Ο εν λόγω κληρικός είναι αλήθεια ότι είχε δυτική κουλτούρα σε πολλά θέματα. Μάλιστα, προκαλούσε συχνά με τις παρεμβάσεις και τα σχόλιά του σε ιστοσελίδες αλλά και στο Facebook.


Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει στον εκκλησιαστικό και όχι μόνο χώρο, η είδηση που κυκλοφόρησε ότι 35χρονος Αρχιμανδρίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος εγκατέλειψε την Ιεροσύνη, πέταξε τα ράσα και κατέφυγε στην Παπική Εκκλησία καταλαμβάνοντας μια επίζηλη(!) θέση στη μεγάλη και περισπούδαστη Βιβλιοθήκη του Βατικανού.
Όπως έχει γίνει γνωστό ο 35χρονος Αρχιμανδρίτης υπηρετούσε σε Μητρόπολη της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τελευταία είχε ενταχθεί και λειτουργούσε σε Μοναστήρι που ανήκε στη Μητρόπολη.
Ζήτησε άδεια και έφυγε για μετεκπαίδευση στο Βατικανό, πάνω στον τομέα που είχε σπουδάσει. Εκεί, λοιπόν, με τη μεσολάβηση υψηλού προσώπου της Καθολικής Εκκλησίας. το οποίο προφανώς γνώριζε, ανήλθε στα ανώτατα κλιμάκια και ανέλαβε τη νέα του θέση.
Ο εν λόγω κληρικός είναι αλήθεια ότι είχε δυτική κουλτούρα σε πολλά θέματα. Μάλιστα, προκαλούσε συχνά με τις παρεμβάσεις και τα σχόλιά του σε ιστοσελίδες αλλά και στο f/b.
Έκανε επικριτικά σχόλια και παρουσίαζε τις απόψεις του με προοδευτικό τρόπο, αλλά με ταπεραμέντο... κήνσορος, για να μην πω σαράντα Καρδιναλίων.
Συχνά, μάλιστα, δεν δίσταζε να υποστηρίξει τις θέσεις του λογομαχώντας. Και αυτό ενώ αρχικά έδειχνε ως στοιχείο της ηλικίας του και ως χαρακτηριστικό γνώρισμα μιας νέας και μαχητικής γενιάς κληρικών, στη συνέχεια μετεξελίχθηκε σε επώαση του αποσχηματισμού του και της ένταξής του στην παπική Εκκλησία. Ευτυχώς που κατάλαβε εγκαίρως ότι ανήκει εκεί!
Υ.Γ. Έχουμε τα πλήρη στοιχεία του εν λόγω πρώην κληρικού, αλλά για λόγους δεοντολογίας δεν τα αναφέρουμε πρώτοι εμείς, έως ότου αποφασίσει να μιλήσει ο ίδιος και να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

1 comments:

  1. Δεν έγινε και μεγάλη αλλαγή. Μόνο μερικές ενδυματολογικες τροποποιήσεις θα κάνει ο άνθρωπος.

    Και με το ΝΗ που ήταν ουνιτης ήτανε. Απλά τώρα επέλεξε να μνημονεύει απευθείας τον Φραγκίσκο και όχι μέσω του Ιερώνυμου.

    Τίποτα το αξιοπερίεργο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top