Η είδηση από την Hurriyet Daily News (δεν είδα καμιά διάψευση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και δεν την περίμενα δλδ αλλά είπα να περιμένω μπας και…)
Το κάτωθι αναφέρεται ως περιεχόμενο επιστολής του Βαρθολομαίου προς τον Ερντογάν:
«Ως παράδοση της εκκλησίας μας, πάντα προσευχόμαστε για το κράτος μας, την υγεία των ηγετών μας και την ευημερία και την ευτυχία του λαού μας. Δεν έχουμε ξεχάσει τις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων που έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας συγκρούσεων στους γείτονές μας στον Νότο, ειδικά στη Συρία. Η εκκλησία προσευχόταν στον Θεό για να αποκατασταθεί η ειρήνη στη Συρία με την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας». Είναι επιθυμία της κοινότητάς μας να αναπτυχθεί γρήγορα το έθνος μας σε ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης με το τέλος της αρρώστειας της τρομοκρατίας, η οποία έχει πλήξει όλους τους πολίτες μας, αλλά κυρίως τους Κούρδους πολίτες μας που ζουν στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας. Η αποφασιστική στάση του προέδρου Ερντογάν, ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά τη σύνδεση της τρομοκρατίας με μια θρησκεία, αντικατοπτρίζεται στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Προσευχόμαστε ότι εσείς και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα επιτύχετε στην επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» που θα φέρει την ειρήνη στην περιοχή όπως υπόσχεται το όνομά της».
Σημείωση: Η επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» είναι η κωδική ονομασία της εισβολής του τουρκικού στρατού στην Συριακή περιοχή Afrin εναντίον του Κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης. Αναφέρεται ως πρόσχημα και η καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, παρότι δεν υφίστανται πυρήνες του στην περιοχή. Η επιχείρηση ξεκίνησε φέτος τον Ιανουάριο και βρίσκεται υπό εξέλιξη, με την εμφανή ανοχή Ρώσσων και Αμερικανών.
.
Πηγή για το πρωτότυπο: Hurriyet Daily News
Εικόνα: Ο χάρτης της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας»

1 comments:


  1. Μια προσευχή βαμμένη στο αίμα !

    Ας τον μαζέψει κάποιος αυτόν τον άνθρωπο. Και οικουμενιστής και σεργιανιστής και τουρκολάγνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top