ieronimos theofilos 1


«Πόρτες κλειστές» βρήκαν ο πολυπράγμων έξαρχος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και εκπρόσωποι της Αγιοταφικής αδελφότητας, σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, στην προσπάθειά τους να αναδείξουν προς όφελός τους το θέμα του πρ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίου.
Αφού απέστειλαν μία επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο εγκαλώντας τον γιατί φέρεται… χριστιανικά και ανθρώπινα και προσφέρει φιλοξενία στον πρ. Πατριάρχη, οι εκπρόσωποι του Πατριαρχείου, σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, επιχείρησαν να συναντήσουν τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο και να του εκθέσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τον… κατάκοιτο κ. Ειρηναίο!
Αντ’ αυτών τους δέχτηκε μόνο ο υφυπουργός Απόδημου Ελληνισμού Αντ. Διαματάρης, τους αντιμετώπισε με παγωμένο ύφος και παρέπεμψε το θέμα στις καλένδες.
Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων έχει επιδοθεί τις τελευταίες εβδομάδες – μετά την αποκάλυψη της Romfea.gr ότι ο πρ. Πατριάρχης επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα- σε ένα… κρεσέντο ανακολουθίας των λόγων και των έργων.
Αμφιβάλλουν για την κατάσταση της υγείας του κατάκοιτου πρ. Πατριάρχη και τα έβαλαν δημόσια μέχρι και με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο γιατί… τόλμησε και στήριξε (!) έναν άνθρωπο που είχε ανάγκη.

Το μήνυμα του Ειρηναίου στον Ιερώνυμο

Εκτός από τη δημόσια επιστολή που έγραψε ο κ. Ειρηναίος ζητώντας να του επιτρέψουν να έρθει στην Ελλάδα, ώστε να αποκατασταθεί η υγεία του, σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, πριν αρκετές ημέρες είχε επισκεφθεί τον κ. Ιερώνυμο άνθρωπος που βρίσκεται κοντά στον κ. Ειρηναίο.
Του μετέφερε μήνυμα του πρ. Πατριάρχη και τη θερμή παράκλησή του να νοσηλευτεί στο Κέντρο Γεροντολογίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δήλεσι Βοιωτίας.
Ο κ. Ειρηναίος ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να κατανοήσει την άθλια κατάσταση της υγείας του και να του επιτρέψει να περάσει τον τελευταίο καιρό πριν το θάνατο με αξιοπρέπεια και φροντίδα.
Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να φιλοξενηθεί μόλις ανοίξει το Κέντρο Γεροντολογίας (ανοίγει την 1η Σεπτεμβρίου), όπως ακριβώς θα έπραττε για οιονδήποτε άνθρωπο που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και χρήζει φροντίδας.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top