Βλέπουμε τελευταία διάφορους ακραίους να παρερμηνεύουν - με την συνηθισμένη τακτική που χρησιμοποιούν - και να συκοφαντούν αδελφούς μας για το ζήτημα Παισίου κ.λπ. Πολλές φορές έχουμε αναφέρει ότι το ζήτημα αυτό πρέπει να εξετασθεί. 
Αυτοί που ενοχλούνται βασίζονται κυρίως σε διάφορες μαρτυρίες για τις οποίες ουδείς γνωρίζει αν είναι αληθινές ή όχι. Η συνέπεια είναι να μην βλέπουν από την εμπάθειά τους ότι οι Οικουμενιστές εκμεταλλεύονται την αγάπη του κόσμου και χρησιμοποιούν τους εν λόγω πατέρες για να πείσουν δια την ορθότητα των Οικουμενιστικών πράξεών τους.
 Με λογικοφανή επιχειρήματα αποφαίνονται ποιός είναι ή δεν είναι άγιος, ποιός είναι για την Βασιλεία του Θεού και ποιός όχι, και διάφορα ακόμα...... Τώρα το πως γίνεται να ήταν Οικουμενιστές οι εν λόγω Πατέρες αλλά να δίνουν ευλογία ώστε να εκδοθεί βιβλίο που αφορά τον Ιερώνυμο Αιγίνης ο οποίος είναι άγιος των Παλ/των, είναι άξιον απορίας!
Οι ακραίοι αυτοί, δημοσιεύουν κείμενα διαφόρων Νεοημερολογίτων - τεθνεώτων ή μη - αλλά ποτέ δεν έχουν δημοσιεύσει λόγους του Παισίου ή του Πορφυρίου. Άραγε γιατί; Επειδή μνημόνευαν; Οι υπόλοιποι Νεοημερολογίτες - που μας δείχνουν και τα κείμενά τους - δεν μνημόνευαν;
Επικαλούνται πολλές φορές τους Ρώσους της Διασποράς οι οποίοι έδωσαν την Αποστολική Διαδοχή στους Παλ/τες αλλά λησμονούν ότι και οι Ρώσοι είχαν κοινωνία με Νεοημερολογίτες, όπως πια έχει αποδειχθεί δίχως αμφιβολία.
Οι ακραίοι αυτοί δεν ανήκουν σε κάποια Σύνοδο Γ.Ο.Χ, και δεν μπορούμε να τους αποκαλέσουμε Γ.Ο.Χ, παρά μόνο ακραίους ημερολάτρες που απλώς ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο.
Βάζουν συνεχώς διαμάχες μεταξύ των πιστών Νέου και Παλαιού ημερολογίου με επιχειρήματα τύπου ''αφού είναι άγιοι τότε γιατί φύγαμε από εκεί'' κ.λπ. όπως ακριβώς κάνουν με το ζήτημα των Μυστηρίων! Τους υπενθυμίζουμε ότι με την στάση τους είναι παντελώς αδιάφοροι προς τους άλλους. 
Το λυπηρό είναι ότι οι Νεοημερολογίτες νομίζουν ότι οι Γ.Ο.Χ είναι στο ίδιο επίπεδο τοποθετώντας στο ίδιο ''τσουβάλι'' τους ακραίους ημερολάτρες και τους Γ.Ο.Χ.
Ο σκοπός του άρθρου είναι να υπενθυμίσουμε σε διαφόρους ότι οι εν λόγω ημερολάτρες δεν έχουν καμία σχέση με τους Γ.Ο.Χ διότι δεν ανήκουν σε εμάς!



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ








0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top