Ποιός γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος ακολούθησε τον Οικ. Πατριάρχη στο Άγιο Όρος;
Για πρώτη φορά στην ιστορία εισήλθε στο ‘Αγιο Όρος Tουρκικό κανάλι (σ.σ. CNN TURK) καταγράφοντας την καθημερινότητα και τις λατρευτικές εκδηλώσεις στην Αθωνική Πολιτεία η οποία είναι παγκοσμίως διάσημη για τα Μοναστήρια της όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βίντεο.
Ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος Hakan Celik ακολούθησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τη συνοδεία του κατά την πρόσφατη ιστορική επίσκεψη στην Αθωνική Πολιτεία, ενώ έμεινε εντυπωσιασμένος όπως ομολογεί στο ρεπορτάζ του από τις μοναδικές εμπειρίες που αποκόμισε. Δείτε το όμορφο βίντεο:



Αναλυτικότερα, το δημοσίευμα του cnn Turk γράφει τα εξής:

CNN TURK- για πρώτη φορά τουρκικό μέσο στο άγιο όρος
Είναι γνωστή ως η μεγαλύτερη περιοχή απαγορευμένη για τις γυναίκες στον κόσμο. Προσελκύει μεγάλο αριθμό κόσμου με σχεδόν χίλια χρόνια ιστορία και 20 μοναστήρια. Το CNN TURK ήταν το πρώτο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι που εισήλθε στο Άγιο όρος στην Ελλάδα. Ο Χακάν Τελίκ συναντήθηκε επίσης με τον Έλληνα Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Άγιο Όρος στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Αθωνική Πολιτεία.
Η πρώτη τουρκική τηλεοπτική ομάδα που εισήλθε στην περιοχή ήταν το CNN TÜRK (ως τώρα). Είναι δύσκολο να μπείτε σε αυτή την ειδική περιοχή. Αλλά υπάρχουν δύο τρόποι να πάτε στο Αγιο όρος, το οποίο είναι διάσημο για τα μοναστήρια του. Ένας από αυτούς είναι να έρθουν σε επαφή με τα μοναστήρια της περιοχής και ο άλλος να πάρει άδεια από το Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη.
Αν και η περιοχή είναι το έδαφος της Ελλάδας, ο τελευταίος λόγος ανήκει κυριολεκτικά στο Πατριαρχείο. Ένας λόγος για τον οποίο έχει προσελκύσει την προσοχή του κόσμου είναι η προσπάθεια που έχει καταβληθεί να παραμείνει άθικτο εδώ και αιώνες.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top