Ακραία μορφή παίρνει η κατάσταση με την χρήση μάσκας στην Ευρώπη αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Από τους δρόμους δεν λείπουν πλέον και οι συμπλοκές μεταξύ πολιτών στη Γαλλία, αλλά και οι συλλήψεις από αστυνομικούς στις ΗΠΑ σε περιπτώσεις που κάποιοι παραβάτες δεν συμμορφώνονται.
Γαλλία
Απίστευτα σκληρές, οι εικόνες έρχονται από τη Βαλ ντ’ Ουάζ, στη βόρεια Γαλλία. Θύμα της επίθεσης ένας 44χρονος, που είχε πάει σε τοπικό κατάστημα μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά του. Αιτία του άγριου ξυλοδαρμού του ήταν ότι εγκάλεσε έτερο πελάτη για το γεγονός ότι δεν φορούσε μάσκα σε κλειστό χώρο.
Έλεγχοι και σύγχυση με τα μέτρα
Με την αναζωπύρωση της πανδημίας, η μία μετά την άλλη περιοχές στη Γαλλία κάνουν υποχρεωτική την χρήση μάσκας σε κλειστούς, αλλά και σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους, καθώς στη χώρα καταγράφεται ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων.
Οι συνεχείς εξαγγελίες μέτρων προκαλούν σύγχυση στους πολίτες, την ώρα που η ανησυχία από την αναζωπύρωση του κορωνοϊού επιτείνεται από την οικονομική αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα.
Ιταλία
Στην Ιταλία, οι οδηγοί των λεωφορείων καταγγέλλουν ότι γίνονται ολοένα και πιο συχνά στόχος επίθεσης εξορισμένων επιβατών, καθώς έχουν επιφορτιστεί με την τήρηση της εφαρμογής του μέτρου υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας.
Ακόμη και η εφαρμογή του απλού μέτρου για την χρήση μάσκας εξελίσσεται σε πρόβλημα για τους οδηγούς.
Καναδάς
Σε παραληρηματική, ρατσιστικού χαρακτήρα φραστική επίθεση, οδήγησε η έκκληση των ιδιοκτητών καταστήματος στον Καναδά προς τον έξαλλο πελάτη να φορέσει μάσκα. Αντί αυτού, ο πελάτης ξέσπασε κατά των ιδιοκτητών που είναι μετανάστες.
ΗΠΑ
Αρκετές οι παραβατικές συμπεριφορές και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο Λος Άντζελες, επενέβη η αστυνομία για να διαλύσει παράνομο πάρτι σε βίλα, ενώ στο Λας Βέγκας, συνελήφθη πελάτης καζίνο επειδή δεν φορούσε μάσκα.
Αυστραλία

Για επικίνδυνη αύξηση των επιθέσεων κατά αστυνομικών από πολίτες, που αντιτίθενται στα μέτρα περιορισμού, κάνουν λόγο οι αρχές στην υπό lockdown Μελβούρνη. Για την αποτροπή τους, οι αρχές την πολιτεία αποφάσισαν την επιβολή αυστηρών προστίμων στους παραβάτες των μέτρων περιορισμού.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top