sipsas ekklisies
Για τις συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσουμε το προσεχές διάστημα μετά τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων λόγω της πανδημία του νέου κορωνοϊού μίλησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας.
Την ίδια ώρα σύμφωνα με το καθηγητή λοιμωξιολογίας, σχετικά με την λειτουργία των εκκλησιών τόνισε πως «στην επιτροπή το έχουμε ήδη συζητήσει υπάρχει ήδη σχέδιο για το πως θα ανοίξουν οι εκκλησίες με ασφάλεια. Νομίζω ότι υπάρχει και συναίνεση της εκκλησιάς η πολιτική ηγεσία θα ανακοινώσει σύντομα πως θα ανοίξουν, δεν θα ανοίξουν όπως ήταν παλιά».
«Δεν θα έχουμε συνωστισμό, εκατοντάδες πιστούς θα τηρείται πάντα η αρχή της απόστασης και μέσα στην εκκλησία όλες οι λατρευτικές λεπτομέρειες θα αλλάξουν σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Λιγότεροι πιστοί, καλός εξαερισμός καλή απολύμανση. Ενδεχομένως δεν θα φιλάμε τις εικόνες ή το χέρι του ιερέα, αλλά θα κάνουμε υπόκλιση σεβασμού. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να πηγαίνουμε στην εκκλησιά χωρίς να παραβιάζονται οι οροί ασφαλείας διευκρίνισε ο κ. Σύψας.
«Δεν είναι πολύ καλή ιδέα οι εκδηλώσεις που συνωστίζονται πολλά άτομα», συμπλήρωσε αναφερόμενος στις γαμήλιες δεξιώσεις.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top