«Η Νέα Εποχή»
(Μία απάντηση στην «ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ» της Ι.Μ. Δημητριάδος)

του κ. Ν. Σακαλακη

Μια μονομερή προσέγγιση (προεπιλεγμένη) παρουσίασε το περιοδικό «ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ» (Ιαν. – Φεβρ. 2019) της Ι. Μ. Δημητριάδος για τη «Νέα Εποχή», στην στήλη «ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ», σελ. 2. Αναφέρει ο αρθρογράφος, π. Κων. Φλάκης, κάποιες ποικιλόμορφες συστατικές δομικές πτυχές των Αποκρυφιστικών τάσεων, όπως: Εσωτερισμός – Σαμανισμός – Γκουρουϊσμός – Αστρολογία – Πνευματισμός κ.λπ. Δεν αναφέρει τίποτε για τα νεοεποχίτικα καθεστωτικά φερέφωνα, όπως είναι η παναίρεση του οικουμενισμού.
Αναμφίβολα, πρόκειται για κοινότοπη κα εγκυκλοπαιδική παρουσίαση της «Νέας Εποχής», που διατηρεί το θυμικό των ανθρώπων στην κατάσταση της μη ριζοσπαστικοποίησης.
Δεν αναφέρει ότι ο οικουμενισμός, ως ενέργεια πλάνης στον σύγχρονο κόσμο, εντάσσεται στην μηχανή της «Νέας Εποχής».
Εύστοχα ο π. Δαβίδ Τσέλικας, γράφει: «Η Νέα Εποχή είναι μια κοσμοθεωρία που χειραγωγεί τους ανθρώπους προς ένα νέο τρόπο ζωής, με νέες αντιλήψεις, για την πολιτική, την υγεία, την οικονομία, τη διατροφή, την τέχνη, την επιστήμη και βέβαια την θρησκεία. Προσδιορίζοντας το βασικό της στόχο θα λέγαμε ότι είναι πολιτικός και θρησκευτικός: είναι η εγκαθίδρυση Νέας Παγκόσμιας Οικονομικής τάξης, πιστωτικού συστήματος, Αρχής Τροφίμων και Νερού, Υγείας, παγκόσμιας φορολογίας και στρατολόγησης, παγκόσμιας Γλώσσας και παγκόσμιας θρησκείας υπό ένα ηγέτη (μεσσίας)!» (Αρχ. Δαβίδ Τσέλικας: «Κόκκινο χαλί για τον Αντίχριστο»).
Να υπενθυμίσουμε, π. Κωνσταντίνε, ότι για τον οικουμενισμό η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι η μόνη αληθινή Εκκλησία του Χριστού· ότι η χάρη του Θεού υπάρχει και στις άλλες χριστιανικές ομολογίες καθώς και στις μη χριστιανικές θρησκείες.
Ο π. Σεραφείμ Ρόουζ, υπογραμμίζει: «οι ψευδοπροφήτες της σύγχρονης εποχής, περιλαμβανομένων πολλών που επίσημα είναι «ορθόδοξοι», αναγγέλλουν ακόμα δυνατότερα την επικείμενη έλευση της «νέας εποχής του Αγίου Πνεύματος», τη «νέα Πεντηκοστή» (Η Ορθοδοξία και η θρησκεία του μέλλοντος).
Σημειώνει ο π. Κωνσταντίνος Φλάκης, ότι «οι ομάδες που κινούνται στον πνευματικό χώρο της Νέας Εποχής είναι ασυμβίβαστες με την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη».
Αυτή η παρουσίαση είναι μία στενή απανθισματική ενημέρωση γύρω από το θέμα «Νέα Εποχή».
Η «συνοδική» κατοχύρωση του οικουμενισμού (Κρήτη) είναι συμβατή με την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη; Ασφαλώς όχι!
Επιλέγουμε την απάντηση στην «ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ» να γίνει διαδικτυακά, μέσω Ορθόδοξων αγωνιστικών ιστολογίων, διότι το ίδιο το περιοδικό και ο τοπικός Τύπος του Βόλου, θεωρούν – κρίνουν ως επίφοβα τα αντιοικουμενιστικά άρθρα μου και δεν τα δημοσιεύουν.
Η συνδρομή της κοινωνικής μηχανής στον οικουμενισμό είναι φανερή.
Οι υπνωτισμένες συνειδήσεις των «πιστών», ομολογούν: «Αφέντη δεν τολμάω να ξέρω» (William Shakespeare, στο έργο του «χειμωνιάτικο παραμύθι»).

ΝΙΚΟΣ Ε. ΣΑΚΑΛΑΚΗΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top