Αναγνώσαμε σχόλιο της Π.Π. το οποίο δια άλλη μία φορά βγάζει αυθαίρετα συμπεράσματα και κρίσεις.

Αναφέρει:


«...καθίσταται ολοφάνερο ότι στον αέρα κάτι «υπάρχει» απ’ όσα επισημάνθηκαν, από το γεγονός ότι την στιγμή που δεν μπορούμε να συντονισθούμε στον αγώνα εναντίον της Παναιρέσεως, φέρνουν στο τραπέζι και την επιστροφή στο Παλαιό, πριν το 1924! Μάλιστα την υπεράσπιση αυτής της γραμμής των 3 Αγιορειτών Πατέρων την έχουν αναλάβει εργολαβικώς τα ιστολόγια των Παλαιοημερολογιτών!».


Κατά τους διαχειριστές της Π.Π., με το ζόρι θα πρέπει να μην συμφωνήσουμε με τους Αγιορείτες Πατέρες δια να μην νομίζουν μερικοί ότι έχουμε αναλάβει την υπεράσπισή τους!!! Θα τους λυπήσουμε, αλλά εμείς θα συμφωνήσουμε, και θα συνεχίσουμε να συμφωνούμε, με όσους έχουν υγιές φρόνημα και όχι κάκιστο νόσημα

«Επίσης είναι αξιοσημείωτο ότι πριν την «ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑΚΟΜΒΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» που τους ενόχλησε ιδιαιτέρως, υπήρξε μια «δήλωση» του π. Γεωργίου Αγγελακάκη, δια της οποίας ο π. Γεώργιος μας έβριζε εμάς και τον π. Ευθύμιο λέγοντας: «Δεν έχουν τσίπα, δεν υποφέρονται! Είναι αίσχος, ντροπή! Εγωϊσμός! Τι να αποδείξετε, βρε ανόητοι»! Και τα καλά ιστολόγια, «Εν τούτω Νίκα» και «Κρυφό Σχολειό», έσπευσαν να το αναρτήσουν!!! Αυτοί μπορούν να αναρτούν ύβρεις εναντίον μας, σ’ εμάς αυτό απαγορεύεται! Μήπως ο π. Σάββας έβγαλε κάποια ανακοίνωση για το αξιοθρήνητο άρθρο του π. Παϊσίου η το υβριστικό άρθρο του π. Αγγελακάκη; Όχι. Γιατί αυτοί βρίσκονται «κοντά»του!».

Το δικό μας ιστολόγιο όχι μόνον δεν ενοχλήθηκε αλλά αντιθέτως μας έπιασε κλαυσίγελως! Και γελάσαμε και λυπηθήκαμε. Ο λόγος εδώ.  

Όσο αφορά τον π. Γεώργιο και τους υποτιθέμενους «υβρισμούς» του, μάλλον μερικοί ''ευσεβιστές'' δεν γνωρίζουν το τι εστί ύβρις, και η απόλυτη ύβρις, ειδικά κατά του Αγίου Πνεύματος, είναι αυτή που έπραξαν οι νεοαποτειχισμένοι, δηλαδή το να δηλώσουν ότι οι Γ.Ο.Χ έχουν άκυρα μυστήρια δίχως εντελώς καμία διάκριση! (αυτό ισχύει και δια όσους εκ των Γ.Ο.Χ δήλωναν παρόμοιες βλασφημίες). Αγανάκτησε πια και π. Γεώργιος και οι νεοαποτειχισμένοι «υβρίστηκαν»! Ποιοί; αυτοί οι οποίοι μας υβρίζουν έτη και έτη έως και σήμερα ονομάζοντάς μας «σχισματικούς», «πλανεμένους», και πολλά άλλα επίθετα, και στο τέλος έβαλαν και το ''κερασάκι στην τούρτα'' ακυρώνοντας και τα Μυστήριά μας!!!

«Δηλώνουμε, λοιπόν, ότι αρνούμαστε πως εναντιωνόμαστε στην αποτείχιση η ότι δυσκολεύουμε τον αγώνα εναντίον του Οικουμενισμού....».

Πως δεν δυσκολεύουν τον αγώνα κατά του Οικουμενισμού όταν οι ίδιοι βλασφημούν κατά των Αγίων Μυστηρίων; 

Πως δεν δυσκολεύουν τον αγώνα κατά του Οικουμενισμού όταν οι ίδιοι φέρνουν ως εμπόδιο το δήθεν επιχείρημα (η αλήθεια; δικαιολογία) τις ''παρατάξεις'' και τις Συνόδους των Γ.Ο.Χ; Τι τους απαντήσαμε; Να μην ενσωματωθείτε σε καμία παράταξη και μεις μαζί σας!!! Η απάντησή τους; Απαράδεκτη!!!

Πως δεν δυσκολεύουν τον αγώνα κατά του Οικουμενισμού όταν οι ίδιοι αρνήθηκαν συνάντηση μαζί μας, κατηγορώντας μας και λέγοντας ότι ο διάλογος πρόσωπο με πρόσωπο είναι μασωνική πρακτική!!! (από πότε άραγε; βέβαια τους ίδιους δεν τους εμποδίζει αυτή η ''πρακτική'' όταν έγραφαν περί συναντήσεώς τους με τον π. Σάββα και τους λοιπούς.....).

Πως δεν δυσκολεύουν τον αγώνα κατά του Οικουμενισμού όταν οι ίδιοι, όντως ημερολάτρες, αρνήθηκαν την ένωση μαζί μας λόγω ημερολογίου; Και τι δεν θέλουν να αλλάξουν; Δεν αλλάζουν μία καινοτομία η οποία δημιουργήθηκε από όντως μασώνους, με έναν συγκεκριμένο σκοπό και στόχο ο οποίος επέτυχε, ευτυχώς όχι πλήρως (διότι μαζί με την αλλαγή του εορτολογίου ήτο και η αλλαγή του Πάσχα, ζήτημα που τελικά δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν εκείνη την εποχή, αλλά ακόμα την συζητούν σήμερα δια την πλήρη εφαρμογή). Χάρισμά τους λοιπόν οι καινοτομίες, διότι εμείς με καινοτόμους δεν θέλουμε καμία σχέση και πόσο μάλλον όταν τις υπερασπίζουν! Κατά τ΄ άλλα λέγουν:

«Πρόθεσή μας είναι όλα νά γίνονται, όπως μας διδάσκουν οι Άγιοι Πατέρες».

Αλήθεια αγαπητοί; Και πότε οι Άγιοι Πατέρες ανέφεραν να ακολουθούμε τις καινοτομίες; Οι δήθεν απαντήσεις σας (δικαιολογίες), ότι το ημερολόγιο δεν είναι δόγμα κ.λπ., είναι παντελώς αστείες, διότι γνωρίζαμε και γνωρίζουμε πολύ καλά ποιός ο ρόλος-σκοπός της αλλαγής!

Πως δεν δυσκολεύουν τον αγώνα κατά του Οικουμενισμού την στιγμή που εμείς ενώ τους επαινούσαμε οι ίδιοι δεν έχαναν ευκαιρία να γράφουν δια τις δήθεν πλάνες μας (Γ.Ο.Χ)!

και άλλα πολλά που δεν έχουν τελειωμό.......

Και μετά από όλα αυτά που έχουν διαπράξει, μας λέγουν:

«Αν οι Πατέρες είχαν πραγματοποιήσει τη Σύναξη που είχαν προαναγγείλει στην Λάρισα και ένα χρόνο τώρα την αποφεύγουν αυτοσχεδιάζοντας και αναλαμβάνοντας ρόλους που κανείς δεν τους έδωσε, θα εξελίσσονταν αλλιώς τα πράγματα. Ελπίζουμε να την κάνουν τώρα, ώστε να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις στα θέματα που δυσχεραίνουν τον αγώνα κατά της παναιρέσεως».

Και ποιός σας είπε αγαπητοί ότι θέλουν να σας δώσουν απαντήσεις; Όταν σας τις έδωσαν τους κατηγορήσατε ότι δήθεν ''ερωτοτροπούν'' με τους Γ.Ο.Χ! Και γιατί άραγε να μην το κάνουν; Επειδή εσείς έχετε την πεπλανημένη αντίληψη που σας έχουν διδάξει εδώ και έτη οι ''δάσκαλοί'' σας, οι οποίοι από την κορυφή έως τα νύχια ήσαν βουτηγμένοι στην Παναίρεση του Οικουμενισμού; Φύγατε ναι μεν από αυτούς δια της αποτειχίσεως, και καλώς επράξατε, αλλά η αλλοιωμένη διδασκαλία τους έχει μείνει ακόμα εντός του φρονήματός σας και αυτό έχει ως συνέπεια, ναι μεν να είσθε μακριά, αλλά αμετανόητοι!

Αν θέλουν λοιπόν οι ακραίοι αποτειχισμένοι να κινηθούν ορθά διορθώνοντας τα λάθη των παλαιοτέρων, γνωρίζουν πολύ καλά το τι πρέπει να πράξουν. Το γιατί δεν το κάνουν είναι ένα μυστήριο και οι δικαιολογίες τους δεν πείθουν πια κανέναν!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top