Ο νομικός Δημήτρης Μιχάκης, εμπνευστής και διοργανωτής του συλλαλητηρίου της Αθήνας για την Μακεδονία, που έχει προαναγγελθεί για την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου, έδωσε, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8 το στίγμα της νέας συγκέντρωσης.
Ο ίδιος τόνισε ότι, σήμερα, δέχθηκε απειλητικό τηλεφώνημα με το οποίο τον καλούσαν να ακυρώσει το συλλαλητήριο, μέσα σε λίγες ώρες.
«Δηλώνω και το καταγγέλλω δημοσίως ότι σήμερα είχα ένα τηλεφώνημα απειλητικό, εναντίον μου δίνοντας μου διορία να ακυρώσω και να μην γίνει αυτό το συλλαλητήριο», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι απείλησαν τη ζωή του.

Μάλιστα, είπε πως θα προσφύγει στον Εισαγγελέα για το περιστατικό και συμπλήρωσε ότι «δεν φοβάμαι τίποτα. Αφορά την πατρίδα μας και την ενότητα όλων των Ελλήνων. Θα πάω στον Εισαγγελέα και θα βρούμε πιο άτομο ήταν αυτό και τι υποκρύπτεται από πίσω».
Ο δικηγόρος ανέφερε ότι οι λεπτομέρειες για το συλλαλητήριο της Αθήνας θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου, που προγραμματίζεται τις επόμενες ημέρες, ενώ είπε ότι οι ομιλητές «θα κρατήσουν την ενότητα του ελληνικού έθνους και του ελληνικού λαού».


Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος: Θα συμμετάσχουμε στο συλλαλητήριο στην Αθήνα
Στο μεταξύ, κόντρα στις παραινέσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, που πήρε αποστάσεις από τα συλλαλητήρια για την ονομασία των Σκοπίων και μετά την εμφάνιση αρκετών Μητροπολιτών και κληρικών στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος που συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα συζήτησε, όπως αναφέρει, ότι ασχολήθηκε με «το μείζον Εθνικό θέμα της Μακεδονίας» και αποφάσισε ότι «θα παραστεί τόσο στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου 2018 στην Αθήνα, όσο και σε κάθε αυθόρμητη και άνευ σκοπιμοτήτων και κατευθύνσεων δυναμική και σθεναρή αντίδραση του Λαού».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος κατά την συνεδρία της 22ας Ιανουαρίου 2018 ασχολήθηκε και με το μείζον Εθνικό θέμα της Μακεδονίας.
Κατόπιν διαλογικής συζητήσεως και εκτενούς αναφοράς για το ρόλο των Κληρικών παντός βαθμού στους αγώνες για τα δίκαια και την Ελευθερία της Μακεδονίας και γενικότερα όλου του Έθνους, το Δ.Σ. του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος ταυτίζεται απόλυτα με την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, δια της οποίας ξεκάθαρα απορρίπτεται το να δοθεί το όνομα Μακεδονία η παράγωγα αυτού για την ονομασία των Σκοπίων.
Ταυτόχρονα όμως ενστερνιζόμενο και αφουγκραζόμενο την βούληση του Ελληνικού Λαού η οποία εκφράστηκε αυθόρμητα και παλλαϊκά στο συλλαλητήριο της 21ης Ιανουαρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη δηλώνει πως θα παραστεί τόσο στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου 2018 στην Αθήνα, όσο και σε κάθε αυθόρμητη και άνευ σκοπιμοτήτων και κατευθύνσεων δυναμική και σθεναρή αντίδραση του Λαού.
Ο Εφημέριος, ο απλός παπάς, ο οποίος είναι απόλυτα συνυφασμένος με τις ανάγκες του ποιμνίου του και καθημερινώς είναι δίπλα στις χαρές και τις λύπες των ενοριτών του, δεν είναι δυνατόν αυτήν την κρίσιμη στιγμή που ο Λαός ξεχύθηκε αυθόρμητα για να εκφράσει την γνώμη του και την διαμαρτυρία του για αυτό το μεγάλο Εθνικό πρόβλημα να μην τον στηρίζει και να στέκεται αποκομμένος και μακριά από τους δίκαιους αγώνες των πνευματικών του τέκνων.
Για το διοικητικό συμβούλιο υπογράφουν την ανακοίνωση ο πρόεδρος πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σελλής και γενικός γραμματέας πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Χρηστίδης.



2 comments:

  1. "επαινετός γάρ πόλεμος ή ειρήνης χωριζούσης από Θεού"

    Αυτά, πρός γνώσιν τής δήθεν "ειρηνοποιού" Ιεραρχίας, που οδηγεί τό ακατήχητο καί αποίμαντο ποίμνιο, στήν αθεΐα τής "ειρηνικής συνύπαρξης" καί στόν σεβασμό τής ανήθικης Νέας Εποχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εφόσον δέν γίναμε, ακόμη, Πολιτείες, μέ διαφορετικά συμφέροντα εκάστης "πολιτείας", πιχί, πολιτεία Μακεδονίας, Ηπείρου, Νήσων, Στερεάς, Πελοποννήσου κλπ., αλλά είμαστε Κράτος ( : τού έθνους τών πολιτών τής Ελλάδος μέ κοινό, γιά όλους, συμφέρον), οφείλουμε αυτό νά τό δείξουμε έμπρακτα.

    Ελλάδα δέν είναι η "πολιτεία" τών Αθηνών, δέν είναι η "πολιτεία" τής Θεσ/νίκης, η "πολιτεία" τών Πατρών, τής Λάρισας, τής Καλαμάτας καί ούτω καθεξής.

    Στό Μέγα συλλαλητήριο τής Θεσ/νίκης θά δώσει συνέχεια τό συλλαλητήριο τής Αθήνας, γιά τό οποίο συναποφασίζουν καί οι Θεσσαλονικείς, τό ίδιο δέ θά γινόταν, άν καί άλλες πόλεις αποφάσιζαν νά διοργανώσουν συλλαλητήρια γιά τόν ίδιο σκοπό : Τό όνομα Μακεδονία ή τήν Ελλάδα - Μακεδονία, Ήπειρο, Στερεά, Πελοπόννησο, νησιά Ιονίου, Αιγαίου καί Κύπρου, φεύ, τού διεθνιστή καί πολιτειοκράτη αλά GB καί USA, ολέθριου Αναστασιάδη.

    Κατά συνέπεια, προβληματισμοί καί ερωτηματικά, τύπου "γιατί, δέν πέτυχαν οι διοργανωτές τής Θεσ/νίκης καί ανέθεσαν σέ άλλο αυτό τής Αθήνας;", δέν ευσταθούν. Οι πολίτες τών επί μέρους τόπων καί κοινωνιών δηλώνουν τό παρόν, ενότητα καί ομοψυχία, στό Κράτος τού Έθνους καί τών Πολιτών του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top