Η ισραηλινή προσάρτηση αφορά την οικοδόμηση τρίτου ναού, αξιώνουν Παλαιστίνιους
Flash90
Ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής Ριάντ Αλ Μάλκι (φωτογραφία) φάνηκε πρόσφατα να υποκινεί θρησκευτικό πόλεμο μεταξύ του μουσουλμανικού κόσμου και του Ισραήλ όταν ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ σχεδιάζει «να καταστρέψει το τζαμί Al-Aqsa και να φτιάξει τον φερόμενο ναό» μετά τη δήλωσή του. κυριαρχία σε μέρη της Ιουδαίας και της Σαμαριάς.
Ο Αλ-Μάλκι έκανε τη δήλωσή του σε τηλεδιάσκεψη με Αράβους αξιωματούχους σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών σχετικά με τα υποτιθέμενα μελλοντικά σχέδια του Ισραήλ για εφαρμογή του ισραηλινού δικαίου στην κοιλάδα του Ιορδάνη και τις ισραηλινές πόλεις και Ιουδαία στην Σαουδαρία, την επίσημη εφημερίδα της Αλ-Χαγιάτ Ο Al-Jadida ανέφερε την Πέμπτη.
«Η προσάρτηση του Ισραήλ θα θέσει το ευλογημένο Τζαμί Al-Aqsa… υπό πλήρη έλεγχο του Ισραήλ, προκειμένου να εκτελέσει το σχέδιό τους να προωθήσει την ψεύτικη αφήγησή τους προκειμένου να την καταστρέψουν και να χτίσουν τον φερόμενο ναό τους. Αυτό θα μετατρέψει τη σύγκρουση από μια πολιτική σύγκρουση σε μια θρησκευτική σύγκρουση της οποίας το τέλος θα είναι άσχημο και πικρό, θα υπονομεύσει τη σταθερότητα και θα καταστρέψει την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή και τον κόσμο », δήλωσε στους Άραβες αξιωματούχους ο Αλ-Μάλκι.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η ανατολική Ιερουσαλήμ και το όρος του ναού είχαν ήδη προσαρτηθεί από το Ισραήλ με την εφαρμογή του ισραηλινού αστικού δικαίου εκεί το 1967 και την ψήφιση του νόμου της Ιερουσαλήμ το 1980. Δεν αποτελεί μέρος του τρέχοντος σχεδίου προσάρτησης, και του Αλ-Μάλκι Η απόφαση επίκλησης της Al-Aqsa είναι μια διαφανής προσπάθεια για υποκίνηση συγκρούσεων.
Η Παλαιστινιακή Media Watch (PMW), η οποία ανέφερε τις δηλώσεις, σημείωσε ότι «η δήλωση του Al-Malki και η πρόβλεψη του« θρησκευτικού πολέμου »λειτουργούν ως έκκληση προς τους Παλαιστινίους να βιώσουν τη βία και τον τρόμο σε περίπτωση που το Ισραήλ περάσει με την προσάρτηση».
Ο PMW, ένας παρατηρητής υποκίνησης και αντισημιτισμού, επεσήμανε περαιτέρω ότι η δήλωση του Al-Malki «ενώνει μια μεγάλη σειρά μουσικών βίντεο και πληρωτικών που μεταδίδονται από την PA σχεδιασμένη για να πυροδοτήσει τον παλαιστινιακό δρόμο, ζητώντας να πραγματοποιηθούν βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας και μαχαίρια για να« αποκαταστήσουν την τιμή, "και πολεμήστε με" μαχαίρια και μαχαίρια "και" εξαργυρώστε την Ιερουσαλήμ "."
Σύμφωνα με την αμερικανική «Συμφωνία του αιώνα», το Ισραήλ μπορεί να κηρύξει κυριαρχία σε τμήματα της Ιουδαίας και της Σαμαριάς από τις αρχές Ιουλίου.
Το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ, επίσημα με τίτλο «Όραμα για την ειρήνη, την ευημερία και ένα λαμπρότερο μέλλον», απαιτεί την ισραηλινή προσάρτηση περίπου 30% της περιοχής στην Ιουδαία και τη Σαμαριά ήδη υπό τον έλεγχό της, με το υπόλοιπο 70% να γίνει παλαιστινιακό κράτος .
Η Παλαιστινιακή Αρχή (ΡΑ) απέρριψε το σχέδιο πριν από τη δημοσίευση των λεπτομερειών της.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top