Ο κ. Ρίζος δια μέσω πληθώρας αντιφάσεων, προσπαθεί να πείσει (;) τον κάθε αναγνώστη δια τις δήθεν καλές του προθέσεις και αναφέρει τα εξής κωμικοτραγικά απολογούμενος:



«Στο Β΄ Μέρος λοιπόν του βιβλίου μου, «Ληστές της Θείας διδασκαλίας» σελ. 113, γράφω:

«Βεβαίως… «πρὶν τῆς καθαιρέσεώς του, κανεὶς δὲν ἔχει καθαιρεθεῖ» λέει ο Μ. Φώτιος.[1] Τήν ἐγκυρότητα τῶν Μυστηρίων τῶν μή καθηρημένων κληρικῶν βεβαιώνει καί ἡ Ζ΄ Οἰκουμενική μέσῳ τοῦ προέδρου της ἁγίου Ταρασίου.[2] κ.λ.π».

Τι λοιπόν, δεν αποτελεί αυτό λασπολογία και σπίλωση της υπολήψεώς μου, πάτερ;». 



Για να δούμε λοιπόν αν τον κ. Ρίζο τον λασπολογούν και τον σπιλώνουν αδίκως:



Αναφέρει ο ίδιος (παραπονούμενος) για τον π. Χαρίτωνα τα εξής:

«Έχει δηλώσει σε αξιόπιστο αγιορείτη διωκώμενο-αποτειχισμένο Μοναχό που μου το εκμυστηρεύτηκε ότι «οι Γ.Ο.Χ. έχουν Μυστήρια».

Αναφέρομαι επίσης στην προτροπή του πνευματικού σας, γέροντα Ευστρατίου, (στο Μετόχι της Βαρυμπόμπης) που σε ερώτηση των εκεί πιστών στο αρχονταρίκι, απάντησε ότι όσοι δεν θέλουν να πάνε στις οικουμενιστικές εκκλησίες των ενοριών τους, ας πάνε σε παλαιοημερολογίτικη εκκλησία.
Αναφέρομαι και σε δική σας απάντηση στο αρχονταρίκι της Βαρυμπόμπης ότι οι Γ.Ο.Χ. έχουν μυστήρια.

Αναφέρομαι στον στενό σας συνεργάτη π. Επιφάνιο Καψαλιώτη που θεωρεί οι οι Γ.Ο.Χ. έχουν μυστήρια, αφού από αυτούς έλκει και το Μοναχικό του Σχήμα.

Είπα ότι ΑΝ σκοπεύετε να υλοποιήσετε ένα τέτοιο σχέδιοΤΟΤΕ θα πρέπει να ξαναβαπτιστείτε… κ.λ.π. κ.λ.π.»

Και το κωμικοτραγικό; ερωτά o ίδιος:

«Αναφέρω έστω και το παραμικρό για ακυρότητα Μυστηρίων;». 

Δεν είναι να σε πιάνει κλαυσίγελως δια όσα αναφέρει;

Ευτυχώς που όντως αποκαλύφθηκαν μερικοί μερικοί, τους οποίους παλαιότερα τους ονομάζαμε ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ! 

Ήλθε ο κ. Ρίζος και ο κάθε Ρίζος,ο οποίος ήτο κοινωνός τόσα έτη με την Παναίρεση του Οικουμενισμού, να παραπονεθεί δια τα μυστήρια τα δικά μας!

Μήπως νομίζουν ότι σώζει μόνον η Χάρις της αποτειχίσεως; Αγαπητοί αυτό που σώζει είναι και η απαραίτητος μετάνοια προ της αποτειχίσεως, και όχι αυτή καθ΄ εαυτή η αποτείχισις!

Ορίστε λοιπόν αγαπητοί αναγνώστες οι ''ΜΑΤΘΑΙΖΟΝΤΕΣ'' του Νέου ημερολογίου οι οποίοι θα ήτο δίκαιον να ονομασθούν: ''ΤΡΙΚΑΜΗΝΙΚΟΙ'' (δηλ. οι ακραίοι του Νέου ημερολογίου οι οποίοι καθοδηγούνται από τον π. Ευθύμιο Τρικαμηνά).

Είπαμε και παλαιότερα..... Οι ακραίοι υπήρχαν και θα υπάρχουν παντού!

Προτροπή μας προς τον κ. Ρίζο είναι η εξής: Aς αφήσει καλύτερα τα θέματα αυτά, και ειδικά τα περί Μυστηρίων, διότι εις τα εκκλησιολογικά θέματα είναι παντελώς αδαής και το απέδειξε πανηγυρικά! Καλύτερα να ασχοληθεί με τα της ιδιότητάς του. Η υπομονή έχει και τα όρια της, και καλόν θα είναι να μην την εξαντλεί, διότι ναι μεν τόσα έτη εγκωμιάζουμε τους αποτειχισμένους μη αναφέροντας τα ''στραβά'' τους (δια έναν και μόνον λόγον ο οποίος είναι ότι δεν πρέπει να κάνουμε κακό στον αντιοικουμενιστικό αγώνα) αλλά απ΄ ότι φαίνεται μερικοί.... έχουν αυτόν τον σκοπό!

Μην προκαλούν, διότι θα αλλάξουμε και μείς την στάση μας και τότε όλοι θα δούμε ποιός έχει Μυστήρια και ποιός όχι!

Αναμένουμε να ανακαλέσει 
ο κ. Ρίζος, η καλύτερα ΝΑ ΞΕΡΑΣΕΙ τις ''υπόνοιες'' (βλασφημίες του) άμεσα εις ότι αφορά τα περί Μυστηρίων των Γ.Ο.Χ!


Καλή μετάνοια!


Υ.Γ. Όσο για τον π. Μακάριο...... θα τα πούμε όταν πρέπει και όπως πρέπει. Υπομονή....




ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ





1 comments:

  1. Ρίζος πρός π. Σάββα: "Μήπως πάτερ όταν διαβάζατε το άρθρο μου διαβάζατε συγχρόνως και κάτι άλλο; Αναφέρω έστω και το παραμικρό για ακυρότητα Μυστηρίων;"

    Ἐνῷ ὁλόκληρον τό ἄρθρον του κ. Ρίζου εἶναι ἕνας λίβελλος ἐναντίον τῆς ἐγκυρότητος τῶν Μυστηρίων τῶν Ὀρθοδόξων τοῦ π.ἑ., ἰσχυρίζεται ὁ ταλαίπωρος ὅτι οὐδέποτε εἶπε κάτι τέτοιο!!! Μωραίνει Κύριος ὅν βούλεται ἀπολέσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top