Ο Πρόεδρος της Μολδαβίας Ιγκόρ Ντόντον δήλωσε σήμερα στο RIA-Novosti ότι υποστηρίζει την πρωτοβουλία σύγκλησης Πανορθόδοξης Συνόδου, για να συζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης της τρέχουσας κρίσης και του σχίσματος στην Εκκλησία. Πρότεινε ακόμη να γίνει η διεξαγωγή της Συνόδου στο έδαφος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας.
«Στηρίζω πλήρως το κάλεσμα του Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννου να γίνει σύγκληση Πανορθόδοξης Συνόδου. Παίρνω την πρωτοβουλία να δηλώσω να διεξαχθεί μία Πανορθόδοξη Σύνοδος στο έδαφος της Μολδαβίας», δήλωσε ο Πρόεδρος.
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Αντιοχείας έκανε προηγουμένως την ίδια έκκληση, όπως και αρκετοί ιεράρχες από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας, καθώς και ο προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Πολωνίας, Μακαριώτατος Μητροπολίτης Σάββας.


Ο αρχηγός του κράτους της Μολδαβίας σημείωσε ότι η τρέχουσα κατάσταση του προκαλεί θλίψη και ότι οι αρχές των Ορθοδόξων κρατών και οι προκαθήμενοι των Τοπικών Εκκλησιών θα πρέπει να κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να ξεπεραστεί το σχίσμα.
«Είμαι βέβαιος ότι εν όψει αυτής της καταστάσεως μαζί θα καταφέρουμε να βρούμε λύσεις», πρόσθεσε ο Πρόεδρος.
Μετάφραση Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top