kammenos 1
Γράφει ο Αθανάσιος Θανόπουλος

Παρέμβαση σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών έκανε σήμερα, Πέμπτη 22 Μαρτίου στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του Γιώργου Παπαδάκη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Β' Πειραιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Δημήτρης Καμμένος.
Ο κ. Καμμένος σχολίασε και τους χαρακτηρισμούς του πρώην Υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη, μετά την απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών.
''Οι χαρακτηρισμοί περί σκοταδισμού για μια απόφαση του ΣτΕ είναι απαράδεκτοι, δείχνει έναν μη σεβασμό στις αποφάσεις της δικαιοσύνης και έναν εκδικητισμό λεκτικό, ότι «δεν μου αρέσει η απόφαση, είσαι σκοταδιστής»'' δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δημήτρης Καμμένος.
Σε άλλο σημείο ο Αντιπρόεδρος της Βουλής τόνισε: ''Το να χαρακτηρίζουμε τον Χριστό σαν έναν καλό άνθρωπο που ήρθε στον κόσμο και έκανε βόλτες είναι προσβολή στην θρησκεία όλων των Χριστιανών στον κόσμο, όχι μόνο των Ορθοδόξων''.
Στην συνέχεια ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στην αφαίρεση της Αγίας Τριάδος από τα βιβλία των θρησκευτικών των Ορθοδόξων: ''Έχει αφαιρεθεί από τα βιβλία η Αγία Τριάδα. Ποιον πολεμάμε όταν βγάζουμε την Αγία Τριάδα από τα βιβλία, ποιον πολεμάμε, και παίρνουμε τη γομολάστιχα'', και πρόσθεσε: ''Εάν τον Μεσσία τον σβήναμε από Μεσσία και τον λέγαμε έναν φωτισμένο δάσκαλο στο βιβλίο των Καθολικών θα υπήρχε διπλωματικό επεισόδιο με το Βατικανό. Και εδώ δείχνει ότι φοβόμαστε να το κάνουμε στα ελληνόπουλα που διδάσκονται Μεσσία ως καθολικά, αλλά στα ελληνόπουλα που διδάσκονται Μεσσία ως Ορθόδοξα Χριστιανά θέλουμε να τους το σβήσουμε και αυτό είναι λάθος''.
Κλείνοντας ο κ. Καμμένος υπογράμμισε: ''Όποιος είναι τόσο σωστός και νομίζει ότι κάνει καλό στην Ελληνική κοινωνία, γιατί τα ελληνόπουλα έχουνε πολλά θρησκεύματα, ν' αλλάξει και τα βιβλία των άλλων αν δεν του αρέσουν, όχι μόνο της Ελληνικής Ορθόδοξης Πίστης και τότε να το συζητήσουμε''.


ΠΗΓΗ :http://www.romfea.gr/diafora/20690-d-kammenos-poion-polemame-otan-bgazoume-tin-agia-triada-apo-ta-biblia

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top