ΟRTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Την αγαστή συνεργασία μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας επιβεβαίωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρης Κονιδάρης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τη δημοσιογράφο Ρίτσα Μπιζόγλη.

Ο κ. Κονιδάρης σχολιάζοντας την κρίσιμη συνάντηση που είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο ανέφερε πως “πραγματοποιήθηκε σε ένα άριστο κλίμα” και πρόσθεσε πως “η υπόθεση αυτής της πανδημίας είναι μια εθνική δοκιμασία και πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι για να την αντιμετωπίσουμε”,  διευκρινίζοντας ταυτόχρονα πως “η Εκκλησία από την πρώτη στιγμή της πανδημίας στάθηκε στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα με την πιστή τήρηση όλων των μέτρων”.

Κληθείς από την δημοσιογράφο να σχολιάσει τις ηχηρές παραφωνίες που παρατηρούνται μέσα στην Εκκλησία αφού κάποιοι ιεράρχες δεν εναρμονίζονται με την κοινή γραμμή της Εκκλησίας, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής σημείωσε πως “σε κάθε χώρο υπάρχουν παραφωνίες και μεμονωμένες φωνές. Σε καμία όμως περίπτωση δεν πρέπει να παρασύρουν τους πιστούς και τον κόσμο που αγαπάει την Εκκλησία, που εκκλησιάζεται και στέκεται κοντά σε αυτή” ξεκαθαρίζοντας πως “αυτές οι μεμονωμένες φωνές θα πρέπει να απομονωθούν γιατί δεν συμμερίζονται ουσιαστικά τον κοινό αγώνα Εκκλησίας και Πολιτείας για την προστασία του ανθρώπινου προσώπου”.

Ο κ. Κονιδάρης παράλληλα συμπλήρωσε πως “επειδή βρισκόμαστε σε ένα πόλεμο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η πολυτέλεια των μεμονωμένων φωνών”, που κατά τον ίδιο “αντανακλούν και απηχούν συνωμοσιολογικές απόψεις και δεδομένα που δεν συνάδουν στην κοινή λογική”.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής, αφού υπογράμμισε για ακόμη μια φορά την υποχρέωση που έχει η Εκκλησία να προστατεύσει με κάθε τρόπο το δημόσιο αγαθό της υγείας, έκλεισε με μια φράση του Αρχιεπισκόπου: “χωρίς τον άνθρωπο δεν υπάρχει Εκκλησία”.



ΠΗΓΗ



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top