Γεμάτος έπαρση και προκλητικότητα στο μήνυμα του για την εθνική εορτή της Τουρκίας είπε ότι εκείνοι που επιδιώκουν να μας αποκλείσουν από την Ανατολική Μεσόγειο είναι οι ίδιοι εισβολείς με αυτούς που προσπάθησαν να εισβάλουν στην πατρίδα μας πριν από έναν αιώνα. 

Έχοντας να αντιμετωπίσει ένα τελεσίγραφο για κυρώσεις στα τέλη Σεπτεμβρίου από την ΕΕ και απανωτούς διασυρμούς σε στρατιωτικό επίπεδο από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ο «Σουλτάνος» προσπαθεί να φτιάξει ένα αφήγημα προς τον λαό της Τουρκίας και παράλληλα να δείξει ότι παραμένει ισχυρός.
Με αφορμή την 98η επέτειο από την νίκη επί του ελληνικού στρατού στην μάχη του Ντουμλουμπινάρ κοντά στο Αφιόν Καραχισάρ το 1922 που ήταν και η τελευταία εκείνου του πολέμου, ο Ερντογάν από το Μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ, προσπάθησε να αντιστρέψει την πραγματικότητα εμφανίζοντας την Τουρκία ως αμυνόμενη χώρα η οποία δέχεται απειλές και προσπάθεια αποκλεισμού της από την Μεσόγειο. 
 «Η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν θα υποχωρήσει ούτε με απειλές, ούτε με εκφοβισμό και ούτε με εκβιασμούς, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες» ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 
Παράλληλα, στο γραπτό μήνυμά του για την ημέρα αναφέρεται σε… εισβολείς, φωτογραφίζοντας τους Έλληνες. 
«Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι εκείνοι που επιδιώκουν να μας αποκλείσουν από την Ανατολική Μεσόγειο είναι οι ίδιοι εισβολείς με αυτούς που προσπάθησαν να εισβάλουν στην πατρίδα μας πριν από έναν αιώνα. Ακριβώς όπως έγινε ο αγώνας για απελευθέρωση και η νίκη, παρά όλα τα είδη δυσκολιών, δεν θα διστάσουμε να αποτρέψουμε τις φιλοδοξίες για Σέβρες στη Γαλάζια Πατρίδα και σήμερα» συμπλήρωσε ο τούρκος πρόεδρος. 
«Για τρεις μήνες το Oruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο»
Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό έστειλε την τρίτη τάξη των δοκίμων του να σχηματίσουν με τα κορμιά τους την λέξη Μαβι Βαταν δηλαδή «Μπλε Πατρίδα» στο ελικοδρόμιο του πλοίου με το οποίο έφτασαν δίπλα στο Oruc Reis το οποίο συνεχίζει να πλέει μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και που όπως δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου ο Τσαβούσογλου θα συνεχίσει να το κάνει για τους επόμενους τρεις μήνες τουλάχιστον.
Το δικό του μήνυμα έστειλε το πρωί το Γενικό Επιτελείο Στρατού με δύο ασκήσεις της 31ης και 50ης Μηχανοκίνητων Ταξιαρχιών στον Έβρο που εκτέλεσαν όχι ασκήσεις αμυντικού αγώνα αλλά τεχνικές διεξαγωγή επιθετικών επιχειρήσεων όπως αναφέρουν και οι σχετικές ανακοινώσεις
Πολεμικό δημοσίευμα 
Το πολεμικό κλίμα που καλλιεργεί το καθεστώς στην Άγκυρα φαίνεται ξεκάθαρα στο πρωτοσέλιδο της Γιενί Σαφάκ που επικαλείται εντολή του Ακάρ προς τον τουρκικό στόλο
«Η Τουρκία έχει απελευθερώσει εντελώς τους κανόνες εμπλοκής, δίνοντας το ελεύθερο στους διοικητές του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού να απαντήσουν άμεσα, χωρίς προσυνεννόηση με την Άγκυρα» ανέφερε η εφημερίδα. 
Σε αυτό το πολεμικό κλίμα το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας το έριξε… στα βιντεοκλιπ προσπαθώντας να δείξει την… αγριάδα των τούρκων κομμάντος προκαλώντας μάλλον θυμηδία.
Την ίδια στιγμή σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις της διπλωματικής ήττας, η Τουρκία μέσω του μόνιμου εκπροσώπου της στον ΟΗΕ κατέθεσε επιστολή με την οποία κατηγορεί την Ελλάδα ότι δεν επιθυμεί τον διάλογο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top