Δεκτό έκανε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόραση το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ του Athens Pride, ύστερα από αίτημα της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ. Έτσι, τις επόμενες ημέρες το μήνυμα θα μεταδίδεται από όλους τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας ανά τη χώρα.Όμως η αναμετάδοση του σποτ υπόκειται σε χρονικούς περιορισμούς, καθώς η Ολομέλεια του ΕΣΡ εκτίμησε ότι «η διατύπωση και η όλη παρουσίαση των μηνυμάτων γίνεται κατά τρόπο που μπορεί να προκαλέσει σε ανήλικα πρόσωπα κάτω των δεκαπέντε (15) ετών απορία και σύγχυση ως προς το πραγματικό νόημα των λεγομένων» Η Οργανωτική Επιτροπή του Athens Pride 2018, πέρα από την ικανοποίησή της για την έγκριση προβολής υπογραμμίζει και την απογοήτευή της για τους περιορισμούς. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «το φετινό σποτ του Athens Pride προβάλλει περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά πραγματικότητες που βιώνουν LGBTQI άτομα στην Ελλάδα.

Σκοπός του είναι να ενημερώσει και να αποτελέσει έναυσμα συζητήσεων πάνω σε θέματα που αντιμετωπίζουν LGBTQI άτομα όλων των ηλικιών στη χώρα μας, με απώτερο σκοπό την μεγαλύτερη κατανόηση αυτών των θεμάτων από το ευρύ κοινό.» Ακόμη επισημαίνεται: «Φέτος, παρατηρήσαμε τα ΜΜΕ να γίνονται όχημα απαράδεκτων κορυφώσεων της ήδη υπάρχουσας συστηματικής και -δυστυχώς- απρόσκοπτης, έκφρασης ρητορικής μίσους στη δημόσια σφαίρα και τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε μια επιχειρηματολογία που κατά τα δεδομένα και την επικαιρότητα καταλήγει να είναι αντιφατική.
Συγκεκριμένα, ενώ από τη μια το αίσθημα προστασίας ανηλίκων κάτω των δεκαπέντε (15) από τη “σύγχυση και την απορία”, προτάσσεται ως λόγος χρονικού περιορισμού, δεν επιδεικνύεται η ίδια ευαισθησία από το Δ.Σ. του ΕΣΡ σε περιπτώσεις έκφρασης ρητορικής μίσους στα Μ.Μ.Ε. που προβαλλόταν σε όλες τις ώρες, οι οποίες όμως στην προκειμένη κρίθηκαν ως απαγορευτικές για την προβολή του δικού μας μηνύματος.
Σε συνέχεια των παραπάνω θα θέλαμε να καλέσουμε όλο τον κόσμο να κοινοποιήσει το φετινό μήνυμα του Athens Pride και να δηλώσει περήφανα “ΠΑΡΟΥΣΑ” στην πλατεία Συντάγματος στις 9 Ιουνίου.»ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

3 comments:

 1. Α δε τα πιστεύω αυτά εγώ πιστεύω ότι θα έρθει ο ευσεβης βασιλιάς ιωάννης ή Κωνσταντίνος και θα μας σώσει χαχαχα ε ρε δούλεμα που μας ρίχνει ο αντιχριστος οποιος και να είναι αυτός μαζί με τα όργανα του. Το ότι εμάς τους Έλληνες ο ένας μας ξινιζει κ ο άλλος μας βρωμάει δε το βλέπουμε αλλά φυσικά τον εκ πενιας ιωάννη ή κωνσταντινο με χαρά θα τον δεχομασταν ακόμα και αν υπήρχε.
  Ελλάς το μεγαλείο σου είμαστε για κλάματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δηλώνω ἐν θλίψῃ, ὅτι, θὰ εἶναι παρόντες οἱ δαίμονες, χαίροντες καὶ χορευόντες ἐπὶ τὴν ἐλεεινὴ πτώση σας δυστυχισμένα πλάσματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Βρε παιδιά τι "κόλπα" είναι τούτα ?

  Τι σημαίνει η ουσιαστική ορατότητα ?

  Τους είπε κανείς ότι είναι αόρατοι ? Ή μήπως τους απαγόρευσε κάνεις την κυκλοφορία ή την εργασία (κάθε άλλο σήμερα θεωρείται προσόν στο βιογραφικό) ?


  ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top