Οργή Ερντογάν για τον Σταυρό στον Έβρο

Πριν από μερικές ημέρες, ένας μεγάλος φωτεινός Σταυρός τοποθετήθηκε σε περίοπτη θέση στον περιβάλλοντα χώρο της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσας στα ελληνοτουρκικά σύνορα και είναι ορατός στην Τουρκία.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Βαρθολομαίο Αστεριάδη. Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Διδυμοτείχου Υποστράτηγος Ιωάννης Βασιλάκης και ο Διοικητής της 30ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Γεώργιος Διβάρης, καθώς και πολλοί πιστοί από την περιοχή.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Τούρκων, με τα τουρκικά μέσα να μιλούνγια ελληνική προκλητικότητα και τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να θέτει το θέμα στην Γερμανίδα καγκελάριο ενόψει και της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεθαύριο Πέμπτη 24 και 25 Σεπτεμβρίου.
Ο τουρκικός Τύπος αναφέρει ότι ο Ερντογάν θα θέσει το θέμα και επισήμως σήμερα στην τηλεδιάσκεψη που θα έχει με την κ. Μέρκελ και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τσαρλς Μισέλ. Η τηλεδιάσκεψη έχει προγραμματιστεί για στις 15.00 (ώρα Βρυξελλών)
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο σταυρός είχε στόχο να προκαλέσει το θρησκευτικό συναίσθημα των μουσουλμάνων της περιοχής.


ΠΗΓΗ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top