sina
Ο κ. Αντώνης Καζαμίας γνωρίζει από αρκετά χρόνια την Μονή και λόγῳ των φιλικών σχέσεων του με παράγοντας της αιγυπτιακής κυβερνήσεως, του διοικητού του Σινά, κ. Χάλεντ Φούντα και άλλων, παρεμβαίνει πολλάκις υπέρ διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Μονή στις σχέσεις της με την τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής του Ν. Σινά.
Πολλάκις ενημερώνει την Μονή για διάφορες αποφάσεις του κυβερνήτου της περιοχής της Μονής, κ. Φούντα.
Στην διυπουργική συζήτηση που έγινε προ ημερών στο Κάϊρο για το θέμα εκδηλώσεως στην περιοχή της Μονής του Σινά που οργανώνει το διοικητήριο του Σινά δεν υπήρχε παρουσία μοναχού εκπροσώπου της Μονής.
Η Μονή εκ των υστέρων ενημερώθηκε ότι ο κ. Καζαμίας παρίστατο στη συνάντηση αυτή οικειοθελώς και τα όσα εγράφησαν, ίσως από δηλώσεις του καλής προθέσεως, δεν απηχούν την ακριβή πραγματικότητα και θέση της Μονής για την εκδήλωση αυτή που λαμβάνει χώρα έξω από τα όρια της.
Ασφαλώς η ιδέα της ειρηνικής συνυπάρξεως των λαών με τα θρησκευτικά και πολιτιστικά τους στοιχεία είναι μια επιθυμία που ουδείς την παραγνωρίζει αλλά συγχρόνως αυτές οι έννοιες θέλουν μεγάλη προσοχή και δέον να κινούνται εντός των ορίων του σεβασμού των σημαντικών διαφορών των πολιτιστικών, κοινωνικών και θρησκευτικών αξιών.
Ταύτα εις απάντησιν πολλών ερωτώντων για το δημοσίευμα.
Εκ της Μονής του Σινά




ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top