Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την έκδοση νέου τύπου Δελτίου Ταυτότητας.Σύμφωνα με την απόφαση (άρθρο 13), η ημερομηνία έναρξης της έκδοσης δελτίων ταυτότητας νέου τύπου, καθορίζεται με διαπιστωτική πράξη του Υπουργού Εσωτερικών, λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο τεχνικής ετοιμότητας της Διοίκησης.
Μέχρι την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης της προηγούμενης παραγράφου, τα δελτία ταυτότητας εξακολουθούν να εκδίδονται σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αριθ. 3021/19/53 από 14.10.2005 κοινή υπουργικής απόφασης (Β΄ 1440).


25 comments:


  1. Να με συγχωρέσετε που θα θυμίσω κάτι από τα παλιά :

    19-05-2000

    Προς
    Τον ευλαβή Ιερό Κλήρο και τον Ευσεβή λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος.

    Ως είναι γνωστόν η Εκκλησία εδώ και αρκετά χρόνια μάχεται και αγωνίζεται κατά του ηλεκτρονικού φακελώματος. Κατά τις ημέρες όπου ήταν σε έξαρση τα γεγονότα περί την έκδοση των νέων ταυτοτήτων, ο Ποιμενάρχης μας απουσίαζε εις την αλλοδαπή εις εκκλησιαστική αποστολή. Παρά ταύτα παρακολουθώντας με αγωνία τα γεγονότα, έστω και εκ του μακρόθεν ένωσε τη φωνή και τις προσευχές του μαζί με ολόκληρο τον ευσεβή Ελληνικό λαό κατά των επαίσχυντων αυτών μέτρων της νέας τάξης πραγμάτων. Έτσι από την Αμερική όπου βρισκόταν προέβη εις την ακόλουθη δήλωση προς τα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως:


    «Με ιδιαίτερη αγωνία παρακολουθούμε τις εξελίξεις γύρω από το θέμα των νέων ταυτοτήτων. Αυτό που μας προκαλεί ιδιαίτερα άσχημη εντύπωση είναι το ότι για μια ακόμη φορά κάποιοι στρέφουν την προσοχή της κοινής γνώμης εις το δένδρο ενώ καίγεται το δάσος! Αδυνατούμε να γνωρίζουμε εάν όλοι αυτοί οι όψιμοι εθνοπατέρες γνωρίζουν ακριβώς το ζήτημα. Αυτό που γνωρίζουμε αρκετά καλά, είναι πως το πρόβλημα δεν είναι η αναγραφή του θρησκεύματος εις ένα αστυνομικό έγγραφο. Αυτό το οποίο απειλεί την υπόσταση και την ελευθερία μας είναι η ίδια η ταυτότητα και η μελλοντική μορφή της.

    Η συνεχής παρακολούθηση του πολίτη που θα επιτευχθεί με τις νέες ταυτότητες ηλεκτρονικού τύπου, αλλά και οι ασύδοτοι έλεγχοι που νομιμοποιήθηκαν μέσω της γκεμπελικής συνθήκης ΣΕΝΓΚΕΝ σκλαβώνουν με τον πλέον αισχρό τρόπο τον Έλληνα αλλά και τον κάθε Ευρωπαίο πολίτη ανεξαρτήτου θρησκεύματος κάνοντας πράξη το ήδη δρομολογούμενο ηλεκτρονικό φακέλωμα.

    Ο Κύριος μας, Ιησούς Χριστός, σταυρώθηκε για να μας χαρίσει την ελευθερία. Οι πατέρες μας, θυσιάστηκαν για να μπορέσουμε σήμερα να ζούμε χωρίς περιορισμούς. Εάν οι «ευρωπαίοι οραματιστές» (!) επιθυμούν μια Ευρώπη κατοικούμενη από απογόνους της συμπαθέστατης Ντόλυ, εμείς δηλώνουμε πως η ιστορία, η παράδοση και η πίστη μας, δεν επιτρέπει τέτοιες υποχωρήσεις. Θα πολεμήσουμε μέχρις εσχάτων.

    Καλούμε το πλήρωμα της Εκκλησίας σε συνεχή επαγρύπνηση και προσευχή. Προτρέπουμε κάθε σκεπτόμενο Έλληνα Ορθόδοξο, να ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ τις νέες ταυτότητες».

    Μετ ευχών
    Ο Μητροπολίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρε εν Κυρίω αδελφέ!
      Ναι θυμάμαι πολύ καλά και αυτήν την Εγκύκλιο αλλά και νεότερες.
      Θα σου πω την προσωπική μου άποψη.
      Αν σε εμένα έλθει κάποιος και μου πει ότι ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ θα του απαντήσω ότι αν δεν την πάρω υπάρχουν κάποιες συνέπειες π.χ. στην εργασία μου και αλλαχού.... Οπότε· ο ίδιος που με παροτρύνει να μην την πάρω, είναι έτοιμος να αναλάβει το βάρος της διδαχής του; Θα με βοηθήσει εμένα να αντιμετωπίσω τις δυσκολίες μου, ή θα ''λακίσει'' κατά το κοινώς λεγόμενο λέγοντάς μου ΕΛΠΙΖΕ ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ;

      Θέλω να σκεφθείς πολύ καλά το σχόλιό μου, και να μου απαντήσεις σε μερικές μέρες. Μάλλον όχι μόνο να το σκεφθείς, αλλά να το φαντασθείς σε εικόνα στο μυαλό σου για να καταλάβεις τι εννοώ.....

      Διαγραφή

    2. Αγαπητέ Ιωάννη το έχω φανταστεί το σενάριο πολλές φορές.

      Η εφαρμογή του Λόγου είναι στενή πύλη και όπως και να το κάνουμε είχε, έχει και θα έχει συνέπειες.

      Βοήθεια ΔΕΝ περιμένω από κανένα άνθρωπο παρά ΜΟΝΟ από τον Κύριο, την Μητέρα μας, την Υπεραγία Θεοτόκο και τους Αγίους Του .

      Η ευχή όμως ενός Ορθόδοξου Επισκόπου "προχωρά και ΕΛΠΙΖΕ ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ" σημαίνει πολλά για εμένα με την προϋπόθεση ότι θα ακολουθήσει και ο Επίσκοπος την ίδια οδό.

      Ούτως ή άλλως ΙΣΧΥΕΙ το " Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού".

      Αυτά που πρέπει να αναρωτηθούμε είναι τα εξής :

      1) Ενώ έχουν μέχρι στιγμής ΟΛΑ τα δεδομένα μας : ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ΑΔΤ, Διεύθυνση, Τηλέφωνο, γνωρίζουν ακόμη και πόσα ακριβώς δαπανουμε κάθε έτος, τι ακριβώς τους χρειάζεται η νέα ταυτότητα ? Για την εξυπηρέτησή μας ? Πότε νοιαστηκε αυτό το κράτος για την εξυπηρέτησή μας αγαπητέ Ιωάννη, για να νοιαστεί τώρα ? Μια ζωή είναι ψεύτες και μας ταλαιπωρούν.

      Άρα κάτι άλλο μεγαλύτερο κρύβεται από πίσω.

      2) Αν η ένσταση αυτή στην παραλαβή του νέου συστήματος, είναι ευάρεστη
      στον Κύριο Ιησού Χριστό.

      3)Η επιτυχία κάθε συστήματος εξαρτάται απολύτως από τον πλήθος των ανθρώπων που θα χρησιμοποιήσουν αυτό το σύστημα. Επομένως είναι στο χέρι μας να επιτρέψουμε ή όχι την εφαρμογή του παραπάνω ΦΕΚ. Πώς θα εφαρμοστεί το ΦΕΚ αν έστω και οι μισοί Έλληνες αρνηθούν να το εφαρμόσουν. Τι θα κάνουν θα χωσουν μέσα 5 εκατομμύρια κόσμο ή θα απολύσουν 5 εκατομμύρια κόσμο?

      Τα έσοδα που θα χάσουν από άμεσους και άμεσους φόρους θα τους γονατίσουν.

      Συμπέρασμα: Αν εφαρμοστεί το νέο σύστημα ταυτοποίσης με τσιπ, ΔΕΝ θα το έχει εφαρμόσει το κράτος σε εμάς, αλλά εμείς στους ίδιους μας τους εαυτούς με ότι αυτό συνεπάγεται.

      ΥΓ: Οι συνέπειες θα είναι ανάλογες του ποσοστού της αποδοχής του συστήματος.

      Διαγραφή
    3. Αδελφέ αν έχω τόση πίστη ώστε να τα αφήνω όλα στον Θεό όπως έγραψες, τότε δεν με ενδιαφέρει ούτε ο Επίσκοπος ούτε η Σύνοδος ούτε οτιδήποτε άλλο, πάντα με την θετική έννοια. Αν έχω τόση πίστη ενθυμούμενος το: " Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού" τότε και πάλι ισχύει το ίδιο. Ας υποθέσουμε όμως ότι έχω τέτοιου είδους πίστη. Αν λοιπόν ο Επίσκοπος δεν ακολουθήσει αυτό που θα ακολουθήσω εγώ, τότε δεν θα τον κακολογήσω, διότι αν εγώ έχω τέτοια πίστη αυτός μπορεί να μην την έχει! Και αυτό ισχύει για οιονδήποτε, είτε κληρικό είτε λαϊκό. Πως να τον κακολογήσω όταν θα βιώνω θαύματα μέσω αυτής της πίστης που έγραψες; Θα προσεύχομαι ο Θεός να του δώσει την ίδια πίστη όταν θέλει Αυτός. Ούτως ή άλλως εμένα δεν θα με σώσει ούτε ο Επίσκοπος ούτε και κάποια Σύνοδος αλλά ο Θεός. Εκκλησία δεν είναι μόνον οι Επίσκοποι και η κάθε Σύνοδος, αλλά όλοι εμείς. Αν λοιπόν ο τάδε δεν έχει το ίδιο φρόνημα με εμένα ως προς το ζήτημα π.χ. των νέων ταυτοτήτων, τότε αν εγώ έχω δίκιο θα πρέπει να σκεφθώ ότι ο Θεός μπορεί να μην του έδωσε τον ίδιο φωτισμό που έδωσε σε εμένα, ούτε την ίδια πίστη κ.λπ. οπότε ούτε θα τον κακολογήσω αλλά ούτε και θα τον κατηγορήσω. Αλλά υπάρχει και ένα ερώτημα! Αν εγώ έχω περισσότερο φωτισμό και πίστη από τον τάδε Επίσκοπο, τότε γιατί δεν έκανε ο Θεός εμένα Επίσκοπο και έκανε αυτούς; Καλό θα ήταν βεβαίως να είχε το ίδιο φρόνημα και η διοικητική πλευρά της Εκκλησίας (όταν είναι όντως το δικό μας φρόνημα ορθό), αλλά όπως προανέφερα, Εκκλησία δεν είναι μόνον οι Επίσκοποι που αποτελούν κάποια Σύνοδο αλλά και οι πιστοί!

      Υ.Γ. Εξαίρεση αποτελεί βεβαίως όταν υπάρχει ζήτημα που αφορά κατεγνωσμένη αίρεση υπό των Αγίων Πατέρων. Αν υπάρξει τέτοιο ζήτημα τότε και πάλι δεν θα τον κακολογήσω αλλά θα τον ΕΛΕΓΞΩ. Διότι δεν μισούμε τους αιρετικούς, δηλαδή τον άνθρωπο, αλλά την αίρεση, κατά τους λόγους του ιερού Χρυσοστόμου. Άλλο κακολογία και άλλο έλεγχος.

      Διαγραφή

    4. Δεν κακολογώ ΚΑΝΕΝΑ Επίσκοπο.

      Η τούμπα (με το πρώτο συνθετικό) όμως πρέπει να ελεγχθεί και να διερευνηθούν οι λόγοι αυτής.

      Πότε είχε την Πίστη και την Φώτηση ο Επίσκοπος ? Τότε ή Τώρα ?

      Διαγραφή
    5. Όσον αφορά τις ''τούμπες'' των Επισκόπων που εσύ βλέπεις, τότε σου απαντά ο ιερός Χρυσόστομος λέγοντας:

      «εάν ο ένας και ο άλλος, με πρόφασιν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα, έκαμνον επέμβασιν εις τα Ιερατικά δικαιώματα, ούτε πρόφασις επεμβάσεως θα λείψη ποτέ, ούτε θα γνωρίζωμεν ποίοι είναι εις την Εκκλησίαν οι άρχοντες και ποίοι οι αρχόμενοι, αλλά θα επήρχετο γενικόν ανακάτευμα και θαλάσσωμα».

      (Εκ της 86ης ομιλίας του εις το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιον)

      To ποιός έχει πίστη ή φώτιση δεν θα το κρίνω εγώ αλλά ο Ένας και μόνον Κριτής:

      «Εξήτασες όμως επιμελέστατα και επληροφορήθης ακριβέστατα και έχεις πεισθή πλέον τελείως; Και, αν τυχόν τοιουτοτρόπως είναι το πράγμα, το καθήκον σου και πάλιν είναι να περιμένης τον Κριτήν και να μη σπεύδης και αρπάζης την θέσιν του Χριστού. Εις Εκείνον ανήκει η κρίσις, όχι εις εσέ. Συ είσαι υπήκοος, όχι Κύριος. Και δεν σου αρμόζει να σφετερίζεσαι δικαιώματα, τα οποία ανήκουν εις την ανωτέραν διοίκησιν της Εκκλησίας και εις τον Θεόν».

      (Ι. Χρυσοστόμου, Εκ της Β' ομιλίας του εις την Β' προς Τιμόθεον)

      O έλεγχος προϋποθέτει και διάκριση αδελφέ.....

      Διαγραφή

    6. Ούτως ή άλλως είναι πολύ αργά για δάκρυα. Είναι πλέον νόμος του κράτους και ο καθένας μας θα πρέπει να λάβει θέση κατά την συνείδησή του.

      ΥΓ: Η αιτία μεταστροφής πρέπει να διερευνηθεί πάντως.

      Διαγραφή
    7. Ποτέ δεν είναι αργά. Άλλος κάνει κουμάντο (ο Κύριος) και κανένας άλλος..... Θυμήσου την απάντηση του Κυρίου προς τον Πιλάτο όταν ο Πιλάτος του ανέφερε την εξουσία που είχε. Δηλαδή την εξουσία να τον σταυρώσει ή να τον αφήσει ελεύθερο.

      Ούτε εγώ ούτε εσύ είμαστε αρμόδιοι για να διερευνήσουμε αιτίες και καταστάσεις. Να γράψεις τις ανησυχίες σου είναι επιθυμητό και φυσιολογικό. Αλλά το να γίνουμε οι ''εξεταστές'' δεν είναι δική μας αρμοδιότητα. Αν ήταν θέλημα Θεού να είμασταν εμείς αυτοί, τότε θα μας είχε τοποθετήσει ο Θεός στις ανάλογες θέσεις. Μήπως λοιπόν και εμείς χωλαίνουμε αλλού..... και δια τούτο ο Κύριος δεν μας τοποθέτησε σε ανάλογες θέσεις; Ενθυμήσου ότι: τυφλὸς δὲ τυφλὸν ἐὰν ὁδηγῇ, ἀμφότεροι εἰς βόθυνον πεσοῦνται. ( Ματθ. 15,14)

      Έχουμε ανθρώπους οι οποίοι είναι και αρμόδιοι, και βλέπουν, και εξετάζουν, και δεν είναι ''προδότες''...... Άλλοι.... προσπαθούν να μας πείσουν ότι δήθεν δεν υπάρχουν, δια να διαφεύγουν τον έλεγχο δια τις δικές τους παραβάσεις, κακοδοξίες, και πάθη, κατά τους λόγους του Μ. Βασιλείου (Μ. Βασιλείου, Ἐπιστολὴ 92, Επιστολή 204, 5). και του Αγ. Γρηγορίου του Θεολόγου (Ε.Π.Ε 6, 146).

      Διαγραφή
    8. Συν τοις άλλοις που ανέφερα, δια να εννοήσεις ότι δεν είμαστε σε θέση να διερευνήσουμε, θα σου πω αυτό που έζησα και ζω τόσα έτη στο διαδίκτυο.
      Άλλος έγραφε ότι είμαι ''κατάσκοπος'' των Γ.Ο.Χ με στόχο να προσελκύσω ανθρώπους στους παλ/τες. Άλλος έγραφε ότι είμαι ο Ιωάννης Ν. συντάκτης του Ορθοδόξου Τύπου!!! Άλλος έγραφε ότι είμαι ''δικηγόρος'' των παλ/των καλύπτοντας τις δήθεν κακοδοξίες τους και και και.....

      Με λίγα λόγια.... με τέτοια παραφροσύνη τι να διερευνήσουμε;

      Διαγραφή

    9. "Ποτέ δεν είναι αργά. Άλλος κάνει κουμάντο (ο Κύριος) και κανένας άλλος"

      Ο Κύριος όμως δεν παραβιάζει το αυτεξούσιο:

      Ιω. 5,6 θέλεις ὑγιὴς γενέσθαι;

      αλλά κοιτάζει την πρόθεση και την προσπάθεια του κάθε ανθρώπου :

      Ιω. 5,7 Κύριε... ἐν ᾧ δὲ ἔρχομαι ἐγώ, ἄλλος πρὸ ἐμοῦ καταβαίνει.

      Και μετά ενεργεί :

      Ιω. 5,8 λέγει αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς· ἔγειρε, ἆρον τὸν κράβαττόν σου καὶ περιπάτει.


      Ποια είναι όμως η πρόθεση της Συνόδου της Μαρτυρικής Εκκλησίας ΓΟΧ Ελλάδος ?


      Διαγραφή

  2. Και κάτι άλλο :

    https://www.google.gr/amp/amp.cnn.gr/news/ellada/story/128084/nees-taytotites-pos-tha-einai-kai-pote-tha-arxisei-i-ekdosi-toys?espv=1

    Ο νέος τύπος δελτίου ταυτότητας θα παριέχει :

    • τη Ζώνη Οπτικής Εξέτασης (Visual Inspection Zone - VIZ),

    Τώρα αν η αγγλική λέξη Inspection (Επιθεώρηση) μεταφράζεται ως εξέταση (Examination) τότε θα πρέπει δυστυχώς να ξανακάτσω στο θρανίο.

    Ίσως η φράση: Ζώνη Οπτικής Επιθεώρησης να ακούγονταν λίγο περίεργα και γι'αυτό την τροποποίησαν λιγάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Γέροντας Χρυσόστομος Σπετσών :

    https://youtu.be/d6SCH7LL0Gs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ἐάν στήν Ἑλλάδα ὑπῆρχαν ἄξιοι ἐκκλησιαστικοί ἡγέται, θά ἔκαναν Πανελληνίως πολλές κληρικολαϊκές συνάξεις διά τήν ἐνημέρωσιν τοῦ λαοῦ, καί κατόπιν σύσσωμοι, ΩΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, κλῆρος καί λαός, ΘΑ ΑΝΕΤΡΕΠΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ! Ἐάν ἐδήλωναν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ὅτι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΟΥ, τότε οἱ Σατανισταί ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ ΚΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΦΕΡΟΥΝ!!! Ἡ ἀποτρεπτική αὐτή στρατηγική εἶναι γνωστή ἐπιστημονικῶς ὡς preemption. Ἡ διανομή φυλλαδίων, οἱ διαδηλώσεις κ.λπ. δέν ὠφελοῦν, καθότι οἱ Σατανισταί ἔχουν λάβει τίς ἐντολές ἀπό τά ἀφεντικά των (Σιωνισταί), καί πρέπει νά τίς ἐκτελέσουν, εἰδάλως κινδυνεύει τό τομάρι τους. Ἐάν, λοιπόν, ὑπῆρχον ἀληθινοί ἐκκλησιαστικοί ἡγέται, καί ὄχι θλιβερά ἐπισκοπίδια, θά ἔπρεπε νά διακηρύξουν ξεκάθαρα urbi et orbi, ὡς Ἐκκλησία, ὅτι ΟΥΔΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΘΑ ΛΑΒΗ ΤΗΝ ΝΕΑΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΠ!!! ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΛΑΒΗ ΘΑ ΑΦΟΡΙΣΘΗ!!!!!! Τότε ἀμέσως οἱ Σατανισταί θά ἔκαναν πίσω, διότι ἡ ὕπαρξις 50.000-100.000 ἀντιρρησιῶν συνειδήσεως σίγουρα θά ὡδηγοῦσε τό μέτρον εἰς ἀποτυχίαν! Ἀλλά, βεβαίως, μία τοιαύτη σθεναρά καί "πολιτικῶς μή ὀρθή" στάσις δέν δύναται νά προβληθῇ ἀπό Οἰκουμενιστάς τοῦ ν.ἑ., οὔτε ἀπό Σεργιανιστάς τοῦ π.ἑ., οἱ ὁποῖοι παρέλαβον μίαν ἐλευθέραν καί ζῶσαν Ἐκκλησίαν καί παρέδωσαν οἰκειοθελῶς ὡς βοράν στόν Ἀντίχριστον μίαν Θρησκευτικήν Κοινότητα «ἑτεροδόξων», τοὐτέστιν μίαν σέκταν, ἡ ὁποία, ἄκουσον-ἄκουσον, δέν εἶναι δογματικῶς ἡνωμένη μέ τήν Ἀνατολικήν Ὀρθόδοξον Ἐκκλησίαν!!!!! Ἰδού ἡ Ρόδος ἰδού καί τό πήδημα γιά τήν Σύνοδον Καλλινίκου, ν’ ἀποδείξουν ὅτι οἱ ὡς ἄνω κατηγορίες ἐναντίον των εἶναι ἐσφαλμένες: Ἄς καταργήσουν τά ΘΝΠ καί ἄς λάβουν τήν ὡς ἄνω σθεναράν στάσιν στό ἐπερχόμενον σφράγισμα, μέ τήν ΚτΠ ὡς τό πρῶτον βῆμα, ἀφήνοντας γιά λίγο στήν ἄκρη τήν προσφιλῆ ἐνασχόλησίν των μέ τό ποιός εἶναι ἐντός καί ποιός ἐκτός Ἐκκλησίας! Τό σαθρόν ἐπιχείρημα πού ἔχουν διαδώσει, ὅτι δῆθεν δέν μποροῦν νά ὑποχρεώσουν τό ποίμνιον νά πῇ ΟΧΙ στήν ΚτΠ, ὁδηγεῖ τό ποίμνιον κατευθεῖαν στό στόμα τοῦ Ἀντιχρίστου, ἐφόσον μεμονωμένως δέν πρόκειται νά ἐπιτύχῃ κανείς τίποτα! Μία σθεναρά στάσις ὡς ἡ ἀνωτέρω ὄχι μόνον δέν θά προκαλοῦσε δυσφορίαν, ἀλλά καί θά χαροποιοῦσε τό ποίμνιον, καί βεβαίως θ' ἀπέτρεπε τήν ἠλεκτρονικήν σκλαβιάν καί τόν ἀρραβῶνα μέ τόν Ἀντίχριστον. Ὁ Διάβολος, ἄν δέν ἦτο σίγουρος ὅτι ἔχει βάλει τούς "ποιμένας" στό χέρι, δέν θά προχωροῦσε στό σφράγισμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Χατζηνικολάου θα σχολιάσω μερικά απ΄ όσα γράφετε:

      « Ἐάν στήν Ἑλλάδα ὑπῆρχαν ἄξιοι ἐκκλησιαστικοί ἡγέται....»

      Οπότε κατ΄ εσάς στην Ελλάδα δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ άξιος εκκλ. ηγέτης! Μάλιστα....

      «θά ἔκαναν Πανελληνίως πολλές κληρικολαϊκές συνάξεις διά τήν ἐνημέρωσιν τοῦ λαοῦ, καί κατόπιν σύσσωμοι, ΩΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, κλῆρος καί λαός, ΘΑ ΑΝΕΤΡΕΠΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ! Ἐάν ἐδήλωναν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ὅτι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΟΥ, τότε οἱ Σατανισταί ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ ΚΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΦΕΡΟΥΝ!!!»

      Λησμονήσατε κ. Χατζηνικολάου κάτι πολύ σημαντικό, και αυτό είναι ότι υπάρχει και ''ξενοδόχος'' δηλαδή ο Θεός! Εσείς είναι σαν να μου λέτε τρόπον τινά ότι: ''αν ο Κύριος και οι Απόστολοι δεν δεχόντουσαν τον Ιούδα, ούτε ο Κύριος θα είχε σταυρωθεί, ούτε και οι Ιουδαίοι θα πετύχαιναν το εξοντωτικό τους έργο! Θα ανέτρεπαν τα σχέδιά του για προδοσία'' (και ότι συνεπάγεται με αυτό....).

      «Ἡ ἀποτρεπτική αὐτή στρατηγική εἶναι γνωστή ἐπιστημονικῶς ὡς preemption»

      Ο Κύριος δεν γνωρίζει από στρατηγικές τύπου ''preemption'' αλλά από άλλου είδους ''στρατηγικές'' δια την σωτηρία του ανθρώπου.

      « Ἐάν, λοιπόν, ὑπῆρχον ἀληθινοί ἐκκλησιαστικοί ἡγέται, καί ὄχι θλιβερά ἐπισκοπίδια...»

      Βαριές κουβέντες κ. Χατζηνικολάου! Πολύ βαριές κουβέντες! Τα ''θλιβέρα επισκοπίδια'' μόνον φταίνε ή ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ λόγω των παθών μας κατά τους λόγους του οσίου πατρός Αναστασίου του Σιναίτου;

      « Ἀλλά, βεβαίως, μία τοιαύτη σθεναρά καί "πολιτικῶς μή ὀρθή" στάσις δέν δύναται νά προβληθῇ ἀπό Οἰκουμενιστάς τοῦ ν.ἑ., οὔτε ἀπό Σεργιανιστάς τοῦ π.ἑ., οἱ ὁποῖοι παρέλαβον μίαν ἐλευθέραν καί ζῶσαν Ἐκκλησίαν καί παρέδωσαν οἰκειοθελῶς ὡς βοράν στόν Ἀντίχριστον μίαν Θρησκευτικήν Κοινότητα «ἑτεροδόξων», τοὐτέστιν μίαν σέκταν, ἡ ὁποία, ἄκουσον-ἄκουσον, δέν εἶναι δογματικῶς ἡνωμένη μέ τήν Ἀνατολικήν Ὀρθόδοξον Ἐκκλησίαν!!!!! Ἰ

      Ενώ πριν την ένταξη εις το Θ.Ν.Π. αναγνωριζόντουσαν οι Παλ/τες ως δογματικώς ενωμένοι με την Ανατολικήν Ορθόδοξον Εκκλησίαν (κατά το κράτος); Αν το νομίζετε τότε συγχωρέστε με αλλά αυτό είναι αστείο! Έχετε παντρευτεί με το παλαιό ώστε να δείτε τα κρατικά έγγραφα (προ του Θ.Ν.Π.); Έχετε βαπτίσει κάποιο παιδί με το παλαιό ώστε να δείτε τα έγγραφα από τα ληξιαρχικά βιβλία και πάλιν προ του Θ.Ν.Π.; Στην απόφαση 613/02.04.1996 που αφορά τα Μυστήρια των Παλ/των, μας αναγνώριζαν ως ''γνωστή θρησκεία''! Επίσης στην γνωμοδότηση του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Μακρή (2005) αναφέρεται ότι: ''οι Παλ/τες είναι ιδιαίτερη κοινότητα που έχει ως σκοπό την άσκηση της λατρείας σύμφωνα με τις δικές τους πεποιθήσεις''!!!

      και πάλιν:

      ''ανεξάρτητα από το ζήτημα αν αυτή συνιστά ή όχι δογματική παρέκκλιση από τις αντίστοιχες δοξασίες της Εκκλ. της Ελλάδος''!!!

      Θα μπορούσα να σας παραθέσω αρκετά ''προσβλητικά'' σημεία των αποφάσεων του Κράτους για τους Παλ/τες πάντα προ του Θ.Ν.Π...........

      «Ἄς καταργήσουν τά ΘΝΠ καί ἄς λάβουν τήν ὡς ἄνω σθεναράν στάσιν στό ἐπερχόμενον σφράγισμα, μέ τήν ΚτΠ ὡς τό πρῶτον βῆμα..»

      κ. Χατζηνικολάου και πάλιν λησμονείτε το πόσες φορές διάφοροι ανέφεραν ως το ''πρώτο βήμα'' τις κατά καιρούς αλλαγές του Κράτους στις ταυτότητες κ.λπ.; Να σας θυμίσω; Νομίζω γνωρίζετε... ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ έπεσαν έξω (όσον αφορά το επίσημο χάραγμα )και κάθε φορά τα ίδια και ίδια...... Να σας θυμίσω ότι μέχρι και στα βουνά μετέβαιναν προ ετών διάφοροι χριστιανοί για να γλιτώσουν από την ηλ. σκλαβιά και τον Αντίχριστο;

      Διαγραφή

    2. «Μία σθεναρά στάσις ὡς ἡ ἀνωτέρω ὄχι μόνον δέν θά προκαλοῦσε δυσφορίαν, ἀλλά καί θά χαροποιοῦσε τό ποίμνιον, καί βεβαίως θ' ἀπέτρεπε τήν ἠλεκτρονικήν σκλαβιάν καί τόν ἀρραβῶνα μέ τόν Ἀντίχριστον».

      Σε αυτό δεν διαφωνώ, αλλά και αν δεν το κάνουν ήδη απάντησα στον Κυριακό ότι Εκκλησία δεν είναι μόνον οι Επίσκοποι αλλά και ο πιστός λαός! Αυτεξούσιο έχουμε και πολλές φορές ο λαός και άνευ Επισκόπων κατόρθωσε να ανατρέψει και αιρέσεις.
      Ομιλείτε για ''αρραβώνα με τον Αντίχριστο''! Επίσης πολύ βαριά κουβέντα και αυτή! Εσείς έχετε αποποιηθεί τα πάντα; Ταυτότητες, κάρτες, τραπεζικά βιβλιάρια κ.λπ. κ.λπ.; Εργάζεσθε;

      « Ὁ Διάβολος, ἄν δέν ἦτο σίγουρος ὅτι ἔχει βάλει τούς "ποιμένας" στό χέρι, δέν θά προχωροῦσε στό σφράγισμα!»

      Έχετε δει το σφράγισμα εσείς και δεν το έχουμε δει εμείς; Παρακαλώ τότε να μου κατονομάσετε και τον Αντίχριστο!



      Διαγραφή
  5. Ἀγαπητέ μου Ἰωάννη, Χριστός Ἀνέστη!

    Μέ λύπησες πολύ, ἀδερφέ μου, μέ τήν ἀπάντησίν σου στό σχόλιόν μου, ὄχι διότι διαφωνεῖς μ' αὐτό, ἀλλά διότι παραβλέπεις τήν οὐσίαν τῶν θεμάτων πού ἔθεσα, προσπαθεῖς νά τά ὑποβαθμίσῃς, καί προσπαθεῖς νά στηρίξῃς τήν Σύνοδον Καλλινίκου, ἡ ὁποία, στήν τελευταίαν ἀνακοίνωσίν της γιά τήν ΚτΠ λέγει ὅτι ... παρακολουθεῖ τό θέμα!!! Διόρθωσέ με σέ παρακαλῶ ἄν σφάλλω.

    Ἐγώ δέν ἐλησμόνησα, ἀδερφέ μου, τόν Μεγάλον Ξενοδόχον, ἀλλά πολύ φοβοῦμαι ὅτι ἐσύ ἐλησμόνησες ὅτι ὁ Κύριος ζητεῖ ἀπό ἐμᾶς ἀγῶνα διά τήν σωτηρίαν μας. "Τιμῆς ἠγοράσθητε, μή γίνεσθε δοῦλοι ἀνθρώπων," βροντοφωνάζει ὁ Ἀπόστολος Παῦλος, κι ἐσύ προσπαθεῖς νά δικαιολογήσῃς αὐτούς πού ἔκαναν "κωλοτούμπα" καί ἀπό τίς σθεναρές στάσεις τοῦ 2000 καί τοῦ 2010 ἔναντι τῆς ΚτΠ ἔφθασαν στό νά ... "παρακολουθοῦν τό θέμα"; Αὐτά πού γράφεις περί τῆς ἀποδοχῆς τοῦ Ἰούδα κ.λπ. εἶναι ἐκτός θέματος.

    Ποιός σοῦ εἶπε, ἀδερφέ μου, ὅτι ὁ Κύριος δέν γνωρίζει ἀπό στρατηγικές; Τί εἴδους διδασκαλία εἶναι αὐτή; Ὁ Ἴδιος δέν τούς ξέφυγε ἔξυπνα ὅταν οἱ ὠργισμένοι Ἰουδαῖοι ἤθελαν νά Τόν σκοτώσουν μαζί μέ τόν Λάζαρον, μετά τήν ἀνάστασιν τοῦ τελευταίου; Λές νά τούς φοβήθηκε; Ὄχι, βεβαίως! Ἁπλῶς, ἐφήρμοσε τήν στρατηγικήν τῆς φυγῆς, ἐπειδή δέν εἶχε ἔρθει ἀκόμη ἡ ὥρα τοῦ Μαρτυρίου.

    Ἡ ἀναφορά στά πάθη μας εἶναι ἐπίσης ὑπεκφυγή. Αὐτά πάντοτε ὑπῆρχαν καί, ὅσον ὑπάρχει ἄνθρωπος, θά ὑπάρχουν. Ὅπως ὑπάρχει καί τό "μικρόν ποίμνιον" πού εἶναι πρόθυμον ν' ἀγωνισθῇ. Ἡ ἐκ μέρους τῶν ποιμένων ἐγκατάλειψις τοῦ ποιμνίου πρός βοράν τοῦ Ἀντιχρίστου, τήν ὁποίαν βλέπω ὅτι προσπαθεῖς δυστυχῶς νά δικαιολογήσῃς, εἶναι τό θέμα μας.

    Ἡ ἀπάντησίς σου στό θέμα των ΘΝΠ δείχνει ὅτι δέν ἔχεις καταλάβει τό θέμα. Ἀλλιῶς, ἡ πρόσφατος ἀπάντησις τοῦ Ὑπουργείου πρός τήν Σύνοδον θά ἔπρεπε νά σέ συγκλονίσῃ, διότι οὐσιαστικῶς ἔλεγε ὅτι οἱ "ΓΟΧ" δέν ἐμπίπτουν στό Ἄρθρον 3 τοῦ Συντάγματος, διότι δέν εἶναι δογματικῶς ἡνωμένη μέ τήν Ἀνατολικήν Ὀρθόδοξον Ἐκκλησίαν!!!!! Καί σύ λέγεις ὅτι ... ἀνέκαθεν αὐτά καί χειρότερα ἔλεγαν! Σύμφωνοι, ἀλλά δέν ἔχεις ἀντιληφθῆ ὅτι αὐτά τά φοβερά λέγονται τώρα μέ τήν ὑπογραφήν σας; Δέν ἔχεις καταλάβει ὅτι μέ τήν ἑκουσίαν ὑπαγωγήν στόν Ν. 4301/14 οἱ "ΓΟΧ" ἀποδέχονται ἐπισήμως τήν κατηγορίαν ὅτι δέν εἶναι μέλη τῆς Ἀνατολικῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας; Ἐπιμένεις νά καλύπτῃς τούς ΠΡΟΔΟΤΑΣ;

    Ὅλοι οἱ ἀναλυταί λέγουν τεκμηριωμένα ὅτι ἡ ΚτΠ θά περιέχῃ βιομετρικά δεδομένα, τά ὁποῖα θά εἶναι ἀναγνώσιμα ἀπό ὅλα τά συστήματα! Παρά ταῦτα, ὁ κάτοχος τῆς ΚτΠ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΗ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΗ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΝ ΤΗΣ!!! Πόσον ἀνοήτους, λοιπόν, μᾶς θεωροῦνν οἱ Σατανισταί, ὥστε νά μᾶς ἐπιβάλουν ὁ καθένας μας νά κουβαλάῃ μαζί του τόν "φάκελόν" του καί νά τόν δίδῃ πρός ἀνάγνωσιν ὅποτε καί ἀπό ὁποιονδήποτε τοῦ ζητηθεῖ, ὁ ὁποῖος ὅμως "φάκελος" μπορεῖ νά περιέχῃ πολλά συκοφαντικά ἐναντίον του ("ἐξτρεμιστής," "ρατσιστής" κ.λπ.). Βεβαίως, ὅπως διαβεβαιώνουν οἱ πάντες, συμπεριλαμβανομένων καί τῶν πολιτικῶν, ἡ ἀνάγνωσις ἀπό ὅλα τά συστήματα εἶναι δυνατή μόνον ἄν ἡ ΚτΠ ἔχῃ ὡς "κλειδί" τό 666! Τέλος, οὐδείς θά δύναται ν' ἀγοράζῃ ἤ νά πωλῇ ἄν δέν παραλάβῃ τήν ΚτΠ. Κι ἐσύ ἀκόμα μ' ἐρωτᾶς, ἀδερφέ μου, ποῦ τό εἶδα τό σφράγισμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθώς Ανέστη ο Κύριος!
      κ. Χατζηνικολάου συγχωρέστε με αν σας λυπούν τα όσα λέγω, αλλά οι δικοί σας λόγοι με λυπούν περισσότερο απ΄ ότι φαντάζεσθε εσείς, ειδικά όταν ομιλείτε με τόση ευκολία δια προδότες. Πολύ βαριές κουβέντες επιμένω κ. Χατζηνικολάου. Εύχομαι να αισθανθείτε την βαρύτητα τούτων των λόγων σας.
      Δεν θα αντιπαρατεθώ δια μέσω αγιογραφικών χωρίων διότι υπάρχουν άλλα τόσα εύκαιρα που αναιρούν τις δικές σας αγιογραφικές παραθέσεις-τοποθετήσεις και ας τα θεωρείτε εσείς ως ''άσχετα'', δηλαδή εκτός θέματος.
      Δεν είναι καθόλου υπεκφυγή η αναφορά στα πάθη μας διότι αυτή είναι η κύρια αιτία των όσων συμβαίνουν ειδικά σήμερα. Εσείς δεν θέλετε να το αναγνωρίσετε αυτό. Καλώς είναι η γνώμη σας.
      Όσον αφορά την υπαγωγή στο Θ.Ν.Π. θεωρώ έως και σήμερον ότι είναι μία καθαρά στρατηγική της Συνόδου δια πολλούς και διάφορους λόγους. Εσείς το θεωρείτε ''προδοσία''. Κακώς δια εμέ. Πιστεύω ότι βιαστήκατε.
      Γράφετε περί της ΚτΠ. Ας υποθέσουμε ότι συμφωνώ και η ΚτΠ είναι το σφράγισμα, τότε μπορείτε να μου υποδείξετε και τον Αντίχριστο;
      Υ.Γ. Γνωρίζω πολύ καλά ότι όσα γράφετε είναι από αγάπη, αλλά θα ήθελα να σκεφθείτε το ίδιο και για εμένα.

      Διαγραφή
  6. Χριστός Ανέστη
    θα διαφωνησω Ιωαννη με το παρακατω που ειπες, καθως το απευθυνεις σε λαθος κατευθυνση :
    "Οπότε· ο ίδιος που με παροτρύνει να μην την πάρω, είναι έτοιμος να αναλάβει το βάρος της διδαχής του; Θα με βοηθήσει εμένα να αντιμετωπίσω τις δυσκολίες μου, ή θα ''λακίσει'' κατά το κοινώς λεγόμενο λέγοντάς μου ΕΛΠΙΖΕ ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ; "

    Αυτο ακριβως κανανε οι Επισκοποι τα προηγουμενα χρονια, καθως η αρνηση παραλαβης θα επηρεαζε κυριως του οικογενειαρχες και τους λαϊκους, παρα τους Μοναχους
    Απ΄την Εγκύκλιο του 2000 (που υπεγραψαν κι οι νέοι Επίσκοποι )
    - άρνηση παραλαβής έναντι πάσης θυσίας
    - έτσι θα δείξουμε το μέτρο της Πίστεως μας στον Χριστό και την Ορθοδοξία
    - ουδείς να απολεσθεί, ουδείς να λιποψυχήσει...να μην παρασυρθεί απ το τι θα κάνουνε οι καινοτόμοι νεο/τες

    Τωρα ομως, με το θρησκευτικο νομοσχεδιο, θα εχει πολλα προβληματα κι η ηγεσια...
    Και ειναι και θρασυτατοι..
    Αφου λοιπον αλλαξανε γνωμη, να το πουνε στα ισα κι οχι να παιζουνε την κολοκυθια, οδηγωντας το Ποιμνιο με ψευδη προ τετελεσμενων, καθως ξεκαθαρα πια ειναι υπερ της παραλαβης
    Παει παρα πολυ να ειρωνευονται κι απο πανω οσους ακολουθουνε αυτα που εκεινοι υπεγραψαν (και καποιοι πηρανε τα βουνα από τοτε), αντι να ζητησουνε εστω ενα συγνωμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράφετε πολύ βαριές κουβέντες, και πάλιν επαναλαμβάνω, και το πρόβλημα δεν είναι τόσον αυτές, όσον η απόλυτη σιγουριά σας προς τις κατηγορίες, και δυστυχώς αυτό είναι ιδίωμα στον χώρο των Παλ/των.

      Θα τα πούμε σχεδόν σε ένα μήνα, όπως έγραψα και στον κ. Χατζηνικολάου με κείμενο εφ΄ όλης της ύλης.......

      Διαγραφή
  7. Ἀγαπητέ μου ἀδερφέ, φοβοῦμαι ὅτι οἱ χαρακτηρισμοί μου εἶναι πολύ ἐπιεικεῖς γι' αὐτούς πού ἐπρόδωσαν τήν μόνην ἐλπίδα πού ὑπῆρχεν στόν Ἑλλαδικόν χῶρον, ἤτοι τήν Ἐκκλησίαν τοῦ Πατρίου. Καί δέν ὁμιλῶ μέ εὐκολίαν, ὅπως γράφεις, ἀλλά μέ βαθύν πόνον ψυχῆς! Λόγῳ τῶν ἁμαρτιῶν μας, ὁ Θεός ἐρπέτρεψε νά συμβῇ καί αὐτό, διότι ἔχει γραφῆ ὅτι, "κατά τόν λαόν καί οἱ ἄρχοντες." Ἑπομένως, ἄν ἐννοοῦσες αὐτό μέ τήν ἀναφοράν στά πάθη μας, τότε θά συμφωνούσαμε, ἀλλά δέν τούς θεωρεῖς προδότας καί λέγεις ὅτι ἐμεῖς φταῖμε.

    Γιά τήν ΚτΠ ἔγραψα στό πρῶτον μου μήνυμα ὅτι εἶναι "τό πρῶτον βῆμα" γιά τό σφράγισμα, ἑπομένως σφάλλεις πού μοῦ ζητεῖς εἰρωνικῶς νά σοῦ ὑποδείξω καί τόν Ἀντίχριστον. Προφανῶς, σοῦ λέγω: "ἑτοιμάζεται ὁ δρόμος γι' αὐτόν καί ἀκούγονται τά πρῶτα βήματά του, δέν ἀκοῦς;" Κι ἐσύ μέ εἰρωνεύεσαι καί συντάσσεσαι μέ αὐτούς πού συνάπτουν συμφωνίες μέ τούς προδρόμους καί τά ὄργανα τοῦ Ἀντιχρίστου, ὡς πρός: (1) τί εἶναι Ἐκκλησία (Ἄρθρον 12 τοῦ Ν. 4301/14), (2) πότε αὐτή διαλύεται ὑπό τοῦ τοπικοῦ εἰσαγγελέως, π.χ. ὅταν τά μέλη της μειωθοῦν κάτω τῶν 100 (περιφρονῶντας τό τοῦ Κυρίου "ὅπου 2-3 ὁμιλεῖτε δι' ἐμέ, ἔσομαι κι ἐγώ μεθ' ἡμῶν," ἀπό μνήμης τό γράφω), (3) τί γίνονται τά περιουσιακά της στοιχεῖα (=δωρεές τῶν πιστῶν) εἰς περίπτωσιν διαλύσεως, (4) δέν πρέπει ν' ἀντιτίθεται στήν "δημοσίαν τάξιν" (π.χ. στήν ἐπιβολήν τῆς ΚτΠ), ν' ἀποδέχεται ὅτι μέ τήν ὑπαγωγήν της στόν ἐν λόγῳ νόμον κατ' οὐσίαν ἀποδέχεται καί συνομολογεῖ ὅτι ΔΕΝ ἐμπίπτει στό Ἄρθρον 3 τοῦ Συντάγματος (Ἄρθρον 16 τοῦ Ν. 4301), τοὐτέστιν νά ὁμολογῂ ἐπισήμως ὅτι ΔΕΝ ἀνήκει εἰς τήν Ἀνατολικήν Ὀρθόδοξον Ἐκκλησίαν κ.λπ. Αὐτά τά φοβερά, λοιπόν, ὑπέγραψαν, κι ἐσύ μίαν ΠΡΟΔΟΣΙΑΝ τοιούτου μεγέθους τήν χαρακτηρίζεις "στρατηγικήν"! Προφανῶς, τούς δίνεις συγχωροχάρτι καί γιά τίς ὑπόλοιπες αἱρέσεις πού διδάσκουν, ὅπως (1) ἡ εἰς δόγμα πίστεως ἀναγωγή τῆς "προθύμου ὑπακοῆς" τῶν πιστῶν εἰς τούς ἐπισκόπους των (ἐκδοχή τοῦ παπικοῦ ἀλαθήτου, βλ. Ὁμολογία Πίστεως, Μέρος Α, παρ. ε), (2) ἡ αἵρεσις τῶν ἁγιοκυπριανιτῶν, ὅτι δῆθεν τό σφράγισμα δέν θά γίνῃ σέ ἐξωτερικόν σημεῖον τοῦ σώματος, ἀλλ' ὅτι εἶναι δῆθεν "βαθύτατα συμβολικόν" τό θέμα καί ὅτι δῆθεν ἀφορᾶ τήν "ἐσωτερικήν καί πνευματικήν" μας κατάστασιν, καί ἄς λέγῃ ἡ Ἀποκάλυψις ὅτι χωρίς τό σφράγισμα οὐδείς θά δύναται ν' ἀγοράσῃ ἤ νά πωλήσῃ, ἐκτός ἄν τά Σοῦπερμάρκετς προμηθευθοῦν ἀνιχνευτάς τοῦ ἐσωτερικοῦ μας κόσμου, (3) ἡ αἱρετική ἐκκλησιολογία ὅτι ὅσοι δέν κοινωνοῦν μέ τήν Σύνοδον εἶναι δῆθεν ἐκτός Ἐκκλησίας, διδασκαλία πού ἀποτελεῖ σφετερισμόν τῶν ἁρμοδιοτήτων Πανορθοδόξου Συνόδου κ.λπ. κ.λπ. Παραλείπω τά σχετικά μέ τά σχίσματα πού ἔχουν κάνει κάποιοι τῆς Συνόδου ἐντός τῶν "ΓΟΧ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την ΚτΠ, συν τοις άλλοις γράψατε και ότι: «Βεβαίως, ὅπως διαβεβαιώνουν οἱ πάντες, συμπεριλαμβανομένων καί τῶν πολιτικῶν, ἡ ἀνάγνωσις ἀπό ὅλα τά συστήματα εἶναι δυνατή μόνον ἄν ἡ ΚτΠ ἔχῃ ὡς "κλειδί" τό 666! Τέλος, οὐδείς θά δύναται ν' ἀγοράζῃ ἤ νά πωλῇ ἄν δέν παραλάβῃ τήν ΚτΠ. Κι ἐσύ ἀκόμα μ' ἐρωτᾶς, ἀδερφέ μου, ποῦ τό εἶδα τό σφράγισμα;»

      Οπότε, η ΚτΠ είναι το σφράγισμα;

      Όσον αφορά τα ''πρώτα βήματα'' που αναφέρατε σας υπενθυμίζω και πάλι ότι ακούγονται αρκετά έτη, δια τούτο και παλαιότερα αλλά και τώρα επαναλαμβάνω, ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ έπεσαν έξω όταν έγραφαν τα ''διάφορα'' για τις ταυτότητες, 666 και και και και...δια να μην μακρηγορώ. Αν τόσα έτη συνοψίζαμε αυτά τα γραφόμενα, θα διαπιστώνατε ότι όσα διαβάζω από εσάς είναι επαναλήψεις παλαιότερες. Δεν εννοώ ότι αντιγράφετε, αλλά ότι είναι πανομοιότυπα. Θα συμφωνήσει μαζί μου όποιος ενθυμηθεί τα παλαιότερα έτη, ειδικότερα από την Συνθήκη Σένγκεν και μετά.

      Δεν σας ειρωνεύτηκα καθόλου και αυτό σας παρακαλώ να μην το επαναλάβετε.

      Δια όσα τέλος εγράψατε, επειδή είναι αδύνατον να απαντηθούν δια μέσω των σχολίων του ιστολογίου, είμαι αναγκασμένος να τα γράψω σε άρθρο, και ειδικά όσον αφορά τα περί ''αιρέσεως''.
      Δια να μην νομίσετε ως υπεκφυγή την καθυστέρηση της απαντήσεως, σας λέγω ότι μετά την περίοδο των διαγωνισμάτων της σχολικής χρονιάς θα σας απαντήσω, διότι τώρα δεν υπάρχει χρόνος λόγω επαναλήψεων και ύλης.

      Να είσθε καλά. Χριστός Ανέστη!

      Διαγραφή
  8. Ἀγαπητέ μου ἐν Χριστῷ ἀδερφέ, ἔχουμε ὑπάρξει συναγωνισταί ἀπό τό ἴδιο μετερίζι, ὁπότε πικραίνομαι πολύ ὅταν ὑπεκφεύγῃς καί δέν ἀπαντᾶς ἐπί τῆς οὐσίας στά σοβαρώτατα θέματα πού ὑπάρχουν. Ναί, ἐπί χρόνια γράφονται τά περί τῆς ΚτΠ, καί, ἀκριβῶς λόγῳ τῶν σφοδρῶν ἀντιδράσεων πού ὑπῆρξαν τότε, συνέδραμεν ὁ Θεός καί οἱ Σατανισταί ὠπισθοχώρησαν. Τώρα πού ἐξεδόδη ΦΕΚ καί ὑπάρχει χρονοδιάγραμμα ὑλοποιήσεως τοῦ δαιμονικοῦ σχεδίου τῆς ἐπιβολῆς τῆς ΚτΠ, εἶναι τυχαῖον ὅτι τώρα ἐξέλιπεν καί ἡ μόνη σθεναρά ἀντίστασις πού ὑπῆρχεν (ὑπό τῶν Ὀρθοδόξων τοῦ π.ἑ.);

    Παρακολουθῶ τό ἱστολόγιόν σου καί βλέπω μέ χαράν ὅτι γράφεις οὐσιώδη καί Ὀρθόδοξα ἄρθρα. Σέ παρακαλῶ πολύ, χάριν τῆς συμπορεύσεώς σου μέ τούς προδώσαντας ἐπισκόπους, μήν τό χαλᾶς τώρα μέ ἀνούσια ἐπιχειρήματα καί ὑπεκφυγές! Ἐπρόδωσαν στό θέμα τῶν ΘΝΠ, ἐπρόδωσαν στό θέμα τῆς ΚτΠ, ἐπρόδωσαν καί τήν Ὀρθόδοξον Πίστιν, ἐφόσον κηρύττουν καί πράττουν αἱρετικά, συκοφαντοῦν δέ καί ὑβρίζουν σκαιότατα ὅσους ἀντιδροῦν στά πονηρά σχέδιά των, χαρακτηρίζοντες αὐτούς ὡς "μωροφιλοδόξους," ὡς ἔχοντας προτεσταντικήν νοοτροπίαν ἐπειδή ζητοῦν νά ἔχουν λόγον στά ἐκκλησιαστικά πράγματα καί μέ ἄκρως γελοῖον καί παπικόν πνεῦμα ζητοῦν ἀπό τούς πιστούς, ΩΣ ΔΟΓΜΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΠΛΕΟΝ, νά "πείθωνται προθύμως" σ' αὐτούς!!! Λές καί οὐδέποτε ἄλλοτε μία τοπική σύνοδος ἔπεσεν εἰς αἵρεσιν!!! Ἀπορῶ πῶς εἶναι δυνατόν ἀκόμη νά ὑπεραμύνεσαι αὐτῶν! Ἐάν δέ γράψῃς καί ἄρθρον, θά πρέπῃ ν' ἀναφερθῇς εἰς ὅλες τίς αἱρέσεις πού διδάσκουν (συμπεριλαμβανομένης βεβαίως καί τῆς αἱρέσεως τοῦ ἀνθρωπομορφισμοῦ, ἐφόσον κρατοῦν τήν αἱρετικήν εἰκόνα τοῦ "Τριπροσώπου"), καθώς καί ὅλες τίς αἱρετικές πρακτικές πού ἀκολουθοῦν (περί αὐτοῦ, ὁ ΙΓΖ ἔχει γράψει πολλά, τά ὁποῖα γνωρίζει ἐκ τοῦ σύνεγγυς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βεβαίως και έχουμε υπάρξει συναγωνιστές και συνεχίζουμε να υπάρχουμε, διότι διαφωνώ ως προς την αποδοχή της ΚτΠ. Είμαι κατά της αποδοχής της, όχι διότι αυτή είναι το χάραγμα αλλά για πολλούς άλλους λόγους, οπότε είμαι μαζί σας και με οποιονδήποτε διαφωνεί ως προς την αποδοχή της, αλλά δεν είμαι και κατά όσων την λάβουν κατηγορώντας τους ως ''προδότες''! Τα σχετικά και το γιατί τα εξήγησα στον διάλογο που είχα με τον αγαπητό Κυριάκο.

      Λέτε ότι υπεκφεύγω ενώ σας έγραψα ότι θα σας απαντήσω εφ΄ όλης της ύλης (εννοώντας δια τα αναφερόμενα λεχθέντα στον διάλογο που είχαμε μεταξύ μας).

      Σας έκανα 3 ερωτήσεις και δεν απαντήσατε σε καμία ευθέως. Οι ερωτήσεις που σας έκανα είναι: 1) Εσείς έχετε αποποιηθεί τα πάντα; Ταυτότητες, κάρτες, τραπεζικά βιβλιάρια κ.λπ. κ.λπ.; 2) Εργάζεσθε; 3) Η ΚτΠ είναι το σφράγισμα; Αν η KτΠ είναι το σφράγισμα τότε μπορείτε να μου κατονομάσετε τον Αντίχριστο;

      Αλλά δια να μην επαναλάβουμε τα ίδια και πάλι, μην απαντήσετε τώρα δεν χρειάζεται. Απαντήστε μετά το άρθρο που θα ετοιμάσω.

      κ. Χατζηνικολάου μην βιάζεστε να βγάζετε συμπεράσματα. Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας όταν φώναζαν μερικοί πριν πολλά έτη ''ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΝΩΣΙΣ''! Θυμάμαι τους Επισκόπους που έλεγαν ότι δεν είναι τόσο εύκολο. Θυμάμαι αυτούς που φώναζαν να απαντούν στους Επισκόπους ''ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΩΣΗ''! Να όμως που έγινε η ένωση, και τα ίδια πρόσωπα (δεν εννοώ εσάς συγκεκριμένα), σήμερα φωνάζουν ''ΠΡΟΔΟΣΙΑ'', ''ΟΙ ΚΥΠΡΙΑΝΙΤΕΣ'' και ότι άλλο μπορεί να διανοηθεί κανείς! Είναι αδύνατον να ξεχάσω αυτά τα συμβάντα και πολλά άλλα που δεν είναι επί του παρόντος......

      Διαγραφή
    2. Πρός ἀποφυγήν παρεξηγήσεων, ἐπισημαίνω τά ἑξῆς:

      1. Εἶπα ὅτι ὑπεκφεύγεις ν' ἀπαντᾶς ἐπί τῆς οὐσίας τῶν θεμάτων πού ἔθεσα, ΟΧΙ ἐπειδή ἀναβάλεις ν' ἀπαντήσῃς, λόγῳ ὑποχρεώσεων.

      2. Ὄχι, δέν ἔχω ἀποποιηθῆ τά πάντα, ἔχω ἀκόμη καί πιστωτικήν καί χρεωστικήν κάρταν μέ τσιπάκι. Ὁ καθ' ὕλην τραπεζικός ὑπάλληλος τῆς Τραπέζης πού ἐξέδωσε τίς ὡς ἄνω κάρτες, ὅμως, μέ διεβεβαίωσεν ὅτι οἱ ἐν λόγῳ κάρτες δέν περιέχουν τό 666, οὔτε καί στοιχεῖα πέραν αὐτῶν τοῦ λογαριασμοῦ μου καί βεβαίως οὔτε ἀπεπειράθησαν ποτέ νά μοῦ κάνουν ἰριδοσκοπήσεις καί τά συναφῆ. Οἱ ἐν λόγῳ κάρτες χρησιμοποιοῦνται μόνον στίς συναλλαγές μου μέ τήν συγκεκριμένην Τράπεζαν, ἑπομένως δέν χρειάζεται τό περιεχόμενόν της νά εἶναι ἀναγνώσιμον ἀπό ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, κάτι πού ἀσφαλῶς θά ἰσχύῃ γιά τήν ΚτΠ. Συνεπῶς, ὅπως ἐτόνισα στόν συγκεκριμένον ὑπάλληλον, τό μόνον ΠΡΟΒΛΗΜΑ μέ τίς πιστωτικές καί χρεωστικές κάρτες εἶναι ὅτι δέν εἶναι ἐφικτόν σ' ἐμένα νά διαβάζω τό περιεχόμενον τῶν καρτῶν. Μοῦ ἀπήντησεν ὅτι αὐτό δέν εἶναι δυνατόν! Ἐδῶ, νομίζω, ὅτι ἑστιάζεται ὅλη ἡ πονηρία τῶν νεοταξιτῶν καί σ' αὐτό ἀκριβῶς θά στηρίξουν τήν δικτατορίαν των, καθότι οὐδείς ἐχέφρων θά ἔφερε ἐπάνω του ἐν γνώσει του τόν φάκελόν του καί θά τόν ἐπεδείκνυε εἰς πρώτην ζήτησιν.

      3. Ἐργάζομαι.

      4. Στά προηγούμενα σχόλιά μου, σοῦ ἀπήντησα ἤδη ὅτι ἡ ΚτΠ δέν εἶναι τό τελικόν σφράγισμα, καθότι αὐτό θά γίνῃ στό δεξί χέρι ἤ στό μέτωπον, ἀλλά εἶναι τό πρῶτον βῆμα. Γιατί ξαναρωτᾶς;

      5. Ἡ ἐρώτησίς σου "μπορείτε να μου κατονομάσετε τον Αντίχριστο;" εἶναι εἰρωνική, πρᾶγμα ἀνεπίτρεπτον εἰς τόν παρόντα διάλογον.

      6. Κι ἐγώ χάρηκα πολύ μέ τήν ἕνωσιν μέ τούς Ἁγιοκυπριανίτας, ἀλλά τότε δέν ἐγνώριζα τήν αἵρεσιν πού κηρύττουν ἀπό τό 2010 γιά τό δῆθεν συμβολικόν χάραγμα. Κατά τ' ἄλλα, στόν βαθμόν πού γνωρίζω τίς θέσεις των, συμφωνῶ μαζί τους.

      Διαγραφή

 
Top