Ο κ. Σημάτης συνεχίζοντας την παλαιά διασπαστική τακτική του, επαναλαμβάνει γνωστές θεωρίες περί δήθεν συνεργασίας, περί συγχύσεως κ.λπ. κ.λπ. Δεν είχαμε σκοπό να ξανασχοληθούμε με τον ίδιο (όπως πολύ καλά κάνουν οι περισσότεροι), αλλά θα κάνουμε μία εξαίρεση. Ευτυχώς που απεχώρησε από το παλαιό ιστολόγιο ''Αποτείχιση και Πατερική Παράδοση'' διότι η σελίδα αυτή τώρα είναι όπως έπρεπε να είναι. Επίσης μας κάνει εντύπωση ότι το άρθρο αυτό υπογράφεται από κάποιους ανώνυμους ''Συνεργάτες του ιστολογίου''. Και ποιοί οι κύριοι αυτοί; Υπάρχουν άραγε ή ο κ. Σημάτης ομιλεί δια τον εαυτό του σε πληθυντικό αριθμό; Όπως και να είναι ας είναι. Εμείς δεν θα απαντήσουμε εκ μέρους του κ. Μάννη φυσικά, θα σχολιάσουμε όμως κάποια λεχθέντα που μας κάνουν εντύπωση.

«Όλα αυτά, δεν αποτελούν επίθεση στα αδελφά ιστολόγια, ούτε εμπάθεια προς τον άνθρωπο κ. Μάννη. Μακάρι να αλλάξει και να επανέλθει στην αγκαλιά της Εκκλησίας, κι αυτός και η παράταξή του. Αποτελούν όμως άρνηση της γοχικής του ιδιότητας και ιδεολογίας, καταδίκη της γοχικής του δραστηριότητας και προτροπή προς αποφυγή του όποιου σχεδίου και σκοπού αυτός και το περιβάλλον του ακολουθεί».

Σε ποιάν ''αγκαλιά της Εκκλησίας'' άραγε θα πρέπει να επιστρέψει; Σε αυτήν που ο κ. Σημάτης δεν ανήκει; Λησμονούν ότι για την επίσημη Κρατούσα Εκκλησία οι ''συνεργάτες του ιστολογίου'' είναι παρομοίως σχισματικοί και εκτός Εκκλησίας; Ή μήπως εννοούν την ''Εκκλησία'' που οι ίδιοι ανήκουν; Σε ποιάν λοιπόν ανήκει ο κ. Σημάτης (και οι συν αυτώ αν υπάρχουν) ως αποτειχισμένος και μάλιστα διεσπασμένος και με τους υπόλοιπους αποτειχισμένους;

Τα περί ''σχεδίου'' και λοιπές παραφροσύνες, βρίσκονται μόνον εις την σφαίραν της φαντασίας των. Το ιστολόγιο του κ. Τσολογιάννη ανέφερε πολλές φορές την αλήθειαν περί του ιδίου κατήγορου, και όποιος θέλει μπορεί να δει τις αναρτήσεις αυτές και μόνος του (υπάρχουν έως σήμερον), αλλά και αν δεν υπήρχαν τις έχουμε καταγράψει στα προσωπικά μας αρχεία. Επίσης και ο π. Παΐσιος Παπαδόπουλος είχε αναφέρει σχετικά. Υπάρχουν στο δικό μας ιστολόγιο δημοσιευμένα.

Επίσης επικαλούνται τον ιερό Χρυσόστομο. Μάλιστα.....Ας τον αναγνώσουν λοιπόν και πάλι και ας θυμηθούν ότι: «οὐαὶ αὐτῷ τῷ ἑνί, ὅταν πέσῃ καὶ μὴ ᾖ δεύτερος ἐγεῖραι αὐτόν» (Εκκλ. 4,10) 

https://entoytwnika1.blogspot.com/2020/10/410.html

αλλά  και:

«μήτηρ τῶν αἱρέσεων εἶναι ἡ ἐπιθυμία τῆς φιλαρχίας» 

https://entoytwnika1.blogspot.com/2020/10/blog-post_6.html


Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε.... Καλή μετάνοια σε όλους μας.


Υ.Γ. Μην εισέλθουν εις τον κόπον να μας απαντήσουν προσωπικά διότι δεν πρόκειται να ανταπαντήσουμε. Υπάρχουν σοβαρότερα ζητήματα να ασχοληθούμε. Κρίμα δια άλλη μία φορά.

Υ.Γ. 2. Απορούμε πως δεν έχει κατηγορήσει και εμάς που αναδημοσιεύουμε άρθρα που μας στέλνουν διάφοροι μη Γ.Ο.Χ. στο email μας.  Κατά τα άλλα δεν υπάρχει εμπάθεια.....

 

 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top