Το ιστολόγιο ''Αποτείχιση και Πατερική Παράδοση'' σε νέο επίσης άρθρο αναφέρει ότι οι Παλαιοημερολογίτες:

«..... δὲν δέχονται συνεργασία πρὸς ἀντιμετώπιση τῆς Παναιρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ.



Είναι αληθές; Όχι δεν είναι, διότι όταν εμείς γράφαμε:


«Εμείς πιστεύουμε ότι ο καιρός των κειμένων, απαντήσεων, ερωτήσεων κ.λπ. παρήλθε. Αν θέλετε και συμφωνείτε, μπορούμε να κανονίσουμε μία συνάντηση με τον πνευματικό σας και να συζητήσουμε  πρόσωπο με πρόσωπο...»

και πάλιν:

«Εμείς είμασθε ανοιχτοί προς διάλογο συνεργασίας (και όχι αντιπαραθέσεως, δίνοντας ακόμα περαιτέρω διευκρινίσεις σε όποιον θελήσει), με κάθε καλοπροαίρετο Ορθόδοξο που αγωνίζεται κατά των Καινοτομιών, αλλά και κατά της πονηράς αυτής Παναιρέσεως που μαστίζει έτη και έτη τώρα την Εκκλησία του Χριστού».


αρνήθηκαν και οι ίδιοι μας κατηγόρησαν ότι χρησιμοποιούμε  ''μασωνικές πρακτικές'' επειδή ζητήσαμε διάλογο κατ΄ιδίαν! Οι ίδιοι όμως όταν ζητούσαν παρόμοιο διάλογο π.χ. προς τους Αγιορείτες, τότε λησμόνησαν και τους ίδιους τους λόγους τους.

Επίσης δημοσίευσαν άρθρο του κ. Τσακίρογλου ο οποίος μας λέγει (εμμέσως πλην σαφώς) ότι οι Παλ/τες θεώρησαν την αλλαγή του Ημερολογίου ως το ''πρώτο βήμα''.  Είναι έτσι; Η απάντηση εδώ.

Τέλος, επαναλαμβάνουμε ότι αν θέλουν ''συμμαχία'', τότε ας ξεκινήσουμε την διοργάνωση κατ΄ ιδίαν διαλόγων προς συνεργασία και όχι διαδικτυακών διαλόγων αντιπαραθέσεως, ώστε έτσι μαζί να βρούμε την λύση.

Αναμένουμε.......

4 comments:


  1. Και θα αναμένουμε αγαπητέ Ιωάννη καθώς οι Νγτες έχουν από καιρό αναγάγει το ημερολόγιο σε ΔΟΓΜΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ''ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ:

    Αγαπητέ ''ανώνυμε'' ένα και μόνο σχόλιο θα γράψω. Το να μην αποδέχεσαι τα λεχθέντα του άρθρου, είναι κατανοητό. Το να διαστρεβλώνεις όμως τα γεγονότα ούτε κατανοητό είναι αλλά ούτε και αποδεκτό. Γράφεις ότι:

    «Τους λές ότι χρησιμοποιούν ως επιχείρημα ότι το ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ του οικουμενισμού είναι το Ημερολόγιο, κι αμέσως έτρεξαν να βρούν ότι αυτό το έγραψε το 1919 η Σύνοδος του πατριαρχείου!!!»

    Αν λοιπόν το ''αμέσως έτρεξαν να βρούν'' σημαίνει για σένα 23 Νοεμβρίου 2017 (όπου και εδημιουργήθη το κείμενο) τότε μάλλον ζεις σε κάποια άλλη ''διάσταση του χρόνου, διότι απλούστατα το πέρισυ δεν είναι ''αμέσως''..........!!!

    Τα υπόλοιπα είναι λογοπαίγνια δια όσους θέλουν να παίζουν την κολοκυθιά......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΛΥΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ26 Σεπτεμβρίου 2018 στις 7:48 μ.μ.

    Αγαπητέ Ιωάννη, ούτε διαδυκτιακός, ούτε σε προσωπικό επίπεδο διάλογος μπορεί να ευδοκιμήσει, όταν οι δήθεν επιθυμούντες την Ενότητα μας αποκαλούν τους Ορθοδόξους του Πατρίου ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΕΣ και μας θεωρούν ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ από το 1924, διότι κατ αυτούς, δήθεν, δεν είχαμε δικαίωμα Αποτείχισης την εποχή εκείνη και το συμπέρασμά μου μέχρι σήμερα είναι, ότι δεν θέλουν ποτέ να γίνει κάποιας μορφής Ενότητα με εμάς. Το μόνο που επιδιώκουν με τον διάλογο που κατά καιρούς επιζητούν μαζί μας, μέσω διδυκτίου, είναι να μας επιτίθενται σε επικοινωνιακό επίπεδο, ώστε εάν μπορέσουν να μας " αφοπλίσουν " και αν ήταν δυνατόν να απαλλαγούν μία και καλή από εμάς και να διεκδικούν με μεγαλύτερη δυνατότητα το γεγονός, ότι η ιστορική αρχή της αντίστασης με Αποτείχιση από τον Οικουμενισμό, δήθεν άρχισε από τους ίδιους και όχι από τους ΓΟΧ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παΐσιος Παπαδόπουλος27 Σεπτεμβρίου 2018 στις 1:43 μ.μ.

    Συμφωνώ αδελφέ Διονύση. Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται. Στην έκφραση του προσώπου τους βλέπεις αν σε βλέπουν θετικά. Προσωπικά έκανα το λάθος να συλλειτουργήσω με τον π. Ευθύμιο, διότι θεώρησα άδικη την καθαίρεσή του. Και όμως τίποτα καλό δεν βρήκαν στον όποιο αγώνα μου! Μιλάμε για τέτοιο μένος που δεν γνώρισα παρόμοιο. Γι' αυτό αφήστε τους. Μόνο αν δείτε να ζητούν δημοσίως συγγνώμη θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε μαζί με τον Γέροντά τους και όχι τους ίδιους, αν και έχω επιφυλάξεις αφού δεν θέλησε να τους ελέγξει. Όσοι βρεθούμε τελικά στην συμπόρευση και ο Θεός βοηθός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top