Στις 13 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Μαδρίτης και Λισαβόνας Νέστωρα με τον Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο Γρανάδας Φρανσίσκο Χαβιέρ Μαρτίνες Φερνάντες. Στη συζήτηση μετείχε επίσης ο Πρωτοσύγκελος της εκκλησιαστικής επαρχίας πρωθιερέας Ανδρέας Κόρντοτσκιν.

Αποτέλεσμα της συναντήσεως ήταν η επίτευξη συμφωνίας για τη  μεταβίβαση προς χρήση από τη ρωσική ορθόδοξη ενορία στην Γρανάδα του Ιερού Ναού του Αποστόλου Βαρθολομαίου, που ευρίσκεται στο κέντρο της πόλεως. Η ενορία της Αγίας Σκέπης εντάχθηκε στη δικαιοδοσία της εκκλησιαστικής επαρχίας το 2018.

Την επομένη, εορτή της Αγίας Σκέπης της Παναγίας, ο Αρχιεπίσκοπος Νέστωρ τέλεσε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην ενορία της πόλεως Γρανάδα με αφορμή την πανήγυρη της ενορίας.  Συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελος της επαρχίας πρωθιερέας Ανδρέας Κόρντοτσκιν, ο πρωθιερέας Μιχαήλ Ουστίμενκο και ο ιερέας Βαλέριος Μπαϊντάκ.

Μετά την οπισθάμβωνο ευχή ο Σεβασμιώτατος κ. Νέστωρ απηύθυνε χαιρετιστήριο λόγο στο εκκλησίασμα.

Άμα τη λήξει της Θείας Μυσταγωγίας ο ιεράρχης συζήτησε με τους ενορίτες τις προοπτικές αναπτύξεως της ενορίας και μετακομίσεως σε νέο ναό, ο οποίος παραχωρήθηκε στην ενορία από τη Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή της Γρανάδας.



ΠΗΓΗ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top