''Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν'' έλεγε συνεχώς ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος και το ίδιο θα πούμε και εμείς! Με νέο άρθρο κατά των Γ.Ο.Χ επιστρέφει ο μοναχός Μακάριος, το οποίο άρθρο δικαιώνει τις θέσεις μας κατά όσων έγραφαν για την πλάνη των Γ.Ο.Χ για τα άκυρα Μυστήρια και ότι λόγω της πλάνης αυτής δεν μπορεί να επιτευχθεί μεταξύ μας κάποιου είδους ένωση κ.λπ. κ.λπ.....

Να όμως που ο μοναχός Μακάριος επιστρέφει με άρθρο που στιγματίζει το ''ΔΥΝΑΜΕΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ'' ως μέγιστη των Γ.Ο.Χ πλάνη!!!

Είναι αδύνατον να μην τον ευχαριστήσουμε που ομολόγησε την αλήθεια έστω και άθελά του, έστω με άλλο σκοπό-στόχο! Βλέπετε, ο Θεός τα πάντα οικονομεί, όπως το να ομολογεί την αλήθεια ομιλώντας και ένας όνος (γαϊδούρι) όπως η όνος του Βαλαάμ!


Τι ομολόγησε όμως ο μοναχός Μακάριος; Μα την αλήθεια, δίχως να το θέλει, και αυτή είναι ότι οι Γ.Ο.Χ τόσα έτη κατασυκοφαντούνταν (και κατασυκοφαντούνται) ως πλανεμένοι, διότι κήρυτταν την πλάνη περί ακύρων Μυστηρίων! Εμείς τόσα έτη απολογούμενοι λέγαμε ότι δεν είναι φρόνημα όλων των Γ.Ο.Χ η διδασκαλία αυτή, αλλά εις μάτην.... κανείς δεν άκουγε από τους αντιφρονούντες και επέμεναν να λέγουν ότι εμείς ακυρώνουμε τους πάντες και τα πάντα! Να όμως που ο μοναχός Μακάριος δικαιώνει τις θέσεις μας! 

Βέβαια το ανέκδοτο της υπόθεσης είναι ότι οι σύγχρονοι αντιφρονούντες ακραίοι νεοαποτειχισμένοι, όπως ο μοναχός Μακάριος, ομιλεί περί πλάνης των Γ.Ο.Χ όσο αφορά το ''ΔΥΝΑΜΕΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ'', ενώ οι παλαιοί αντιφρονούντες ομιλούσαν για την πλάνη περί ακύρων Μυστηρίων. Κάποια στιγμή, επιτέλους, οι αντιφρονούντες πολέμιοι των Γ.Ο.Χ θα πρέπει να καταλήξουν σε μία άποψη διότι έτσι γελοιοποιούνται! 

Εμείς πάντως προτιμούμε να μας λέγουν πλανεμένους δια το ζήτημα-ερμηνεία του ΔΥΝΑΜΕΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, παρά να καταλήξουμε σαν μερικούς ακραίους αδέσποτους οι οποίοι όλοι έχουν ένα κοινό ιδίωμα το οποίο είναι ότι ο κάθε ένας από αυτούς παρουσιάζεται ως ο ''σωτήρας της Εκκλησίας'' ξεχνώντας το Αγιογραφικόν: «Ουαί το ενί…» (Εκκλ. 4.10), με τραγική κατάληξη να νομίζει ότι τελικά μόνον αυτός κατανόησε την «αλήθεια», όλοι οι υπόλοιποι είναι πλανεμένοι, μαζεύοντας πιστούς οπαδούς (και όχι Χριστιανούς), και κάνοντας υπακοή στον εαυτό του! Έμείς έχουμε ''κακή'' πείρα από τέτοιου είδους διδασκαλίες και πρόσωπα εις τον χώρο μας παλαιότερα, και τις στιγματίσαμε όπως τις είχε στιγματίσει και ο μακαριστός π. Φιλόθεος Ζερβάκος στα άρθρα του και μάλιστα κάποιοι έκαναν ότι δεν καταλάβαιναν δια ποιούς ομιλούσε!

Βέβαια, ο μοναχός Μακάριος λησμονεί ότι το σχήμα το έλαβε από ανίερους δίχως Μυστήρια «κληρικούς» (κατά την διδασκαλία του). Οπότε, ως λαϊκός πια ο Μακάριος, καλόν θα είναι να αναζητήσει κληρικούς με ιερωσύνη ώστε να λάβει το ποθούμενο αγγελικό σχήμα δια να τον πούμε (αναγνωρίσουμε) και ΄μεις όντως μοναχό, διότι κατά την διδασκαλία που κηρύττει, είναι σαν να ομολογεί ότι ο ίδιος δεν είναι καν μοναχός αφού (επαναλαμβάνουμε), έλαβε το σχήμα από ανίερους δίχως Μυστήρια Κληρικούς! Έως να τους βρεί, αναγκαστικά και δια να μην τον λυπήσουμε, θα τον ονομάζουμε όχι πια μοναχό Μακάριο, αλλά απλώς Μακάριο, (ή καλύτερα θα πρέπει να αναζητήσουμε το βαπτιστικό του όνομα, εκτός εάν εβαπτίσθη και πάλιν από ανίερους δίχως μυστήρια κληρικούς οπότε εκεί θα πρέπει να αναζητήσει κληρικούς δια να τον βαπτίσουν), διότι το όνομα ''Μακάριος'' το έλαβε από αυτούς που του έδωσαν το ανύπαρκτο αγγελικό σχήμα. (αλήθεια, πότε εχάθη πλέον επίσημα η Χάρις; προτού της βαπτίσεώς του, ή προτού του σχήματος που έλαβε;).

Τι να κάνουμε Μακάριε; Δυστυχώς, για εσάς, ο Θεός επέτρεψε από ανθρώπους να λαμβάνουμε τα Μυστήρια και όχι αυτομάτως από τον Ίδιο!

Τον ευχαριστούμε και πάλιν και θα επιστρέψουμε, όπως ήδη έχουμε αναφέρει, διότι παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον η περίπτωσή του.




ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ





16 comments:

  1. Του έστειλα το εξής σχόλιο (δεν ξέρω αν θα το βάλει):
    Για να εφαρμοστεί η ποινή (να φυλακιστεί δηλαδή ο φονιάς) απαιτείται η απόφαση του δικαστηρίου ή ο φονιάς με την τέλεση της πράξης του διακτινίζεται αυτομάτως στο κελί της φυλακής και επομένως περιττεύει η δίκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά!

      Πάντως προσωπικά, αναμένω να αναφέρει ότι η Χάρις εχάθη πλέον επίσημα μετά την Σύνοδο του Κολυμπαρίου δια να λάβει την τελική απάντηση.....

      Διαγραφή

  2. Ερώτηση προς τους αγαπητούς αδελφούς Νικόλαο και Ιωάννη :

    Η ΡΟΕΔ δεν μας κάνει ?

    Από την ομολογία πίστεως ΓΟΧ :

    "ο ἀποδεχόμενος καὶ συμμετέχων εἰς τὴν αἵρεσιν ταύτην εἶναι πεπτωκὼς περὶ τὴν Πίστιν καὶ ἐκκλησιαστικῶς ἀκοινώνητος."

    http://www.ecclesiagoc.gr/images/stories/agies/Biblia/chrismation.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Κυριάκο, διάβασε με προσοχή όλα τα Πρακτικά των Οικουμενικών Συνόδων (θα τα βρεις είτε στην έκδοση Σπυρίδωνος Μήλια, είτε στην έκδοση του Mansi) και θα καταλάβεις πιστεύω.

      Διαγραφή

    2. Αγαπητέ μου Νικόλαε,

      Μιας και μιλάμε για δολοφόνους, και κατ'επέκταση για δολοφόνους ψυχών (αμετανόητους αιρετικούς) μου ήρθε στο νου το παρακάτω :

      8.καὶ εἶπε Κάϊν πρὸς ῎Αβελ τὸν ἀδελφὸν αὐτοῦ· διέλθωμεν εἰς τὸ πεδίον. καὶ ἐγένετο ἐν τῷ εἶναι αὐτοὺς ἐν τῷ πεδίῳ, ἀνέστη Κάϊν ἐπὶ ῎Αβελ τὸν ἀδελφὸν αὐτοῦ καὶ ἀπέκτεινεν αὐτόν.

      9 καὶ εἶπε Κύριος ὁ Θεὸς πρὸς Κάϊν· ποῦ ἔστιν ῎Αβελ ὁ ἀδελφός σου; καὶ εἶπεν· οὐ γινώσκω· μὴ φύλαξ τοῦ ἀδελφοῦ μου εἰμὶ ἐγώ;

      10 καί εἶπε Κύριος· τί πεποίηκας; φωνὴ αἵματος τοῦ ἀδελφοῦ σου βοᾷ πρός με ἐκ τῆς γῆς.

      11 καὶ νῦν ἐπικατάρατος σὺ ἀπὸ τῆς γῆς, ἣ ἔχανε τὸ στόμα αὐτῆς δέξασθαι τὸ αἷμα τοῦ ἀδελφοῦ σου ἐκ τῆς χειρός σου·

      12 ὅτε ἐργᾷ τὴν γῆν, καὶ οὐ προσθήσει τὴν ἰσχὺν αὐτῆς δοῦναί σοι· στένων καὶ τρέμων ἔσῃ ἐπὶ τῆς γῆς.

      13 καὶ εἶπε Κάϊν πρὸς Κύριον τὸν Θεόν· μείζων ἡ αἰτία μου τοῦ ἀφεθῆναί με·

      14 εἰ ἐκβάλλεις με σήμερον ἀπὸ προσώπου τῆς γῆς καὶ ἀπὸ τοῦ προσώπου σου κρυβήσομαι, καὶ ἔσομαι στένων καὶ τρέμων ἐπὶ τῆς γῆς, καὶ ἔσται πᾶς ὁ εὑρίσκων με, ἀποκτενεῖ με.

      15 καὶ εἶπεν αὐτῷ Κύριος ὁ Θεός· οὐχ οὕτως, πᾶς ὁ ἀποκτείνας Κάϊν ἑπτὰ ἐκδικούμενα παραλύσει. καὶ ἔθετο Κύριος ὁ Θεὸς σημεῖον τῷ Κάϊν τοῦ μὴ ἀνελεῖν αὐτὸν πάντα τὸν εὑρίσκοντα αὐτόν.

      16 ἐξῆλθε δὲ Κάϊν ἀπὸ προσώπου τοῦ Θεοῦ καὶ ᾤκησεν ἐν γῇ Ναὶδ κατέναντι ᾿Εδέμ.

      Σχόλιο : Μήπως επειδή ο Κάϊν δεν καταδικάστηκε από ανθρώπινο δικαστήριο, στα μάτια του Κυρίου ήταν εν δυνάμει δολοφόνος ?

      Ή μήπως έπρεπε ο Κύριος να περιμένει να συγκληθεί και να αποφασίσει το ανθρώπινο δικαστήριο και μετά να τον τιμωρήσει ?

      Διαγραφή
    3. Αναφέρει ο ιερός Χρυσόστομος ότι όταν ο Θεός ερώτησε τον Καιν:|

      Καιν που είναι ο αδελφός σου;

      του έδιδε την ευκαιρία να μετανοήσει. Οπότε ήταν όντως ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ δολοφόνος. Αν δεν ήταν ΔΥΝΑΜΕΙ δεν υπήρχε κανένας λόγος να τον ερωτήσει ο Θεός, αλλά ούτε και θα του έδιδε την ευκαιρία να μετανοήσει. ΕΝΕΡΓΕΙΑ έγινε μετά την αμετανοησία του....

      Το βράδυ θα ομιλήσουμε περί της ΡΟΕΔ.

      Διαγραφή

    4. Αγαπητέ μου Ιωάννη,

      Και αυτοί στο Κολυμπάρι είχαν την ευκαιρία να ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ και να διορθώσουν ΟΛΑ τα προβλήματα που δημιούργησαν οι καινοτομίες τους. Αλλά ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΗΣΑΝ και δεν διόρθωσαν ΤΙΠΟΤΑ αλλά διακήρυξαν τις ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΩΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ (ΕΤΕΡΟΔΟΞΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ).

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ Κυριάκο, το θέμα: ''έως πότε θα έχουν (ή είχαν) ευκαιρία'' δεν το αποφασίζουμε εγώ ή εσύ, αλλά ο Ένας και Τριαδικός Θεός δια μέσω των διαδόχων των Αγίων Αποστόλων, δηλαδή των Επισκόπων, δηλ. Σύνοδος.

      Διαγραφή

    6. Αγαπητέ μου Ιωάννη,

      Μετανοεί κάποιος για κάποια ενέργεια-πράξη που έκανε, όχι για κάτι που είναι υπόδικος. Ο υπόδικος από τη στιγμή που θα πει μετανοώ, έχει αναγνωρίσει την ενοχή και την πράξη του.

      Επίσης ο λογισμός μου λέει ότι :

      H μετάνοια δεν ακυρώνει την πράξη (τους φόνους) και τους εγκληματίες (φονιάδες) .

      Η Εκκλησιά δίνει συγχώρεση στον φονιά από τη στιγμή που αναγνωρίσει την πράξη του, μετανοήσει γι'αυτήν και εξομολογηθεί, αλλά από την άλλη δεν υπάρχει νομιμοποίηση για τις πράξεις αυτές.

      Διαγραφή
    7. Για τους Κολυμπαριστές ισχύει το παρακάτω, που αν δεν κάνω λάθος, ανήκει στον Άγιο Ιωάννη Χρυσόστομο.

      Το πίπτειν ανθρώπινον, το εμμένειν εωσφορικόν, το μετανοείν θείον.

      Διαγραφή
    8. Αν αγαπητέ Κυριάκο δεν περιφρονούσες την συμβουλή μου και διάβαζες τα Πρακτικά των Συνόδων θα έπαιρνες την απάντησή σου. Θα διάβαζες, για παράδειγμα, στα πρακτικά της Γ΄ Οικουμενικής Συνόδου: "Ὁ βλασφημηθεὶς τοίνυν παρ’ αὐτοῦ Κύριος ἡμῶν Ἰησοῦς Χριστὸς ὥρισε διὰ τῆς παρούσης ἁγιωτάτης συνόδου, ἀλλότριον εἶναι τὸν αὐτὸν Νεστόριον τοῦ ἐπισκοπικοῦ ἀξιώματος καὶ παντὸς συλλόγου ἱερατικοῦ". Ο Χριστός όρισε διά της Συνόδου να αρθεί η ιερωσύνη του Νεστορίου! Όπως για να γίνει η χειροτονία απαιτείται να συνέλθουν επίσκοποι και δεν κατεβαίνει ο Κύριος μόνος Του να την επιτελέσει, έτσι και για την καθαίρεση απαιτείται σύνοδος επισκόπων. Επομένως δεν είναι απλά "ανθρώπινο δικαστήριο" η Σύνοδος, όπως γράφεις υποτιμητικά.
      Επίσης και για τον Κάιν δεν επήλθε η ποινή αυτομάτως με την δολοφονία του Άβελ, αλλά δικάστηκε από τον Θεό απευθείας. Και ενώ ήταν μεν δολοφόνος, η καταδίκη του ως δολοφόνου έγινε επειδή δεν μετανόησε ενώπιον της Κρίσεώς του από τον Θεό!

      Διαγραφή
    9. Ας υποθέσουμε ότι ισχύει το εν δυνάμει ,

      Ερώτηση :Οι Επίσκοποι ΓΟΧ είναι ορθόδοξοι ?

      Απάντηση: Σαφώς και είναι.

      Ερώτηση: Ως ορθόδοξοι επίσκοποι θα είναι οι δικαστές που θα δικάσουν και το "εν δυνάμει" θα το κάνουν "εν ενεργεία" ?

      Απάντηση: Λογικά ναι.

      Ερώτηση: Πως λέγετε εκείνος ο δικαστής που ενώ έχει την δυνατότητα να δικάσει τους υπόδικους, συνέχεια αναβάλει την δίκη άχρι καιρού ?

      ΥΓ: Φυσικά η δίκη θα γίνει ερήμην, ή μήπως έχουμε την ψευδαίσθηση ότι θα παραβρεθούν και οι Κολυμπαριστές.

      Διαγραφή

    10. Συγχώρεσέ με αδελφέ Νικόλαε δεν σε περιφρόνησα . Δεν έχω όμως την πρόσβαση στις πηγές που έχεις εσύ, ούτε θεωρώ ως ανθρώπινο δικαστήριο την Ορθόδοξη Σύνοδο.

      Ας βγάλουν άκρη οι Ορθόδοξοι Επίσκοποι. Αλλά πίστεψέ με όσο αργούν να βγάλουν άκρη θα πληθαίνουν φαινόμενα (σαν το δικό μου) που λαϊκοί θα προσπαθούν να στήσουν λαϊκό δικαστήριο για εκκλησιαστικά θέματα.

      Την ευθύνη την έχουν οι Επίσκοποι.

      Εγώ σταματάω πλέον να ασχολούμαι με αυτά τα θέματα. Είναι πολύ λεπτά για τον χονδροειδή εγκέφαλό μου και την αμαρτωλή ψυχή μου.

      Διαγραφή
    11. Αγαπητέ Κυριάκο, δεν χρειάζεται να εκφέρεις Κρίση, κάτι που δεν είναι δική μας αρμοδιότητα. Εσύ ήδη έκανες το ΤΙΤΑΝΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ σωτήριο βήμα και το καθήκον σου (προς τιμήν σου και καταισχύνη των μεγάλων "αντιοικουμενιστών" της δεκάρας) και απομακρύνθηκες από την θανατηφόρο κοινωνία με τους Οικουμενιστές. Γι' αυτό σου αξίζει κάθε τιμή και έπαινος ως πραγματικού Ορθοδόξου. Δεν θα σου ζητήσει όμως λόγο ο Θεός για τα περαιτέρω και γενικώς για τα θέματα που όπως είπα δεν είναι δική μας αρμοδιότητα. Ας προσευχόμαστε, ας διαβάζουμε, ας συζητούμε και ας κάνουμε τον αγώνα μας, κατά το μέτρο της δυνάμεώς μας. Ο Χριστός να σε σκεπάζει!

      Διαγραφή

  3. https://3.bp.blogspot.com/-sS55AciVXXk/WPhhWx5FufI/AAAAAAAAZdI/ILqzVlY0Di4g5a-5Qg8jIxuaho10M0SsgCLcB/s1600/0002.jpg

    https://4.bp.blogspot.com/-5-8viN4RIE4/WPhhYP2xwvI/AAAAAAAAZdQ/9PkFGiBtHHonu3QyB4bWZqb_bj1PID94gCLcB/s1600/0003.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αύριο, πρώτα ο Θεός, θα σου απαντήσω καταλλήλως δια την ΡΟΕΔ.

      Διαγραφή

 
Top