στ και του Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα στα Ιεροσόλυμα, το 1964.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνοδεύουν, εκτός από τον Μητροπολίτη Ιταλίας Γεννάδιο, ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων Απόστολος και ο Μέγας Αρχιδιάκος Ανδρέας.



ΠΗΓΗ ΑΜΕΝ.GR

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top