Μεσσηνίας και Δημητριάδος ανέλαβαν ρόλο «πυροσβέστη» στην Ιεραρχία


mesi dim

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Το δύσκολο έργο να δώσουν εξηγήσεις στα μέλη της Ιεραρχίας για κάθε ερώτημα που αφορά την Πανορθόδοξη Σύνοδο ανέλαβαν στη σημερινή πρώτη ημέρα της Συνόδου της Ιεραρχίας, σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr οι Μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομος και Δημητριάδος Ιγνάτιος.
Οι δύο μητροπολίτες απάντησαν – και σύμφωνα με πληροφορίες ικανοποίησαν σχεδόν το σύνολο των Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος με τις διευκρινίσεις τους – σχετικά με όλα τα θέματα που αφορούν την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.
Συμμετείχαν σε όλες τις προπαρασκευαστικές συνόδους, γνώριζαν καλά και ήταν σε θέση να δώσουν πειστικές εξηγήσεις στις απορίες των Μητροπολιτών, τόνισε στη Romfea.gr, Μητροπολίτης των Νέων Χωρών.
«Ο Σεβασμιώτατος Μεσσηνίας εξήγησε το θέμα της συνέχειας των Συνόδων. Ότι υπήρξαν και άλλες Σύνοδοι, αλλά δεν ονομάστηκαν Οικουμενικές», είπε. «Το αν θα είναι Οικουμενική ή όχι η Πανορθόδοξη του Ιουνίου», διευκρίνισε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, «δεν θα καθοριστεί από εμάς, ούτε έργο της Συνόδου είναι να την ονομάσουμε 8η ή 9η».
Ο κ. Χρυσόστομος, σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια τις προετοιμασίες που προηγήθηκαν της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και αυτό ικανοποίησε το σώμα της Iεραρχίας.
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος από την πλευρά του απάντησε σε όλες τις αιτιάσεις που τέθηκαν και εξήγησε πως ότι έχει προηγηθεί βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με τις λοιπές Ορθόδοξες Εκκλησίες.
Σήμερα, επίσης, υπήρξε μία γενική τοποθέτηση του Μητροπολίτη Ναυπάκτου, ο οποίος έθεσε ορισμένα θέματα, όπως το γιατί δεν αναγνωρίζουμε την 8η ή 9η Σύνοδο, το θέμα της ομοφωνίας και πως θα γίνει το «Μήνυμα» των Προκαθημένων.
Οι Σεβασμιώτατοι Μεσσηνίας και Δημητριάδος ξεκαθάρισαν πως τα κείμενα της Πανορθόδοξης Συνόδου δεν μπορούν να αλλάξουν, ο Κανονισμός δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ούτε και το μόνο που μπορεί να τροποποιηθεί είναι οι τροπολογίες, οι οποίες θα συζητηθούν στην συνεδρίαση της Τετάρτης.
Οι μοναδικές αντιδράσεις που υπήρξαν ήταν από τους Μητροπολίτες Κυθήρων και Καλαβρύτων, οι οποίες κινήθηκαν σε πολύ ήπιους τόνους και αντιμετωπίστηκαν συγκαταβατικά από το σώμα των Ιεραρχών.

ΠΗΓΗ: ΡΟΜΦΑΙΑ.GR

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top