Την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων τέλεσαν και εφέτος στον Πειραιά οι Παλαιοημερολογίτες. Περίπου 4.000 άνθρωποι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ παρακολούθησαν στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά την Τελετή του Αγιασμού των Υδάτων που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος των Γ.Ο.Χ. κ. Καλλίνικος συμπαραστατούμενος από τον μητροπολίτη Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιο και άλλους ιεράρχες της Εκκλησίας των Παλαιοημερολογιτών.
Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσας, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων κ. Β. Λεβέντης,η εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής βουλευτής κα. Ευ. Καρακώστα και ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Ν.Δ. βουλευτής κ. Γ. Τραγάκης ήταν ανάμεσα στους πολλούς επισήμους που παρακολούθησαν την τελετή του Αγιασμού κατά τη διάρκεια της οποίας περίπου 40 άνθρωποι βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό.
Τα όσα διαδραματίστηκαν γύρω από την ψήφιση του νόμου για το Σύμφωνο Συμβίωσης αλλά και η υπόθεση του Σταυρού στον τρούλο της Ροτόντας στην Θεσσαλονίκη ήταν τα κυρίαρχα σημεία της ομιλίας του Αρχιεπίσκόπου των Γ.Ο.Χ. ο οποίος κάλεσε τους πιστούς να παραμείνουν πιστοί στις παραδόσεις του τόπου.

ΠΗΓΗ: ''ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO''

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top