Αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τις τελικές αποφάσεις τις κυβέρνησης όσον αφορά στην επιβολή αυστηρότερων μέτρων στην Αττική και άλλες επιβαρυμένες περιοχές.
Το απόγευμα αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τα νέα μέτρα θα είναι οριζόντια και περιλαμβάνουν περιορισμούς στους τομείς της ψυχαγωγίας και της εστίασης, στις λαϊκές αγορές, στο ωράριο των καταστημάτων, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στη χρήση μάσκας.
Στο λεκανοπέδιο καταγράφεται καθημερινά τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων, ο αριθμός των διασωληνωμένων συμπολιτών μας αυξάνεται και οι επιδημιολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.
Σε «κόκκινο συναγερμό» βρίσκονται οι αρχές για την έξαρση των κρουσμάτων στην Αττική, που αγγίζει το 107% σε ένα μήνα, με τα νοσοκομεία αναφοράς στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας να εμφανίζουν ήδη μία πληρότητα της τάξης του 60%.
Το τελευταίο 24ωρο, καταγράφηκαν 180 νέα περιστατικά μολύνσεων στη χώρα, τα 102 από τα οποία εντοπίζονται στο λεκανοπέδιο. Πέντε ασθενείς κατέληξαν, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων ανήλθε στους 59. Μέσα στη νύχτα άφησαν την τελευταία τους πνοή άλλοι δύο ασθενείς, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων στους 312.
Η κακή επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν πολλές περιοχές της χώρας, με «πρωταθλήτρια» την Αττική, σε συνδυασμό με το άνοιγμα των σχολείων, καθώς και η αύξηση του αριθμού των διασωληνώσεων, ανησυχεί την κυβέρνηση που έδωσε εντολή στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων να εξετάσει λίστα μέτρων σε τοπικό αλλά και γενικό επίπεδο.
Στο «τραπέζι» του Μαξίμου βρίσκεται ήδη η καθολική χρήση μάσκας για την περιοχή της Αττικής. Ανοιχτό είναι, επίσης, το ενδεχόμενο επιβολής περαιτέρω περιορισμών σε καλλιτεχνικές, πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γάμοι και βαφτίσεις. Ακόμα, η κυβέρνηση εξετάζει την εφαρμογή περαιτέρω περιορισμών στα τραπέζια στην εστίαση και στη λειτουργία των κέντρων διασκέδασης.
Ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς προβληματίζει έντονα τους ειδικούς που συστήνουν τον περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών, αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος. Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στο ωράριο των καταστημάτων και κυρίως στις δημόσιες υπηρεσίες.
Οι αποφάσεις για την μερική ή ολική εφαρμογή αυτών των μέτρων αναμένεται να ληφθούν σήμερα από την κυβέρνηση και να ανακοινωθούν το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας.
Ο πρωθυπουργός φαίνεται πως έχει καταλήξει στα μέτρα που θα ανακοινώσει σήμερα στις 6 το απόγευμα ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μεταξύ αυτών, η αναστολή όλων των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε ανοιχτό χώρο για τις επόμενες 15 μέρες.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top