3.40 "Η Εκκλησία μας επιτρέπει να παντρευόμαστε με Παπικούς και ετεροδόξους, αλλά όχι με Παλαιοημερολογίτες γιατί έχουν άκυρα Μυστήρια!"


4 comments:

  1. Ἰδού τί τίτλον ἔβαλε στό ἴδιο αὐτό ψευδολόγημα τό ἱστολόγιον "Πατερική Παράδοση": "Προσπαθώντας να πεί κάποιες αλήθειες, απέδειξε ότι ο Οικουμενισμός έχει κερδίσει τον παπούλη! Τι λέει ο μητροπολίτης του;"

    Τά πελώρια ψεύδη τοῦ αἱρετικοῦ αὐτοῦ ψευδο-κληρικοῦ ἐναντίον τῶν Ὀρθοδόξων τοῦ π.ἑ. ἤρεσαν στόν π. Εὐθύμιον, στόν κ. Σημάτην καί στούς ὁμόφρονάς των, διότι ὅλοι αὐτοί ἀνήκουν στό ἴδιο στρατόπεδον, ὡς κρυπτο-Οἰκουμενισταί, καί γι' αὐτό τά ὠνόμασαν "ἀλήθειες"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειλικρινά, η προκλητικότητα του εν λόγω ιστολογίου ξεπερνά κάθε όριο ανοχής.
      Δυστυχώς, η έλλειψη σοβαρών επιχειρημάτων από μέρους τους δημιουργεί, ως επόμενο, τοιαύτα ατυχή ''σχόλια'' παραθέτοντάς τα μάλιστα ως ''τίτλους'' δια να φανούν εις τον οφθαλμό του άλλου...., όπως επίσης και η ημερολατρεία τους η οποία τους τυφλώνει να δουν την αλήθεια, η οποία αλήθεια ''καίει'', όπως καίει και το φως του ηλίου τον οφθαλμό που έχει συνηθίσει στο σκοτάδι!

      Διαγραφή
  2. Ο Κύριος τους τυφλώνει και παραδέχονται πλέον δημοσίως τις αιρετικές κακοδοξίες τους.

    Ο εν λόγω "ιερέας" μόλις παραδέχτηκε δημοσίως την εφαρμογή της κακόδοξης Ζηζιούλιας "θεολογίας" από την κρατική "εκκλησία" της Ελλάδος.

    Πώς παντρεύει Ορθοδόξους με Παπικούς ή Προτεστάντες αν δε δεχθεί πρώτα το βάπτισμά τους ???

    Ζήτω η Γνήσια Ορθοδοξία - Ζήτω οι ΓΟΧ

    ΥΓ: Μάλλον θα τον πείραξε το πολύ μαζούτ που συγκεντρωθηκε στις ακτές της Γλυφάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λέει και ξαναλέει,λογοδιάρροια, αλλά δε λέει όλη την αλήθεια. Δε μας είπε ότι αυτοί που μεθοδικά έσπειραν διχασμό της Εκκλησίας το 1924 αλλά και πιο νωρίτερα ήταν μασόνοι. Δε λέει επίσης ότι ο Βαρθολομαίος που ακολουθεί είχε πει οι κληροδοτήσαντες εις ημάς την διάσπασιν προπάτορες ημών υπήρξαν θύματα του αρχαικάκου όφεος και ευρίσκονται ήδη εις χείρας του δικαιοκρίτου Θεού. Δε μας είπε ότι ο Φιλόθεος Ζερβάκος είπε ότι επειδή το παλαιό εορτολόγιο είναι παράδοσις έγγραφος επειδή το νέον είναι καινοτομίας παπικής και μσσονικής προελεύσεως όσοι καταφρονούν το παλαιό εορτολόγιο και ακολουθούν το νέον είναι υποκείμενοι τω αναθέματι. Δε μας είπε ότι ο Αθηναγόρας είχε πει ,απατώμεθα και αμαρτάνωμεν εαν νομίζομεν ότι η ορθόδοξος πίστις κατήλθεν εξ ουρανού και ότι τα άλλα δόγματα είναι ανάξια. Τριακόσια εκατ, ανθρώπων εξέλεξαν τον μουσουλμανισμόν, δια να φθάσουν εις τον Θεόν και άλλαι εκατοντάδες εκατ, είναι Διαμαρτυρόμενοι, Καθολικοί, Βουδισταί. Σκοπός κάθε θρησκείας είναι να βελτιώσει τον άνθρωπον. Δε μας είπε επίσης ότι η εκκλησία της Φινλανδίας ενώ είναι ορθόδοξη άλλαξε εκτός το ημερολόγιο και το πασχάλιο, ακολουθεί δηλαδή το παπικό, ενώ οι πατέρες έχουν θέσιε όρο να μην αλλάξει ποτέ,και κοινωνούν μαζί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top